Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kertvárosi Általános Művelődési Központ Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola Tatabánya 25 év 1985 - 2010.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kertvárosi Általános Művelődési Központ Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola Tatabánya 25 év 1985 - 2010."— Előadás másolata:

1 Kertvárosi Általános Művelődési Központ Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola Tatabánya 25 év 1985 - 2010

2 A MÚLT… „Ha nincsen gyökered, elvisz a szél…”

3 Intézményünk Tatabánya legfiatalabb iskolája: 1985-ben épült. „Ha nincsen gyökered, elvisz a szél.” Régen volt…

4 Rajki Antalné igazgató akkori tantestületével iskolát teremtett itt – a semmiből. Az első évnyitó még úttörő-nyakkendőben: „Ha nincsen gyökered, elvisz a szél.”

5 1990-ben iskolánk felvette Székelyföld szülöttjének, Kőrösi Csoma Sándornak a nevét. Kitartása, tudása,hazaszeretete példa mindannyiunk számára. „Ha nincsen gyökered, elvisz a szél.” Ünnepeinken azóta is fellobban tövében a két gyertya lángja A návadó ünnepségen felavattuk a Barcsik Tibor által készített kopjafát.

6 Ekkor énekeltük először együtt a Székely Himnuszt és iskolai ‘ himnuszunkat ’: „Ha nincsen gyökered, elvisz a szél.” „Hazára találtam, tudom, milyen e föld, tudom, hová visz útja két folyó között…”

7 Megalapítottuk a Kőrösi-díjat, amelyet azóta minden évben kiemelkedő munkájáért kap meg egy diák és egy pedagógus. „Ha nincsen gyökered, elvisz a szél.”

8 Akkoriban jelent meg első iskolaújságunk. Címlapján a „vándorló”, a célja felé igyekvő Csoma Sándor alakja. Kis újságíróink írásaikban rögzítették életünk minden fontos állomását.

9 Az eltelt 25 év alatt számos emlékezetes esemény színesítette mindennapjainkat. Vendégünk volt Boldizsár Ildikó, aki meséivel elvarázsolta még a polgármester urat is. „Ha nincsen gyökered, elvisz a szél.”

10 Ízes történetmesélésével Berecz András is megajándékozott minket. minket. „Ha nincsen gyökered, elvisz a szél.”

11 Elfogadta meghívásunkat Kányádi Sándor költő is. „Ha nincsen gyökered, elvisz a szél.”

12 Dr. Kubassek János „Ha nincsen gyökered, elvisz a szél.” az érdi Magyar Földrajzi Múzeum Igazgatója Kőrösi Csoma Sándorról mesélt nekünk.

13 Élvezetes zenei programokon is részt vehettünk: Énekeltek nekünk a Lila Óvoda óvó nénijei,… …és karácsonykor évről-évre az Árpád Gimnázium diákjai muzsikálnak nekünk Saltzer Géza tanár úr vezetésével. „Ha nincsen gyökered, elvisz a szél.”

14 A Muzsikás együttes jóvoltából egy rendhagyó ének órán vehettünk részt, ahol még „csujjogatni” is megtanultunk. „Ha nincsen gyökered, elvisz a szél.”

15 Külföldi vendégeink is voltak: holland látogatóink egy matematika órán vettek részt,… …a német nyelvű színház művészei pedig bábelőadással szórakoztattak minket. „Ha nincsen gyökered, elvisz a szél.”

16 Két pedagógusunkra különösen büszkék lehettünk, hiszen Henzer Zsuzsa néni és Horváth Csongor tanár úr fotókiállítása igazi különlegesség volt. „Ha nincsen gyökered, elvisz a szél.”

17 Voltak vidám perceink is, amikor a tanárok játszótársakká váltak:...Egy régi karácsony betlehemesei …Első „Ki mit tudunk” közönségdíjasai …Egyik gálánk meglepetés-táncosai …Farsangi bálunk egyik nevezetes szereplője …A „Fekete macska” két boszija

18 „Ha nincsen gyökered, elvisz a szél.” Jó visszaemlékezni az öt évvel ezelőtti, 20 éves jubileumunk programjaira:

19 Óriási élmény volt,… … hogy a Kormorán együttes aulánkban csak nekünkkoncertezett! aulánkban csak nekünk koncertezett! „Ha nincsen gyökered, elvisz a szél.”

20 A 20 éves ünnepen felavattuk új emléktáblánkat, amely ezúttal isBarcsik Tibor alkotása. A 20 éves ünnepen felavattuk új emléktáblánkat, amely ezúttal is Barcsik Tibor alkotása.

21 Az eltelt évek alatt iskolánk sokat szépült, gazdagodott kívül… „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…”

22 … és belül. „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…”

23 Nemrégiben egy gyönyörű, korszerű, új uszodával lettünk gazdagabbak.

24 „Ha nincsen gyökered, elvisz a szél.” Bár intézményünk a város legfiatalabb iskolája, idén fennállásának negyedszázados évfordulóját ünnepeljük.

25 A JELEN… JELEN… „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…”

26 A 2009/2010-es tanév osztályai:

27 „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…” 2.d

28 2.e

29 3.d

30 4.e

31 5.d

32 5.e

33 6.d

34 6.e

35 7.d

36 7.e

37 8.d

38 8.e

39 A 2009/2010-es tanév tantestülete „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…”

40 Az idei tanév sok újdonságot hozott. Legfontosabb, hogy intézményünk mostantól a Kertvárosi ÁMK tagintézményeként működik.

41 „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…” TÁMOP 3.1.4-es pályázatnak köszönhetően tanulmányi munkánk újszerű elemekkel bővült. Négy tanulócsoportunkban kompetencia alapú programcsomaggal és módszerekkel tanulunk.

42 „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…” Ősszel egy izgalmas programsorozatot, „projektet” szerveztünk egészségünk és környezetünk védelmében.

43 „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…” Az 5. és a 6. évfolyamon négy tantárgy óráit összevonva, „tömbösítve” tartjuk meg, így alaposabban el tudunk mélyedni egy-egy témakörben.

44 „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…” Az első osztályban idén egy új tantárgyunk, „modulunk”, született – a tánc! A negyedik évfolyamon az ének és a rajz tantárgyat összevonva „művészetek” néven tanuljuk tovább.

45 „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…” Tavaszi programjaink között a „Kőrösi-hét” sok emlékezetes percet szerzett nekünk.

46 „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…” A „Mozdulj, család, iskola!” eseményei is feledhetetlenek voltak.

47 „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…” Szívesen játszunk, tanulunk… …az ovisokkal együtt, …és az erdei iskolában is!

48 „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…” Jó dolog így összedolgozva, egymást segítve okosodni…

49 A pályázat keretein kívül is színes, mozgalmas tanulmányi munka folyik iskolánkban. „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…” Német vagy angol …?

50 Emelt óraszámban, két szaktanteremben tanuljuk az informatikát - kicsik és nagyok. „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…”

51 Fejlesztő- és gyógypedagógusaink külön foglalkoznak azokkal a tanulóinkkal, akik a tanuláshoz több segítséget igényelnek.

52 Sportolóink sok dicsőséget szereztek már iskolánknak. Erről tanúskodik a temérdek oklevél, érem és serleg. „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…”

53 Iskolai könyvtárunk az egyik leggazdagabb, legjobban felszerelt a városban: közel 10 000 könyv vár ott minket. 2002. óta a Nemzeti Tankönyvkiadó referenciaiskolája vagyunk, így könyvtárunk gyakran ad otthont a Kiadó rendezvényeinek. „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…”

54 Évek óta rangos versenyek rendezői, házigazdái vagyunk. A megyei alsós és felsős Kazinczy olvasási- és szépkiejtési verseny. A megyei EU-vetélkedő a felső tagozatosok számára.

55 A fafaragók remekműveit ámulattal nézzük: „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…” A tanulás mellett számos szakkör közül választhatunk:

56 A kézműves- és a rajzszakkör mindig nagy érdeklődésre tart számot. „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…”

57 Furulyásaink évről-évre egyre ügyesebbek… „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…”

58 Színjátszóink és néptáncosaink rendezvényeink, programjaink színesítői.

59 „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…” Az évnyitó és a nyarat idéző évzáró keretbe foglalja a tanévet. Hagyományaink,ünnepeink kovácsolnak minket igazi közösséggé. Hagyományaink,ünnepeink kovácsolnak minket igazi közösséggé.

60 Nemzeti ünnepeinken a kicsik is megérzik: mit jelent kőrösisnek és magyarnak lenni… „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…”

61 A Mikulást és karácsonyt mindig nagyon várjuk! „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…”

62 A farsang a kedvencünk! „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…”

63 Az anyák napja és a ballagás gyakran torokszorító gyereknek, felnőttnek egyaránt…

64 Hagyományaink között azért szerencsére leginkább a vidám pillanatok kapnak főszerepet: „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…” az egészségnap, a városi autómentes nap, télen hóemberépítés, nyáron aszfaltrajz-verseny,..

65 „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…” az óvó nénik bábelőadása, … a karácsonyi szeretetpont-gyűjtés és vásár, az elsősavatás,…

66 „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…” a klubnapközi, …a „Kihívás napi” közös torna, a Márton napi fáklyás felvonulás,…

67 „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…” …ha péntek 13., akkor fekete macska napja, táncház az aulában, …vagy csak egy kellemes napközis délután az udvaron…

68 „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…” … a gyereknapi mókázások,…

69 „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…” …a gálák, a bolondballagások,…

70 „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…” … a kirándulások,…

71 „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…” …és persze a Tisza-túrák.

72 „Mert mindenik embernek a lelkében dal van…” A tanév végén a pedagógusoknak is jár egy kis lazítás! …egy régi-régi utazás, … vagy egy jókedvű pedagógusnap. … vagy egy jókedvű pedagógusnap....egy kirándulás a közelmúltból,

73 „Mert mindenik embernek a lelkében dal van, És a saját lelkét hallja minden dalban. És akinek szép lelkében az ének, az hallja a mások énekét is szépnek.” Boldog szülinapot, KŐRÖSI! Készítette: Pányiné Segesdi Nóra


Letölteni ppt "Kertvárosi Általános Művelődési Központ Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola Tatabánya 25 év 1985 - 2010."

Hasonló előadás


Google Hirdetések