Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

MAG Megelőzés Alkalmazkodás Gondoskodás Készítette: Fidler Mária NKI Babay József Általános Iskola és Sportiskola.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "MAG Megelőzés Alkalmazkodás Gondoskodás Készítette: Fidler Mária NKI Babay József Általános Iskola és Sportiskola."— Előadás másolata:

1 MAG Megelőzés Alkalmazkodás Gondoskodás Készítette: Fidler Mária NKI Babay József Általános Iskola és Sportiskola

2 MAG Interakció - Kapcsolat KAPCSOLAT KOMPETENCIAAUTONÓMIA INTERAKCIÓ INSTRUKCIÓ OSZTÁLYSZERVEZÉS MÁTRIX CELLA:

3 MAG Interakció - Kapcsolat  A pedagógus és a tanulók közötti interakció szerepe  Tanítás során és a mindennapi környezetben  Meghatározza a csoport hangulatát  Befolyásolja, kifejlődik-e a kapcsolat, kötődés érzése  Tanítás, mint interaktív folyamat  Befolyásolja a másik viselkedését  Pedagógus elvárásai  tanulók teljesítménye, motiváltsága  Milyen a jó interakció?  Javaslatok

4 MAG Interakció - Kapcsolat JAVASLATOK:  A kommunikáció iránya legyen megfordítható. MEGFORDÍTHATÓSÁG helyzetorientált kommunikáció pedagógus  gyerekek „Még mindig nem érted!”  „Ez az összeadás nehéz.”  Minden tanulót tisztelettel kezeljünk.  Tartsunk fenn szemkontaktust!

5 MAG Interakció - Kapcsolat  Mutassunk érdeklődést! JAVASLATOK: ÉRDEKLŐDÉS Tanulók kívánságai, érdekei  számításba veszi azokat.  Mindig hallgassuk meg a gyerekeket! Hogyan végeznek el egy feladatot  tudatában van a mindennapi dolgoknak.  Fogadjuk el kezdeményezéseiket!

6 MAG Interakció - Kapcsolat  Figyeljünk arra, hogy a gyerekek soha ne adják fel, és soha ne szégyenülhessenek meg!  Dicsérjük nyilvánosan, hogy mindenki hallja, de a hibákat csak az érintettel közöljük! Helyzetre: Személyére: „Víz van a padon. Légy szíves töröld fel!” „De ügyetlen voltál, már megint kiöntötted a vizet!” HELYTELENÍTÉS KIFEJEZÉSE  Dicsérjük a gyerek viselkedését! Akkor is, ha hétköznapi dologról van szó! JAVASLATOK:

7 MAG Interakció - Kapcsolat  Mutassuk ki az érzéseinket!  Beszéljünk nyíltan a diákokkal az osztály hangulatáról, az osztályon belüli érintkezésről! AZ ÉRZÉSEK KIMUTATÁSA harag, szomorúság, elérzékenyülés…  érzelmek kezelése JAVASLATOK: szomorú, boldog, rosszkedvű…  pedagógus érzelmei Ezt akkor se mulasszuk el, ha éppen nem jól mennek a dolgok.

8 MAG Interakció - Kapcsolat JAVASLATOK :  Vegyük figyelembe azt, amit a gyerek mond!  Hagyjuk, hogy a gyerekek egymásnak magyarázzanak el dolgokat! EMPÁTIA gyerek nézőpontjából szemlél  erősödik a kapcsolat  Ösztönözzük a gyerekeket a közös munkára!

9 MAG Interakció - Kapcsolat Légy Önmagad! JAVASLATOK:  Ösztönözzük a gyerekeket arra, hogy bízzanak egymásban! Én ILYEN vagyok ELFOGADTOKEz egy OLYAN hely  Bátorítsuk a tanulókat!  Részesítsük a gyereket személyes figyelemben!

10 MAG Interakció - Kapcsolat ADAPTÍV OKTATÁSadaptív pedagógus  aktívan figyel a gyerekekre  személyes kapcsolatban áll  képes együttgondolkodni  rendelkezésre áll  Gondoskodjunk arról, hogy a tanulók könnyen beszélhessenek a pedagógussal!

11 pedagógus – adaptív jegyek kihasználatlan helyzetek oka: lehetőségek keresése elég idő szánjunk elég időt a „gyerekkapcsolat” - ra tanulmányi eredmény MAG Interakció - Kapcsolat

12 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "MAG Megelőzés Alkalmazkodás Gondoskodás Készítette: Fidler Mária NKI Babay József Általános Iskola és Sportiskola."

Hasonló előadás


Google Hirdetések