Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Novák Edvin

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Novák Edvin"— Előadás másolata:

1 Készítette: Novák Edvin
Testnevelés tantárgyam. Rövid bevezetés az amerikai foci világába.

2 Elsőként is a pálya ismerete:
Apálya 120 yard hosszú és 53 yard széles téglalap alakú. A pályát 10 yardonként osztják fel és a pálya két szélén lévő yardot hívják end zone-nak.

3 A csapat felépítése: Ez nálunk úgy néz ki hogy van egy Offense és Defense csapat amik alkotják a nagy csapatot.

4 Mind két csapat rész apályán egy kört alkotva beszéli meg a támadás ,és a védekezés kivitelét ennek az összeállásnak az elnevezése a huddle.

5 A kép egy támadó azaz offens felállást ábrázol.
Offense más néven a támadó egység. Feladata a labda end zone-ba juttatása. A kép egy támadó azaz offens felállást ábrázol.

6 Az Offense-en belüli posztok:
A legfontosabb ember aki a játékot is hívja a QB vagyis az irányító. A másik fontos része és úgy mond irányítója a csapatnak a Center a középső fal ő irányítja a falat.

7 Akik a sikeres irányítás segítségével a támadást jól végrehajtják:
A futók aminek több fajtája is van Pl: RB, FB . AZ FB erővel tör előre még az RB gyorsaság és ügyesség segítségével. A két futó egyszerre is szokott a pályán lenni. A másik sikert hozó játékosok a TE és WR a két elkapó játékos bár a TE védekezni is szokott és a falnak segíteni ,de elkapni is és ezzel pontot hozni.

8 A kép egy védekező felállást mutat
Deffense más néven a védekező csapat. Feladatat a labdás ember lekapcsolása és a passzolás megakadályozása. A kép egy védekező felállást mutat

9 A Diffensen belüli posztok:
A falak DT-k kiknek feladata a támadó fal akadályozása a dolgában ,és a irányító leszerelése. A LB-k más néven vonal védők akiknek a futók leszerelés és szintén az irányító leszerelése a dolga bizonyos esetben.

10 Az utolsó védővonalak A Safety a biztonsági ember aki hátulról belát mindent és ha többieken átjutnak ő akadályozza meg a támadás sikerét. A CB az elkapók réme feladatuk az elkapás megakadályozása és a labda elvétele és így a támadási jog megszerzése.

11 Ha ezek után csatlakoznál egy csapathoz ,hogy kipróbáld magad a miénk tárt karokkal vár.
Köszönöm a figyelmet!!


Letölteni ppt "Készítette: Novák Edvin"

Hasonló előadás


Google Hirdetések