Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az emberi szervezet legfontosabb része Készítette: Skultéty István

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az emberi szervezet legfontosabb része Készítette: Skultéty István"— Előadás másolata:

1 Az emberi szervezet legfontosabb része Készítette: Skultéty István
A szív Az emberi szervezet legfontosabb része Készítette: Skultéty István

2 A szív működése A szív a vérkeringés központjában elhelyezkedő izmos pumpa, amely percenként hatvan-nyolcvanszor összehúzódva tartja fenn a vérkeringést. Szakadatlan működése biztosítja a test különböző részeinek vérellátását. Elképzelhetjük, milyen tökéletes alkotás, ha kiszámoljuk, hányszor húzódik össze átlagosan az élet folyamán: 1 perc összehúzódás 1 nap összehúzódás 1 év x 10 a hetediken

3 Szívbetegségek Kamrai sövényhiány (leggyakoribb: 20-25%): a kamrai sövényen lévő nyílások, amelyeken keresztül a jobb és a bal kamra a tüdők elkerülésével közlekedik egymással. Pitvari sövényhiány (5-10%): a két pitvar között lévő közvetlen kapcsolat az interatrialis sövényen lévő hiány(ok) miatt. A szívinfarktus: rendszerint a koszorúérszűkület talaján fejlődik ki azáltal, hogy a szűk érszakasz hirtelen elzáródik. E betegségre szintén a szívfájdalom jellemző.

4 Szívbetegségek megelőzése
A szívbetegségek megelőzhetők az alábbiak betartásával: Táplálkozzon egészségesen! Kerülje a telített zsírokat! Naponta fogyasszon zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabonát, melyek magas rost- és alacsony zsírtartalmúak! Csökkentse a sóbevitelt! Előzze meg a cukorbetegséget! A cukorbetegeknél nagyobb a szívbetegségek kockázata! Csak mértékkel fogyasszon alkoholt! A túlzott alkoholfogyasztás növeli a magas vérnyomás, szívinfarktus és stroke kockázatát. Amennyiben túlsúlyos, fontos, hogy mielőbb lefogyjon!

5 A sport jó a szívnek Minél többet sportolsz, a szíved annál nagyobb lesz és ellenállóbb. Kevesebb levegővétel is elég lesz ugyanahhoz a feladathoz!


Letölteni ppt "Az emberi szervezet legfontosabb része Készítette: Skultéty István"

Hasonló előadás


Google Hirdetések