Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

BÓDI GÉLLEL SZERZETT ELSŐ TAPASZTALATOK DR. OSVÁTH MÁRTA FEHÉR-LÓTUSZ EÜ KFT BÓDI ZOLTÁN – PAJZSOK KLUBJA 2011.07.23.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "BÓDI GÉLLEL SZERZETT ELSŐ TAPASZTALATOK DR. OSVÁTH MÁRTA FEHÉR-LÓTUSZ EÜ KFT BÓDI ZOLTÁN – PAJZSOK KLUBJA 2011.07.23."— Előadás másolata:

1 BÓDI GÉLLEL SZERZETT ELSŐ TAPASZTALATOK DR. OSVÁTH MÁRTA FEHÉR-LÓTUSZ EÜ KFT BÓDI ZOLTÁN – PAJZSOK KLUBJA 2011.07.23.

2 BŐRGYÓGYÁSZATI KEZELÉSRE NEM REAGÁLÓ PIKKELYSÖMÖR T. J. 1952 FFI-BETEG- BŐRGYÓGYÁSZATI SZAKRENDELÉS KÜLDTE T. J. 1952 FFI-BETEG- BŐRGYÓGYÁSZATI SZAKRENDELÉS KÜLDTE Dg: PSORIASIS VULGARIS SÚLYOS (PASI-SCOR 19-30) A TENYEREKEN, TALPAKON Dg: PSORIASIS VULGARIS SÚLYOS (PASI-SCOR 19-30) A TENYEREKEN, TALPAKON KITERJEDT HYPER- ILL PARAKERATOTIKUS PLAKKOK, FÁJDALMAS FISSURÁKKAL TARKÍTOTT, PSORIASISOS BETEG. KITERJEDT HYPER- ILL PARAKERATOTIKUS PLAKKOK, FÁJDALMAS FISSURÁKKAL TARKÍTOTT, PSORIASISOS BETEG. ANAMNÉZIS: 1999-BEN OPERÁLT –TOTAL EXSTIRPATIÓVAL MEGOLDOTT GÉGE-, GLOTTISRÁK, TU. EPIGLOTTIDIS CUM EXSULC. COLLI SZEREPEL, ANAMNÉZIS: 1999-BEN OPERÁLT –TOTAL EXSTIRPATIÓVAL MEGOLDOTT GÉGE-, GLOTTISRÁK, TU. EPIGLOTTIDIS CUM EXSULC. COLLI SZEREPEL, BIOLÓGIAI TH. NEM JÖN SZÓBA, PARANEOPLASTIKUS PSORIASIS SEM ZÁRHATÓ KI. BIOLÓGIAI TH. NEM JÖN SZÓBA, PARANEOPLASTIKUS PSORIASIS SEM ZÁRHATÓ KI. A HELYI ÉS SZISZTÉMÁS TERÁPIA HATÁSTALANSÁGA MIATT KÉRIK A HELYI ÉS SZISZTÉMÁS TERÁPIA HATÁSTALANSÁGA MIATT KÉRIK SEGÍTSÉGÜNKET A TUMORKUTATÁBAN ( DR. TUBA MIKLÓS FŐO. ) SEGÍTSÉGÜNKET A TUMORKUTATÁBAN ( DR. TUBA MIKLÓS FŐO. )

3 BŐRGYÓGYÁSZATI KEZELÉSRE NEM REAGÁLÓ PIKKELYSÖMÖR KIVIZSGÁLÁS: KIVIZSGÁLÁS: LABOR-CEA, CA 19-9, TSH, AFP, PSA LABOR-CEA, CA 19-9, TSH, AFP, PSA HASI UH HASI UH NYAKI LÁGYRÉSZ-CT NYAKI LÁGYRÉSZ-CT MELLKAS- MELLKAS- HAS + KISMEDENCEI CT HAS + KISMEDENCEI CT CSONTSCINTIGAPHIA CSONTSCINTIGAPHIA SZÁJÜREG + FIZIKÁLIS VIZSGÁLAT SZÁJÜREG + FIZIKÁLIS VIZSGÁLAT

4 BŐRGYÓGYÁSZATI KEZELÉSRE NEM REAGÁLÓ PIKKELYSÖMÖR A VIZSGÁLATOK EREDMÉNYEKÉPPEN ROSSZINDULATÚ DAGANAT NEM IGAZOLÓDOTT. A VIZSGÁLATOK EREDMÉNYEKÉPPEN ROSSZINDULATÚ DAGANAT NEM IGAZOLÓDOTT. AZ AGY-KOPONYA CT-N A FEJLŐDÉSÉBEN ELMARADT. B. ARCÜREGBEN VSZ. GYULLADÁSOS EREDETŰ NYÁLKAHÁRTYA MEGVASTAGODÁST TAPASZTALTAK. GÓC, AZ AGY-KOPONYA CT-N A FEJLŐDÉSÉBEN ELMARADT. B. ARCÜREGBEN VSZ. GYULLADÁSOS EREDETŰ NYÁLKAHÁRTYA MEGVASTAGODÁST TAPASZTALTAK. GÓC, A BETEG SAVKÖTŐ, HÁNYINGERCSILLAPÍTÓ ÉS FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ KEZELÉSE MELLETT TÜNETMENTESSÉ VÁLT. A BETEG SAVKÖTŐ, HÁNYINGERCSILLAPÍTÓ ÉS FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ KEZELÉSE MELLETT TÜNETMENTESSÉ VÁLT. BÓDI HAIR GÉL: MIVEL A BEREKFÜRDŐI GYÓGYVÍZBŐL KÉSZÜLT HAJ REGENERÁLÓ BALZSAMRÓL A FELTALÁLÓ ELŐADÁSÁBAN HALLOTTAM NAGYSZERŰ, A PIKKELYSÖMÖRT GÁTLÓ HATÁSÁRÓL, BÓDI HAIR GÉL: MIVEL A BEREKFÜRDŐI GYÓGYVÍZBŐL KÉSZÜLT HAJ REGENERÁLÓ BALZSAMRÓL A FELTALÁLÓ ELŐADÁSÁBAN HALLOTTAM NAGYSZERŰ, A PIKKELYSÖMÖRT GÁTLÓ HATÁSÁRÓL, PRÓBAKÉPPEN MÁRCIUSBAN EGY DOBOZ GÉLT ADTAM A BETEGNEK, H. HAJAS FEJBŐRÉT ÉS KEZEIT, LÁBAIT KRÉMEZZE KÉTSZER NAPONTA. PRÓBAKÉPPEN MÁRCIUSBAN EGY DOBOZ GÉLT ADTAM A BETEGNEK, H. HAJAS FEJBŐRÉT ÉS KEZEIT, LÁBAIT KRÉMEZZE KÉTSZER NAPONTA. A BETEG VIZSGÁLATI EREDMÉNYEIVEL 2011. MÁJUS 26.-ÁN JELENTKEZETT. A MÁRCIUSBAN KAPOTT GÉLT, MIVEL EGÉSZ TESTÉRE IS HASZNÁLTA, KB. 7-10 NAP ALATT ELHASZNÁLTA. A BETEG VIZSGÁLATI EREDMÉNYEIVEL 2011. MÁJUS 26.-ÁN JELENTKEZETT. A MÁRCIUSBAN KAPOTT GÉLT, MIVEL EGÉSZ TESTÉRE IS HASZNÁLTA, KB. 7-10 NAP ALATT ELHASZNÁLTA.

5

6

7

8

9 BŐRGYÓGYÁSZATI KEZELÉSRE NEM REAGÁLÓ PIKKELYSÖMÖR AZ EREDMÉNY MÁJUS VÉGÉN IS – TELEFONNAL KÉSZÜLT DOKUMENTÁCIÓVAL IS LÁTVÁNYOS!!! AZ EREDMÉNY MÁJUS VÉGÉN IS – TELEFONNAL KÉSZÜLT DOKUMENTÁCIÓVAL IS LÁTVÁNYOS!!! A BETEG VASTAGON ELSZARUSODOTT BŐRE MIATT ÉS A VÉRZŐ BEREPEDÉSEK MIATT UJJAIT BEHAJLÍTANI NEM TUDTA, TELE VOLT VÉRZŐ SEBBEL, FÁJDALOMMAL. A BETEG VASTAGON ELSZARUSODOTT BŐRE MIATT ÉS A VÉRZŐ BEREPEDÉSEK MIATT UJJAIT BEHAJLÍTANI NEM TUDTA, TELE VOLT VÉRZŐ SEBBEL, FÁJDALOMMAL. A HAJAS FEJBŐRÖN VASKOS, VÉRZŐ ÉS GYULLADT PLAKKOK VOLTAK. A HAJAS FEJBŐRÖN VASKOS, VÉRZŐ ÉS GYULLADT PLAKKOK VOLTAK. MINDEZEK ELTŰNTEK, A BŐR NORMÁLIS, AZ UJJAKAT BE TUDJA HAJLÍTANI, A HAJAS FEJBŐRÖN MINIMÁLIS, EGY- EGY TERÜLETEN BŐRHÁMLÁS LÁTHATÓ, GYULLADÁS ÉS VÉRZÉS NÉLKÜL. MINDEZEK ELTŰNTEK, A BŐR NORMÁLIS, AZ UJJAKAT BE TUDJA HAJLÍTANI, A HAJAS FEJBŐRÖN MINIMÁLIS, EGY- EGY TERÜLETEN BŐRHÁMLÁS LÁTHATÓ, GYULLADÁS ÉS VÉRZÉS NÉLKÜL. TESTÉT NEM FOTÓZTAM, DE HIHETETLENÜL JAVULT MINDENÜTT, GYULLADÁSMENTES ! TESTÉT NEM FOTÓZTAM, DE HIHETETLENÜL JAVULT MINDENÜTT, GYULLADÁSMENTES ! EGYEDÜL A LÁBSZÁRAKON MARADT MÉG VISSZA KEVÉS, ÖSSZEFOLYÓ PÖRKÖS TERÜLET! EGYEDÜL A LÁBSZÁRAKON MARADT MÉG VISSZA KEVÉS, ÖSSZEFOLYÓ PÖRKÖS TERÜLET! ÚJABB DOBOZ GÉLT KAPOTT. FÜL-ORR-GÉGÉSZETRE KÜLDTEM AZ ARCÜREG SZANÁLÁSÁRA. EGY HÓNAP MÚLVA VISSZARENDELTEM. ANNYIRA LÁTVÁNYOS, GYULLADÁS- ÉS FÁJDALOMMENTENTESSÉG KÖVETKEZETT BE EGY DOBOZ BÓDI HAIR - FEJBŐR REGENERÁLÓ GÉL HATÁSÁRA TARTÓSAN, AZ ALKALMAZÁST KÖVETŐ HAT HÉT MÚLVA IS, HOGY AZ ESETISMERTETÉST NEMCSAK A FELTALÁLÓ BÓDI ZOLTÁN ÚR, A PAJZSOK KLUBJA ÜGYVEZETŐJE TÓBIÁS ATTILA RÉSZÉRE – AKITŐL A GÉLT VÁSÁROLTAM, HANEM ORVOS BARÁTAIMNAK ÉS ISMERŐSEIMNEK IS ELKÜLDENI TARTOTTAM ÉRDEMESNEK! FÉNYKÉPEK 2011. MÁRCIUS 6. ÚJABB DOBOZ GÉLT KAPOTT. FÜL-ORR-GÉGÉSZETRE KÜLDTEM AZ ARCÜREG SZANÁLÁSÁRA. EGY HÓNAP MÚLVA VISSZARENDELTEM. ANNYIRA LÁTVÁNYOS, GYULLADÁS- ÉS FÁJDALOMMENTENTESSÉG KÖVETKEZETT BE EGY DOBOZ BÓDI HAIR - FEJBŐR REGENERÁLÓ GÉL HATÁSÁRA TARTÓSAN, AZ ALKALMAZÁST KÖVETŐ HAT HÉT MÚLVA IS, HOGY AZ ESETISMERTETÉST NEMCSAK A FELTALÁLÓ BÓDI ZOLTÁN ÚR, A PAJZSOK KLUBJA ÜGYVEZETŐJE TÓBIÁS ATTILA RÉSZÉRE – AKITŐL A GÉLT VÁSÁROLTAM, HANEM ORVOS BARÁTAIMNAK ÉS ISMERŐSEIMNEK IS ELKÜLDENI TARTOTTAM ÉRDEMESNEK! FÉNYKÉPEK 2011. MÁRCIUS 6.

10

11

12 PSORIASIS PSORIASIS A HAJAS FEJBŐRÖN VASKOS, VÉRZŐ ÉS GYULLADT PLAKKOK VOLTAK. A HAJAS FEJBŐRÖN VASKOS, VÉRZŐ ÉS GYULLADT PLAKKOK VOLTAK. MINDEZEK ELTŰNTEK, A BŐR NORMÁLIS, AZ UJJAKAT BE TUDJA HAJLÍTANI, MINDEZEK ELTŰNTEK, A BŐR NORMÁLIS, AZ UJJAKAT BE TUDJA HAJLÍTANI, A HAJAS FEJBŐRÖN MINIMÁLIS, EGY- EGY TERÜLETEN BŐRHÁMLÁS LÁTHATÓ, GYULLADÁS ÉS VÉRZÉS NÉLKÜL. A HAJAS FEJBŐRÖN MINIMÁLIS, EGY- EGY TERÜLETEN BŐRHÁMLÁS LÁTHATÓ, GYULLADÁS ÉS VÉRZÉS NÉLKÜL.

13 1940-BEN SZÜLETETT NŐ – TÖBB ÉVTIZEDE PSORIASIS 1997.J.O-I MASTECTOMIA + ABD 1997.J.O-I MASTECTOMIA + ABD CDI pT2 pN0 M0 CDI pT2 pN0 M0 ÉVTIZEDEK ÓTA VAN PIKKELYSÖMÖR ÉVTIZEDEK ÓTA VAN PIKKELYSÖMÖR J. LÁBSZÁRÁT MÉRGES ROVAR CSÍPTE MEG J. LÁBSZÁRÁT MÉRGES ROVAR CSÍPTE MEG OEDEMA, BŐRPÍR, FISSURA OEDEMA, BŐRPÍR, FISSURA

14

15

16 62 ÉVES MELANOMÁS NŐ 2008.01-BAN A BAL ALKARRÓL CLARK IV.STÁDIUMU MBL ELTÁVOLÍTÁSA 2008.01-BAN A BAL ALKARRÓL CLARK IV.STÁDIUMU MBL ELTÁVOLÍTÁSA REEXCISIO, HÓNALJI NYCS-ELTÁV. REEXCISIO, HÓNALJI NYCS-ELTÁV. NEG. EREDMÉNYEK NEG. EREDMÉNYEK SZOROS KÖVETÉS SZOROS KÖVETÉS EREDMÉNYEK RENDBEN? EREDMÉNYEK RENDBEN? PSORIASISA AKTÍV! ! ? PSORIASISA AKTÍV! ! ?

17

18

19

20

21

22

23 62 ÉVES NŐBETEG 2009.02.-BEN AZ EMLŐDAGANAT MIATT RÉSZLEGES EMLŐELTÁV. TÖRTÉNT. 2009.02.-BEN AZ EMLŐDAGANAT MIATT RÉSZLEGES EMLŐELTÁV. TÖRTÉNT. PSORIASISA ÉVTIZEDEK ÓTA FENNÁLL. PSORIASISA ÉVTIZEDEK ÓTA FENNÁLL. TENYERÉN A LEGKELLEMETLENEBB, TENYERÉN A LEGKELLEMETLENEBB, VISZKETŐ HÁMLÁS, LEKAPARJA VISZKETŐ HÁMLÁS, LEKAPARJA

24

25

26

27

28

29 EMLŐRÁK BŐRÁTTÉT EMLŐRÁK BŐRÁTTÉT V.Z. 1995-BEN OPERÁLTÁK MASTECTOMIÁVAL, ABD-VEL V.Z. 1995-BEN OPERÁLTÁK MASTECTOMIÁVAL, ABD-VEL 2002.-TŐL THROMBOPHLEBITIS, 2002.-TŐL THROMBOPHLEBITIS, CUTAN MET.-OK, CUTAN MET.-OK, FEKÉLYES, A SZEGYCSONTOT IS ÉRINTŐ, KITERJEDT BŐRINFILTRÁCIÓ 1,5 ÉVE FEKÉLYES, A SZEGYCSONTOT IS ÉRINTŐ, KITERJEDT BŐRINFILTRÁCIÓ 1,5 ÉVE

30

31 52 ÉVES EMLŐRÁKOS NŐ 2000-BEN RÉSZLEGES EMLŐMŰTÉT VOLT, RT + HT 2000-BEN RÉSZLEGES EMLŐMŰTÉT VOLT, RT + HT 2009-BEN A MAMMOGRAPHIÁS CONTROL POZ. LETT, A BETEG NEM JELENTKEZETT EREDMÉNYÉRT (NÉMETORSZÁGBAN VOLT). 2009-BEN A MAMMOGRAPHIÁS CONTROL POZ. LETT, A BETEG NEM JELENTKEZETT EREDMÉNYÉRT (NÉMETORSZÁGBAN VOLT). 2010.11. Ő MAGA VETTE ÉSZRE A DIÓNYI TU-T. 2010.11. Ő MAGA VETTE ÉSZRE A DIÓNYI TU-T. NYCS POZ. MIATT MŰTÉT ELŐTT KT TÖRTÉNT. NYCS POZ. MIATT MŰTÉT ELŐTT KT TÖRTÉNT. TELJES EMLŐELTÁVOLÍTÁS ÉS NYCS-KIVÉTEL TELJES EMLŐELTÁVOLÍTÁS ÉS NYCS-KIVÉTEL MŰTÉT UTÁN IS KT! MŰTÉT UTÁN IS KT! JELENLEG HT JELENLEG HT KÉT HÓNAPJA VISZKETŐ BŐRKIÜTÉSEK. KÉT HÓNAPJA VISZKETŐ BŐRKIÜTÉSEK.

32

33

34

35 76 ÉVES EMLŐRÁKOS BETEG 1992. MASTECTOMIA + ABD L.S. 1992. MASTECTOMIA + ABD L.S. 2007-TŐL CSONTÁTTÉTEK, A MŰTÉTI TERÜLETEN LOKÁLIS RECIDIVÁK, 2007-TŐL CSONTÁTTÉTEK, A MŰTÉTI TERÜLETEN LOKÁLIS RECIDIVÁK, A HASFALBAN KB. 6 HÓNAPJA JELENT MEG EGY CUTAN METAST. A HASFALBAN KB. 6 HÓNAPJA JELENT MEG EGY CUTAN METAST. EGY HÓNAPOS KENŐCSÖS KEZELÉS UTÁN EGY HÓNAPOS KENŐCSÖS KEZELÉS UTÁN

36

37

38 SÚLYOS SUGÁRFEKÉLYEK 63 ÉVES NŐ MASTECTOMIA + ABD L.D. 63 ÉVES NŐ MASTECTOMIA + ABD L.D. 1984-BEN 1984-BEN 3 SOROZAT RÖNTGEN-BESUGÁRZÁS TATABÁNYÁN 3 SOROZAT RÖNTGEN-BESUGÁRZÁS TATABÁNYÁN ÉVEK ÓTA BŐRATROPHIA, TELEANGIECTASIA, SZEMÖLCSSZERŰ NÖVEDÉK, TÖBBSZÖRÖS SUGÁRFEKÉLYEK A MELLKASFALON ÉS HÓNALJBAN - PLASZTIKAI MŰTÉT? ÉVEK ÓTA BŐRATROPHIA, TELEANGIECTASIA, SZEMÖLCSSZERŰ NÖVEDÉK, TÖBBSZÖRÖS SUGÁRFEKÉLYEK A MELLKASFALON ÉS HÓNALJBAN - PLASZTIKAI MŰTÉT?

39

40

41 EGY HAVI KEZELÉS UTÁN EREDETILEG 1,5X2,5 CM ÉS KISEBB VÁLADÉKOZÓ FEKÉLYEK A MELLKASON ÉS KB 12X16 ÉS 5X8 MM-ES FEKÉLYEK A HÓNALJBAN – 1 HÉT MÚLVA TELEFONON JAVULÁST JELZETT! EREDETILEG 1,5X2,5 CM ÉS KISEBB VÁLADÉKOZÓ FEKÉLYEK A MELLKASON ÉS KB 12X16 ÉS 5X8 MM-ES FEKÉLYEK A HÓNALJBAN – 1 HÉT MÚLVA TELEFONON JAVULÁST JELZETT!

42 ÖSSZEFOGLALÁS A BÓDI HAJÁPOLÓ GÉL GYULLADÁCSÖKKENTŐ HATÁSÚ GYULLADÁCSÖKKENTŐ HATÁSÚ FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ HATÁSÚ FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ HATÁSÚ NEMCSAK A FEJBŐRÖN, HANEM A TELJES BŐRFELÜLETEN HAT NEMCSAK A FEJBŐRÖN, HANEM A TELJES BŐRFELÜLETEN HAT OLYAN HELYEN IS REGENERÁL, AHOL AZ ERRE VALÓ KÉSZSÉG NAGYON CSEKÉLY (SUGÁRKÁROSODOTT BŐR) OLYAN HELYEN IS REGENERÁL, AHOL AZ ERRE VALÓ KÉSZSÉG NAGYON CSEKÉLY (SUGÁRKÁROSODOTT BŐR)

43 ÖSSZEFOGLALÁS ELSŐ TAPASZTALATOK ALAPJÁN A BÓDI HAJÁPOLÓ GÉL HATÁSOS: 1. PSORIASISBAN 2. DAGANATOS FEKÉLYEK 3. SUGÁRKÁROSODOTT BŐR FEKÉLYEINEK KEZELÉSÉBEN


Letölteni ppt "BÓDI GÉLLEL SZERZETT ELSŐ TAPASZTALATOK DR. OSVÁTH MÁRTA FEHÉR-LÓTUSZ EÜ KFT BÓDI ZOLTÁN – PAJZSOK KLUBJA 2011.07.23."

Hasonló előadás


Google Hirdetések