Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

BÓDI GÉLLEL SZERZETT ELSŐ TAPASZTALATOK

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "BÓDI GÉLLEL SZERZETT ELSŐ TAPASZTALATOK"— Előadás másolata:

1 BÓDI GÉLLEL SZERZETT ELSŐ TAPASZTALATOK
DR. OSVÁTH MÁRTA FEHÉR-LÓTUSZ EÜ KFT BÓDI ZOLTÁN – PAJZSOK KLUBJA

2 BŐRGYÓGYÁSZATI KEZELÉSRE NEM REAGÁLÓ PIKKELYSÖMÖR
T. J FFI-BETEG- BŐRGYÓGYÁSZATI SZAKRENDELÉS KÜLDTE Dg: PSORIASIS VULGARIS SÚLYOS (PASI-SCOR 19-30) A TENYEREKEN, TALPAKON KITERJEDT HYPER- ILL PARAKERATOTIKUS PLAKKOK, FÁJDALMAS FISSURÁKKAL TARKÍTOTT, PSORIASISOS BETEG. ANAMNÉZIS: 1999-BEN OPERÁLT –TOTAL EXSTIRPATIÓVAL MEGOLDOTT GÉGE-, GLOTTISRÁK, TU. EPIGLOTTIDIS CUM EXSULC. COLLI SZEREPEL, BIOLÓGIAI TH. NEM JÖN SZÓBA, PARANEOPLASTIKUS PSORIASIS SEM ZÁRHATÓ KI. A HELYI ÉS SZISZTÉMÁS TERÁPIA HATÁSTALANSÁGA MIATT KÉRIK SEGÍTSÉGÜNKET A TUMORKUTATÁBAN ( DR. TUBA MIKLÓS FŐO. )

3 BŐRGYÓGYÁSZATI KEZELÉSRE NEM REAGÁLÓ PIKKELYSÖMÖR
KIVIZSGÁLÁS: LABOR-CEA, CA 19-9, TSH, AFP, PSA HASI UH NYAKI LÁGYRÉSZ-CT MELLKAS- HAS + KISMEDENCEI CT CSONTSCINTIGAPHIA SZÁJÜREG + FIZIKÁLIS VIZSGÁLAT

4 BŐRGYÓGYÁSZATI KEZELÉSRE NEM REAGÁLÓ PIKKELYSÖMÖR
A VIZSGÁLATOK EREDMÉNYEKÉPPEN ROSSZINDULATÚ DAGANAT NEM IGAZOLÓDOTT. AZ AGY-KOPONYA CT-N A FEJLŐDÉSÉBEN ELMARADT. B. ARCÜREGBEN VSZ. GYULLADÁSOS EREDETŰ NYÁLKAHÁRTYA MEGVASTAGODÁST TAPASZTALTAK. GÓC, A BETEG SAVKÖTŐ, HÁNYINGERCSILLAPÍTÓ ÉS FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ KEZELÉSE MELLETT TÜNETMENTESSÉ VÁLT. BÓDI HAIR GÉL: MIVEL A BEREKFÜRDŐI GYÓGYVÍZBŐL KÉSZÜLT HAJ REGENERÁLÓ BALZSAMRÓL A FELTALÁLÓ ELŐADÁSÁBAN HALLOTTAM NAGYSZERŰ, A PIKKELYSÖMÖRT GÁTLÓ HATÁSÁRÓL, PRÓBAKÉPPEN MÁRCIUSBAN EGY DOBOZ GÉLT ADTAM A BETEGNEK, H. HAJAS FEJBŐRÉT ÉS KEZEIT, LÁBAIT KRÉMEZZE KÉTSZER NAPONTA. A BETEG VIZSGÁLATI EREDMÉNYEIVEL MÁJUS 26.-ÁN JELENTKEZETT. A MÁRCIUSBAN KAPOTT GÉLT, MIVEL EGÉSZ TESTÉRE IS HASZNÁLTA, KB NAP ALATT ELHASZNÁLTA.

5

6

7

8

9 BŐRGYÓGYÁSZATI KEZELÉSRE NEM REAGÁLÓ PIKKELYSÖMÖR
AZ EREDMÉNY MÁJUS VÉGÉN IS – TELEFONNAL KÉSZÜLT DOKUMENTÁCIÓVAL IS LÁTVÁNYOS!!! A BETEG VASTAGON ELSZARUSODOTT BŐRE MIATT ÉS A VÉRZŐ BEREPEDÉSEK MIATT UJJAIT BEHAJLÍTANI NEM TUDTA, TELE VOLT VÉRZŐ SEBBEL, FÁJDALOMMAL. A HAJAS FEJBŐRÖN VASKOS, VÉRZŐ ÉS GYULLADT PLAKKOK VOLTAK. MINDEZEK ELTŰNTEK, A BŐR NORMÁLIS, AZ UJJAKAT BE TUDJA HAJLÍTANI, A HAJAS FEJBŐRÖN MINIMÁLIS, EGY- EGY TERÜLETEN BŐRHÁMLÁS LÁTHATÓ, GYULLADÁS ÉS VÉRZÉS NÉLKÜL. TESTÉT NEM FOTÓZTAM, DE HIHETETLENÜL JAVULT MINDENÜTT, GYULLADÁSMENTES ! EGYEDÜL A LÁBSZÁRAKON MARADT MÉG VISSZA KEVÉS, ÖSSZEFOLYÓ PÖRKÖS TERÜLET! ÚJABB DOBOZ GÉLT KAPOTT. FÜL-ORR-GÉGÉSZETRE KÜLDTEM AZ ARCÜREG SZANÁLÁSÁRA. EGY HÓNAP MÚLVA VISSZARENDELTEM. ANNYIRA LÁTVÁNYOS, GYULLADÁS- ÉS FÁJDALOMMENTENTESSÉG KÖVETKEZETT BE EGY DOBOZ BÓDI HAIR - FEJBŐR REGENERÁLÓ GÉL HATÁSÁRA TARTÓSAN, AZ ALKALMAZÁST KÖVETŐ HAT HÉT MÚLVA IS, HOGY AZ ESETISMERTETÉST NEMCSAK A FELTALÁLÓ BÓDI ZOLTÁN ÚR, A PAJZSOK KLUBJA ÜGYVEZETŐJE TÓBIÁS ATTILA RÉSZÉRE – AKITŐL A GÉLT VÁSÁROLTAM, HANEM ORVOS BARÁTAIMNAK ÉS ISMERŐSEIMNEK IS ELKÜLDENI TARTOTTAM ÉRDEMESNEK! FÉNYKÉPEK MÁRCIUS 6.

10

11

12 PSORIASIS A HAJAS FEJBŐRÖN VASKOS, VÉRZŐ ÉS GYULLADT PLAKKOK VOLTAK.
MINDEZEK ELTŰNTEK, A BŐR NORMÁLIS, AZ UJJAKAT BE TUDJA HAJLÍTANI, A HAJAS FEJBŐRÖN MINIMÁLIS, EGY- EGY TERÜLETEN BŐRHÁMLÁS LÁTHATÓ, GYULLADÁS ÉS VÉRZÉS NÉLKÜL.

13 1940-BEN SZÜLETETT NŐ – TÖBB ÉVTIZEDE PSORIASIS
1997.J.O-I MASTECTOMIA + ABD CDI pT2 pN0 M0 ÉVTIZEDEK ÓTA VAN PIKKELYSÖMÖR J. LÁBSZÁRÁT MÉRGES ROVAR CSÍPTE MEG OEDEMA, BŐRPÍR, FISSURA

14

15

16 62 ÉVES MELANOMÁS NŐ BAN A BAL ALKARRÓL CLARK IV.STÁDIUMU MBL ELTÁVOLÍTÁSA REEXCISIO, HÓNALJI NYCS-ELTÁV. NEG. EREDMÉNYEK SZOROS KÖVETÉS EREDMÉNYEK RENDBEN? PSORIASISA AKTÍV! ! ?

17

18

19

20

21

22

23 62 ÉVES NŐBETEG BEN AZ EMLŐDAGANAT MIATT RÉSZLEGES EMLŐELTÁV. TÖRTÉNT. PSORIASISA ÉVTIZEDEK ÓTA FENNÁLL. TENYERÉN A LEGKELLEMETLENEBB, VISZKETŐ HÁMLÁS, LEKAPARJA

24

25

26

27

28

29 EMLŐRÁK BŐRÁTTÉT V.Z. 1995-BEN OPERÁLTÁK MASTECTOMIÁVAL, ABD-VEL
2002.-TŐL THROMBOPHLEBITIS, CUTAN MET.-OK, FEKÉLYES, A SZEGYCSONTOT IS ÉRINTŐ, KITERJEDT BŐRINFILTRÁCIÓ 1,5 ÉVE

30

31 52 ÉVES EMLŐRÁKOS NŐ 2000-BEN RÉSZLEGES EMLŐMŰTÉT VOLT, RT + HT
2009-BEN A MAMMOGRAPHIÁS CONTROL POZ. LETT, A BETEG NEM JELENTKEZETT EREDMÉNYÉRT (NÉMETORSZÁGBAN VOLT). Ő MAGA VETTE ÉSZRE A DIÓNYI TU-T. NYCS POZ. MIATT MŰTÉT ELŐTT KT TÖRTÉNT. TELJES EMLŐELTÁVOLÍTÁS ÉS NYCS-KIVÉTEL MŰTÉT UTÁN IS KT! JELENLEG HT KÉT HÓNAPJA VISZKETŐ BŐRKIÜTÉSEK.

32

33

34

35 76 ÉVES EMLŐRÁKOS BETEG 1992. MASTECTOMIA + ABD L.S.
2007-TŐL CSONTÁTTÉTEK, A MŰTÉTI TERÜLETEN LOKÁLIS RECIDIVÁK, A HASFALBAN KB. 6 HÓNAPJA JELENT MEG EGY CUTAN METAST. EGY HÓNAPOS KENŐCSÖS KEZELÉS UTÁN

36

37

38 SÚLYOS SUGÁRFEKÉLYEK 63 ÉVES NŐ MASTECTOMIA + ABD L.D. 1984-BEN
3 SOROZAT RÖNTGEN-BESUGÁRZÁS TATABÁNYÁN ÉVEK ÓTA BŐRATROPHIA, TELEANGIECTASIA, SZEMÖLCSSZERŰ NÖVEDÉK, TÖBBSZÖRÖS SUGÁRFEKÉLYEK A MELLKASFALON ÉS HÓNALJBAN PLASZTIKAI MŰTÉT?

39

40

41 EGY HAVI KEZELÉS UTÁN EREDETILEG 1,5X2,5 CM ÉS KISEBB VÁLADÉKOZÓ FEKÉLYEK A MELLKASON ÉS KB 12X16 ÉS 5X8 MM-ES FEKÉLYEK A HÓNALJBAN – 1 HÉT MÚLVA TELEFONON JAVULÁST JELZETT!

42 ÖSSZEFOGLALÁS A BÓDI HAJÁPOLÓ GÉL
GYULLADÁCSÖKKENTŐ HATÁSÚ FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ HATÁSÚ NEMCSAK A FEJBŐRÖN, HANEM A TELJES BŐRFELÜLETEN HAT OLYAN HELYEN IS REGENERÁL, AHOL AZ ERRE VALÓ KÉSZSÉG NAGYON CSEKÉLY (SUGÁRKÁROSODOTT BŐR)

43 ÖSSZEFOGLALÁS ELSŐ TAPASZTALATOK ALAPJÁN A BÓDI HAJÁPOLÓ GÉL HATÁSOS:
PSORIASISBAN DAGANATOS FEKÉLYEK SUGÁRKÁROSODOTT BŐR FEKÉLYEINEK KEZELÉSÉBEN


Letölteni ppt "BÓDI GÉLLEL SZERZETT ELSŐ TAPASZTALATOK"

Hasonló előadás


Google Hirdetések