Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az öltözködés Üzleti viselkedéskultúra Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az öltözködés Üzleti viselkedéskultúra Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna."— Előadás másolata:

1 Az öltözködés Üzleti viselkedéskultúra Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna

2 Az öltözködés véd az időjárás viszontagságaitól Szerepe van a társadalmi hovatartozás jelzésében Életkori funkciója van: csecsemő, gyermek, tinédzser, felnőtt Nők, férfiak A divat hatása az öltözködésre A divat hatása az öltözködésre

3 Mindennapi öltözködés: otthon, munkahelyen Hivatali öltözködés: Kosztüm, öltöny Alkalmi öltözet: bálok, fogadások, színház, koncert

4 Az öltözék elemei külön-külön és összhatásukban üzenetet hordoznak viselője személyiségéről. Az ápolt, tiszta külső bizalmat ébreszt az üzleti, hivatali partnerben. A kulturált ügyintézéshez az illendő megjelenés is hozzátartozik. A kulturált ügyintézéshez az illendő megjelenés is hozzátartozik. Finomnak, elegánsnak nem a feltűnő, hanem az egyéni jó ízlést tükröző esztétikus megjelenés számít.

5 Az alkalomhoz illően viselkedik valaki, ha meg tudja találni a fokozatosságot a munkahelyi viselettől az estélyi megjelenésig mind a ruházkodás, mind a smink, mind az ékszerviselet vonatkozásában.

6 Akik munkahelyükön rendszeresen ügyfelekkel, üzleti-és külföldi partnerekkel találkoznak, azok felé elvárás a hivatalos megjelenés.

7 Hivatali öltözet Férfiaknak: Zakó és hozzá illő nadrág Zakó és hozzá illő nadrágIng,NyakkendőCipőZokni

8 Hivatali öltözet Nőknek:Kosztüm Szoknya, zakó, Cipő,HarisnyaVáltócipőÉkszerekParfüm


Letölteni ppt "Az öltözködés Üzleti viselkedéskultúra Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna."

Hasonló előadás


Google Hirdetések