Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Valószínűség számítás. Végezzünk valószínűségi kísérleteket! A kísérletek során egy-egy kísérletben  Állapítsuk meg a lehetséges kimeneteleket, az elemi.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Valószínűség számítás. Végezzünk valószínűségi kísérleteket! A kísérletek során egy-egy kísérletben  Állapítsuk meg a lehetséges kimeneteleket, az elemi."— Előadás másolata:

1 Valószínűség számítás

2 Végezzünk valószínűségi kísérleteket! A kísérletek során egy-egy kísérletben  Állapítsuk meg a lehetséges kimeneteleket, az elemi eseményeket,ezek számát.

3  Állapítsuk meg, hogy a kiválasztott eseményhez mely események tartóznak, vagyis a kedvező eseteket.

4  Jegyezzük le a bekövetkezett eseménysorozatot.

5  Állapítsuk meg, hogy hányszor következett be a kiválasztott esemény, vagyis mi az esemény gyakoriságát.

6  Állapítsuk meg a kiválasztott esemény relatív gyakoriságát.

7 relatív gyakoriság= Kiválasztott események gyakorisága =---------------------------------------------------- Összes eset száma a kísérletben

8  Vizsgáljuk meg, hogy az elemi eseményeknek egyforma-e a valószínűsége.

9  Számítsuk ki az esemény valószínűségét.

10  Ha az elemi eseményeknek egyforma a valószínűsége, akkor egy A esemény valószínűsége: kedvező kimenetelek száma P(A)=--------------------------------------- összes lehetséges kimenetel száma


Letölteni ppt "Valószínűség számítás. Végezzünk valószínűségi kísérleteket! A kísérletek során egy-egy kísérletben  Állapítsuk meg a lehetséges kimeneteleket, az elemi."

Hasonló előadás


Google Hirdetések