Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Adóalanyok listái Áfaalanyok Evaalanyok Egyéb szervezetek

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Adóalanyok listái Áfaalanyok Evaalanyok Egyéb szervezetek"— Előadás másolata:

1 Adóalanyok listái 2006.11.13. Áfaalanyok Evaalanyok Egyéb szervezetek
Áfaalanyok  Evaalanyok Egyéb szervezetek Csoportos áfaalanyok Fészekrakó program

2 Adóhiányosok, hátralékosok
Az állami adóhatósághoz teljesítendő bejelentkezési kötelezettséget mulasztók adataira vonatkozó közzétételről, az adózás rendjéről szóló évi XCII. törvény 55.§ (4) bekezdése rendelkezik. Az APEH eljárásai során a legutóbbi lista közzététele óta az alábbi személyekről bizonyosodott be, hogy bejelentési kötelezettségüket elmulasztották.

3 APEH adatbázisok Nyomdai sorszámintervallumok lekérdezése
Számla, egyszerűsített számla és nyugta állami adóhatóság által a nyomtatvány előállítója részére kijelölt sorszámtartományba illeszkedő nyomtatott sorszám alkalmazásával, az adott sorszám egyszeri felhasználásával állíthatók elő.

4 APEH adatbázisok Adószámok felfüggesztése és törlése
Ha egy adóalany adószámát az adóhatóság felfüggesztette, majd törölte, akkor a felfüggesztésről szóló határozat jogerőssé válásától az adóalany nem vonhatja le a rá áthárított áfát. Amennyiben a felfüggesztés után az adóhatóság az adószámot mégsem törölte, akkor az adóalany levonhatja az áfát, de csak a felfüggesztést megszüntető határozatot követően.

5 Jogi adatbázis- adójogok
A CompLex Web Jogtár nagyfelhasználóknak kifejlesztett Internet alapú jogi adatbázis. Tartalmazza a CompLex Jogtáron és a szakirányú CompLex kiadványokon megjelenő összes jogszabályt és dokumentumot. Az adatbázis naponta kétszer frissül. 


Letölteni ppt "Adóalanyok listái Áfaalanyok Evaalanyok Egyéb szervezetek"

Hasonló előadás


Google Hirdetések