Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

2008/09 Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "2008/09 Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna"— Előadás másolata:

1 2008/09 Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna
Üzleti kommunikáció,2 2008/09 Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna

2 A telefon Távközlés Alexandr Graham Bell, 1876 (Massachusetts)
Előzmény: Morse találmánya Elektromos jelek továbbítása Budapest Puskás Tivadar bátyja Ferenc vezette Telefonközpont előfizető

3 Szeged Arad, Temesvár Debrecen, Nagyvárad Állami feladat a telefonhálózat kiépítése (1881) 1900 több mint 5000 előfizető Budapesten

4 A telefon Fix telefonközponthoz kapcsolódik Nyilvános,kezelői, ISDN
Rádiótelefon Mobiltelefon Internet

5 Telefonálás Vezetékes telefonon Mobiltelefonon
(Színházban: kellemes kikapcsolódást kívánunk Önnek és mobiltelefonjának!) (Templomban: Isten Téged is hív, de nem mobiltelefonon!)

6 Köszönés, bejelentkezés:
a hívott félnek kötelessége minden esetben köszönni és hivatalosan bejelentkezni. A hívó fél részére is kötelező a köszönés, a bemutatkozás csak abban az esetben szükséges, amikor a hívott fél, vagy a titkárság illetékese van vonalban. Meggyőződünk, hogy azzal beszélünk, akit hívtunk.

7 Ha valaki visszahívást ígér, azt meg is kell tennie.
Ha megszakad a vonal, mindig az hív újra, aki kezdeményezte a hívást. Búcsúzást kezdeményezni, mindig a hívó fél dolga.

8 A mobiltelefonok percdíjai drágák, ezért ne várakoztassuk a hívó felet.
A mobiltelefont ki kell kapcsolni, ha rendezvényre, színházi előadásra, egyetemi, főiskolai, iskolai tanórákra, szemináriumra, előadásra visszük. Hasonló módon illik eljárni, ha esküvőre, temetésre, templomba visszük a készüléket.

9 Délelőtt 10 óra előtt és este 9 óra után csak azokat hívjuk fel, akik erre külön felhatalmazást adtak. A telefonbeszélgetés idejére illik félrevonulni. A diszkréció olyan udvariassági forma, amely mindenkire vonatkozik.

10 A dohányzás A dohányzás tilos, illetve csak az erre kijelölt területen megengedett - tömegközlekedési eszközön - a szórakozóhelyen (mozi, színház, hangversenyterem) ruhatárban, felvonóban, raktárban ahol dohányzást tiltó ábra vagy felirat látható. Égő cigarettával nem illik: épületbe, zárt helyiségbe lépni gépkocsiba beszállni, társalogni, beszélgetni.

11 Nem illik dohányozni: gépkocsiban ott, ahol nincs hamutartó hölgyeknek az utcán étkezés közben. Csak a főétel elfogyasztása után, és csak akkor gyújthatunk rá, ha a házigazda erre engedélyt ad, vagy maga is rágyújt. Nagy rendezvények vendégei megvárják, amíg leszedik a főétkezés tányérjait, majd megkérdezik a mellettük ülő vendégeket, nem zavarja-e őket a füst.

12 Hamutartó

13 Hamutartó

14 Dohányzók - Nem dohányzók
Cigarettaszünet Tolerancia viselkedéskultúra


Letölteni ppt "2008/09 Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna"

Hasonló előadás


Google Hirdetések