Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Új, divatos iskolai kifejezések: stressz, kudarc, teljesítmény, sajátos nevelési igényű tanuló (SNI), szorongás, beilleszkedési zavarok, agresszió, intolerancia,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Új, divatos iskolai kifejezések: stressz, kudarc, teljesítmény, sajátos nevelési igényű tanuló (SNI), szorongás, beilleszkedési zavarok, agresszió, intolerancia,"— Előadás másolata:

1

2 Új, divatos iskolai kifejezések: stressz, kudarc, teljesítmény, sajátos nevelési igényű tanuló (SNI), szorongás, beilleszkedési zavarok, agresszió, intolerancia, üvöltés. Ódivatú, elavult kifejezések: türelem, megértés, barátság, udvariasság, társalgás, elfogadás, önzetlenség, tisztelet, példakép.

3 A program részei: 1.Köszönés, megszólítás, bemutatkozás 2.Megjelenés 3.Előzékenység 4.Társalgás, beszéd 5.Színház, mozi és egyebek 6.Látogatás, vendégség 7.Telefon, e-mail, SMS 8.Ajándékozás, barátság, szerelem A program minden fejezetéhez tartozik egy PowerPoint bemutató, feladatok, helyzetgyakorlatok, kérdések és egy elméleti összefoglaló füzet.

4 Hogyan? Felnőtteknek: Jó reggelt kívánok! Jó napot kívánok! Kezét csókolom! Viszont látásra! ILLETLENSÉG elhagyni a „kívánok” szót! 1.

5 „Ökölbe szorított kézzel nem lehet kezet fogni.” Indira Gandhi 1.

6 Mindig a fiú a lánynak, nagy korkülönbség esetén pedig a fiatalabb mutatkozik be elsőként.

7 Tiszteld meg tanáraidat és diáktársaidat azzal, hogy az iskolai ünnepélyeken ünnepi öltözékben jelensz meg (sötét alj, és fehér felső)!

8 Tanárainkat illik felköszönteni névnapjukon, nőnapon és pedagógusnapon!

9 Ne használjunk szlenget! Beszéljünk választékosan, kerüljük a közhelyeket! A káromkodás és a csúnya szavak használata az intelligencia hiányát mutatja. Ne legyünk túl hangosak, de ne is suttogjunk! Beszéd közben nézzünk a másik szemébe!

10 Ne fűzzünk „diszkrét” megjegyzéseket a hallottakhoz, látottakhoz!

11 Házigazdaként csak akkor kérhetjük a cipő levételét, ha vendégpapuccsal tudunk szolgálni.

12 Ha valaki rossz időpontban hív bennünket, mondjuk meg őszintén és közöljük az okát, de ajánljuk fel, hogy később visszahívjuk. 1.

13 Az ajándék ne legyen hivalkodó, sértő, túlméretezett!

14 Az ajándék lehetőleg mindig meglepetés legyen!

15 Az utcán a lány mindig a fiú jobb oldalán megy. A fiú átkarolhatja a lány vállát, esetleg derekát, illetve kézen fogva sétálhatnak.

16 Megrendelés: arehling@vipmail.huarehling@vipmail.hu


Letölteni ppt "Új, divatos iskolai kifejezések: stressz, kudarc, teljesítmény, sajátos nevelési igényű tanuló (SNI), szorongás, beilleszkedési zavarok, agresszió, intolerancia,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések