Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr."— Előadás másolata:

1 Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr.

2 Foglaljuk össze a levelezésről mondottakat:
Ne gondolkozz, ha gondolkoztál, ne mond el! Ha elmondtad, ne írd le! Ha leírtad, ne írd alá! Ha aláírtad, ne lepődj meg! Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr.

3 Néhány megjegyzés a passzívákról
Egy úri ember sohasem néz ki az ablakon Ötvenévesen mindenkinek olyan az arca, amilyet megérdemel A diplomata az, aki úgy el tud küldeni a fenébe, hogy szinte várod, hogy indulhass Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr.

4 És az aktívákról Nem tud gondolkozni a kalapja nélkül
A mosoly egy olyan görbe, amely mindent kiegyenesít Az angol ember, amikor egyedül van, akkor is egy-egy főből álló szabályos sort alkot. Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr.

5 Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr.
Köszönés szóbeli formái (régió, hagyomány, történelem, napszak függő) A köszönés formalitásai: kézfogás, kézcsók, meghajlás Bemutatkozás, bemutatás – rendetlen összevisszaság: hivatalos, társasági, leszólítás Követelmény: rövidség, érthetőség, lényeg Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr.

6 Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr.
Testbeszéd: nem verbális – lehet 30-40%-os szerepe a hatásban. Szemkontaktus Szembenézés a beszélgetés közben 60-70%-ban (nem bámulás) Érdeklődés kifejezése – pupilla nyitva tartása „Éljen a szemed!” A szem egészsége! – hunyorgás Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr.

7 Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr.
Arc - ápoltság Testhelyzet (történelmiség): üléskor, álláskor, távolságok (ismertség, beosztás, alkalom) Lazaság, nyitottság, zárkózottság, polgárpukkasztás Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr.

8 Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr.
Megjelenés – Ápoltság (haj, arc, fog, kéz, láb, illatosítás – összhang) Öltözködés: - az alkalom függvénye Utcai – mindennapi Kombinált Társasági Félig ünnepi Ünnepi Sportos Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr.

9 Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr.
Kívülről irányított ember és a divat Divat és reklám Divat – üzlet Divat és az önkifejezés Divat és a szerep Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr.

10 Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr.
Vendéglátás, vendégvárás, vendégség a családban Készülődés (ajándék vásárlás, ételek elkészítése, takarítás, terítés) Megérkezés (pontosság) – fogadás, virág, ajándék Evés – ivás alapvető szabályai (egyedi szokások) Beszélgetés témái Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr.

11 Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr.
Vendégség barátoknál, kialakuló barátság kiscsoportok találkozása, Színházban (hangversenyen) barátokkal, Barátokkal nyilvános helyen Családi ünnepek nyilvános helyen Hivatali kapcsolatok a hivatalon kívül Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr.


Letölteni ppt "Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr."

Hasonló előadás


Google Hirdetések