Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A szükséglet, mint energiai, az energiai, mint szükséglet.. Készítette: Bánáti Ferenc Szada, 2008.05.18.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A szükséglet, mint energiai, az energiai, mint szükséglet.. Készítette: Bánáti Ferenc Szada, 2008.05.18."— Előadás másolata:

1 A szükséglet, mint energiai, az energiai, mint szükséglet.. Készítette: Bánáti Ferenc Szada, 2008.05.18

2 A témaválasztás…  a gömbkönyv egy metszete,  olyan kategória (választása) amely összeköti a létszférákat, szükséglete a földnek, bolygóknak is van  …. bemutathatók az új világkép legfontosabb dimenziói, a paradigmaváltás szükségessége és fontossága,  „igényli” az interdiszciplinaritást  segítség az egyéni és kollektív élet- stratégiák megtervezéséhez, levezényléséhez és megvalósításához,

3 Reményeim szerint…  …..új tudások, információk és hit átadása ahozz, amit oly kevés ember tud, ismer:  hogyan kell/lehet élni !!!

4 Mi célból???  Hogy elkerüljük a küszöbön álló összeomlásunkat!!!!!!  Hogy ne írhassuk felül, továbbra is, az Univerzum törvényeit!  Hogy belássuk, nem a mi kompetenciánk életről, halálról dönteni, főleg más fajok és egyedek esetében!!

5 A szükséglet….  A szükségletek őseredeti (elő)feltétele:a táplálék és az oxigén felvétele,  ….. AZ ÉLŐ rendszerek ENERGIA FELVÉTELI IGÉNYének a kielégítése

6 Az energia „körforgása” az élő rendszerekben  Az élő rendszerek termodinamikailag nyílt, úgynevezett folyó egyensúlyi állapotban lévő rendszerek. A „PUSZTULÁS TERHE MELLETT” (állandóan és folyamatosan??) vesznek fel, és adnak le energiát, életjelenségeik fenntartásához és a folyamatok szabályozásához.  Szellemi és lelki folyamataikhoz is!!!

7 A mechanizmus…  Nap →fotoszintézis → „makroerg” kötések  = energia

8 Energiafelvétel:  ADP→ATP  adenozindifoszfátból-adenozintrifoszfát Energianyerés:ATP→ADPadenozintrifoszfátból-adenozindifoszfátODA-VISSZA

9 HONNAN NYERIK az élők az energiát??  SZÉNHIDRÁTOKBÓL, ZSÍROKBÓL  És az univerzumból közvetlenül!!!  És persze,  FEHÉRJÉKBŐL, is DE EZ MÁR „BAJ”, ezt most „kihagyjuk”…

10 És az energianyerés folyamatait is..  Glikolízis,  Pentózfoszfát-ciklus,  A zsírsavak béta oxidációja,  A Citrát-kör, avagy Szent-Györgyi-Krebsz ciklus,  S a biológiai oxidáció, (mind a négy lépését)

11 Tovább az elemzési „utak” és irányok?  A szükségletek természete, mibenléte, alakulása és változása társadalomban……A társadalom is élő rendszer,  ….. mi itt az energia, … maga a szükséglet?? ….a kialakult szükséglet, maga a hajtóerő…a motor, amelyet ugyan úgy nem lehet megsemmisíteni, minta az energiát, csak átalakítani??? Hogyan és miképpen?? Hogyan és miképpen??

12 Miért fontos ez??  …mert, jobb nekünk és az Univerzumnak, is…ha a TÁRSADALMI szükségleteinket változtatjuk meg,  ha tudjuk.. és tudjuk!!!??,  s nem a makro-, és a mikrostruktúrákat.  A bajok gyökere nem a világban, van hanem bennünk! ..mert a metaelméletre nekünk van szükségünk, ez a legfőbb társadalmi szükségletünk, ez (lehet) a jövő… záloga…. energiaforrása…?!


Letölteni ppt "A szükséglet, mint energiai, az energiai, mint szükséglet.. Készítette: Bánáti Ferenc Szada, 2008.05.18."

Hasonló előadás


Google Hirdetések