Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Erich Fromm humanisztikus pszichoanalízise. „Az ember minden korban és minden kultúrában egyazon kérdéssel kerül szembe: arra kell megoldást találnia,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Erich Fromm humanisztikus pszichoanalízise. „Az ember minden korban és minden kultúrában egyazon kérdéssel kerül szembe: arra kell megoldást találnia,"— Előadás másolata:

1 Erich Fromm humanisztikus pszichoanalízise

2 „Az ember minden korban és minden kultúrában egyazon kérdéssel kerül szembe: arra kell megoldást találnia, hogyan győzze le az elkülönültséget, hogyan valósítsa meg az egyesülést, hogyan haladja meg az egyéni életet és olvadjon egybe a világegyetemmel… A kérdés ugyanaz, mert ugyanaz a talaj, amiből kinő: az emberi állapot, az emberi lét feltételei.”

3 Fromm ember-képe  A személyiséget (ő is) társadalmi produktumnak tekinti. Karakter az, ami az egyént a világhoz köti.  Szakít a pszichoanalízis biofizikai emberszemléletével, de nem hoz létre teljesen új személyiség-elméletet.  Az ember része a természetnek, de idegen is benne: állati és emberi.  Elszigeteltsége az ember alap-problémája.

4 Az emberi létfeltételekből eredő szükségletek  kapcsolatigény  transzcendencia-igény  gyökerezettség/hovatartozás igénye  azonosulás-igény  tájékozódási keret igénye Később még:  hatékonyság igénye  ingerlés és serkentés igénye  karakter struktúra kialakítása iránti szükséglet (+ társadalmi karakter)


Letölteni ppt "Erich Fromm humanisztikus pszichoanalízise. „Az ember minden korban és minden kultúrában egyazon kérdéssel kerül szembe: arra kell megoldást találnia,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések