Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kertvárosi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola Tatabánya 1985 - 2014.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kertvárosi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola Tatabánya 1985 - 2014."— Előadás másolata:

1 Kertvárosi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola Tatabánya 1985 - 2014

2 A MÚLT… „Ha nincsen gyökered, elvisz a szél…”

3 Intézményünk Tatabánya legfiatalabb iskolája: 1985-ben épült. „Ha nincsen gyökered, elvisz a szél.” Régen volt…

4 Rajki Antalné igazgató néni akkori tantestületével iskolát teremtett itt – a semmiből. Az első évnyitó még úttörő-nyakkendőben: „Ha nincsen gyökered, elvisz a szél.”

5 1990-ben iskolánk felvette Székelyföld szülöttjének, Kőrösi Csoma Sándornak a nevét. Kitartása, tudása,hazaszeretete példa mindannyiunk számára. „Ha nincsen gyökered, elvisz a szél.” Ünnepeinken azóta is fellobban tövében a két gyertya lángja A névadó ünnepségen felavattuk a Barcsik Tibor által készített kopjafát.

6 Ekkor énekeltük először együtt a Székely Himnuszt és iskolai ‘ himnuszunkat ’: „Ha nincsen gyökered, elvisz a szél.” „Hazára találtam, tudom, milyen e föld, tudom, hová visz útja két folyó között…”

7 Megalapítottuk a Kőrösi-díjat, amelyet azóta minden évben kiemelkedő munkájáért kap meg egy diák és egy pedagógus. „Ha nincsen gyökered, elvisz a szél.”

8 Akkoriban jelent meg első iskolaújságunk. Címlapján a „vándorló”, a célja felé igyekvő Csoma Sándor alakja. Újságíróink rögzítették életünk minden fontos állomását.

9 Az eltelt évek alatt számos emlékezetes esemény színesítette mindennapjainkat. Vendégünk volt Boldizsár Ildikó, aki meséivel elvarázsolta még a polgármester urat is. „Ha nincsen gyökered, elvisz a szél.”

10 Ízes történetmesélésével Berecz András is megajándékozott minket. minket. „Ha nincsen gyökered, elvisz a szél.”

11 Elfogadta meghívásunkat Kányádi Sándor költő is. „Ha nincsen gyökered, elvisz a szél.”

12 Dr. Kubassek János, „Ha nincsen gyökered, elvisz a szél.” az érdi Magyar Földrajzi Múzeum Igazgatója, Kőrösi Csoma Sándorról mesélt nekünk.

13 Élvezetes zenei programokon is részt vehettünk: Énekeltek nekünk a Lila Óvoda óvó nénijei,… …és karácsonykor gyakran a gimnazisták muzsikáltak nekünk „Ha nincsen gyökered, elvisz a szél.”

14 A Muzsikás együttes jóvoltából egy rendhagyó ének órán vehettünk részt, ahol még „csujjogatni” is megtanultunk. „Ha nincsen gyökered, elvisz a szél.”

15 Külföldi vendégeink is voltak: holland látogatóink egy matek órán vettek részt,… …és a német nyelvű színház bábelőadással szórakoztatott minket. „Ha nincsen gyökered, elvisz a szél.”

16 Két pedagógusunkra különösen büszkék lehettünk, hiszen Henzer Zsuzsa néni és Horváth Csongor tanár úr fotókiállítása igazi különlegesség volt. „Ha nincsen gyökered, elvisz a szél.”

17 A legvidámabb percek, amikor a tanárok játszótársainkká válnak:...Egy régi karácsony betlehemesei …Első „Ki mit tudunk” közönségdíjasai …Egyik gálánk meglepetés-táncosai …Farsangi bálunk egyik nevezetes szereplője …A „Fekete macska” két boszija

18 „Ha nincsen gyökered, elvisz a szél.” Jó visszaemlékezni a jubileumi évek programjaira is:

19 Óriási élmény volt,… … hogy a Kormorán együttes aulánkban csak nekünkkoncertezett! aulánkban csak nekünk koncertezett! „Ha nincsen gyökered, elvisz a szél.”

20 A 20 éves ünnepen felavattuk új emléktáblánkat, amely ezúttal isBarcsik Tibor alkotása. A 20 éves ünnepen felavattuk új emléktáblánkat, amely ezúttal is Barcsik Tibor alkotása.

21 Az eltelt évek alatt iskolánk sokat szépült, gazdagodott kívül… „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…”

22 … és belül. „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…”

23 Néhány éve egy gyönyörű, korszerű, új uszodával is gazdagabbak lettünk.

24 A JELEN… JELEN… „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…”

25 Amikor mi elindultunk…

26 „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…” Régen volt…

27 „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…”

28 Az elmúlt évek sok újdonságot hoztak: Például tavaly óta a Kertvárosi Általános Iskola egyik tagintézménye vagyunk.

29 Bár mi nem mindig gondoljuk így, de hát első a tanulás. Két nyelv közül választhatunk: „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…” Német vagy angol …?

30 „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…” Tulajdonképpen jó dolog így összedolgozva, egymást segítve okosodni…

31 Bontott csoportokban, két szaktanteremben tanuljuk az informatikát - kicsik és nagyok. „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…”

32 Gyógypedagógusaink a fejlesztőszobában foglalkoznak azokkal, akik a tanuláshoz több segítséget igényelnek.

33 Focistáink és röplabdásaink sok dicsőséget szereztek már iskolánknak. Erről tanúskodik a temérdek oklevél, érem és serleg. „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…”

34 Iskolai könyvtárunk az egyik l eggazdagabb a városban: több, mint 10 000 könyv vár ott minket. „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…”

35 Évek óta rangos versenyek rendezői, házigazdái vagyunk. Például a megyei alsós és felsős Kazinczy -verseny., …vagy a megyei EU-vetélkedő.

36 A fafaragók remekműveit mindig ámulattal nézzük: „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…” A tanulás mellett számos szakkör közül választhatunk:

37 A kézműves- és a rajzszakkör is nagyon népszerű. „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…”

38 Színjátszóink és néptáncosaink rendezvényeink színesítői.

39 „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…” Az évnyitó és a nyarat idéző évzáró keretbe foglalja a tanévet. Hagyományaink és ünnepeink kovácsolnak minket igazi közösséggé.

40 „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…” Programjaink között a „Kőrösi-hét” évről-évre sok emlékezetes percet szerez nekünk.

41 „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…” A „Mozdulj!” hetében együtt sportolunk, versenyzünk, szurkolunk.

42 „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…” Szívesen játszunk, tanulunk… …az ovisokkal együtt, …és az erdei iskolában is.

43 Nemzeti ünnepeinken a kicsik is megérzik: mit jelent kőrösisnek és magyarnak lenni… „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…”

44 A Mikulást és karácsonyt mindig nagyon várjuk! „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…”

45 Természetesen a farsang a kedvencünk. „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…”

46 Az anyák napja és a ballagás gyakran torokszorító gyereknek, felnőttnek egyaránt…

47 Hagyományaink között azért szerencsére leginkább a vidám pillanatok kapnak főszerepet: „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…” az egészségnap, a városi autómentes nap, télen hóemberépítés, nyáron aszfaltrajz-verseny,..

48 „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…” az óvó nénik bábelőadása, … a karácsonyi szeretetpont-gyűjtés és vásár, az elsősavatás,…

49 „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…” a klubnapközi, …a „Kihívás napi” közös torna, a Márton napi fáklyás felvonulás,…

50 „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…” …ha péntek 13., akkor fekete macska napja, táncház az aulában, …vagy csak egy kellemes napközis délután az udvaron…

51 „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…” … a gyereknapi mókázások,…

52 „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…” …a gálák, a bolondballagások,…

53 „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…” … a kirándulások,…

54 „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…” …és a nyári táborok.

55 „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…” És a tanév végén a pedagógusoknak is jár egy kis lazítás! …egy közös utazás, … vagy egy jókedvű pedagógusnap. … vagy egy jókedvű pedagógusnap....egy kirándulás,

56 „Mert mindenik embernek a lelkében dal van, És a saját lelkét hallja minden dalban. És akinek szép lelkében az ének, az hallja a mások énekét is szépnek.” Ilyen a mi sulink, a KŐRÖSI!


Letölteni ppt "Kertvárosi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola Tatabánya 1985 - 2014."

Hasonló előadás


Google Hirdetések