Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Miért hasznos a naplóírás? Szabadon és őszintén kiírhatod magadból a bánatodat, fájdalmadat, így elűzheted a depressziót és a magányt. A naplóírás egyetlen.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Miért hasznos a naplóírás? Szabadon és őszintén kiírhatod magadból a bánatodat, fájdalmadat, így elűzheted a depressziót és a magányt. A naplóírás egyetlen."— Előadás másolata:

1

2

3 Miért hasznos a naplóírás? Szabadon és őszintén kiírhatod magadból a bánatodat, fájdalmadat, így elűzheted a depressziót és a magányt. A naplóírás egyetlen szabálya, hogy nincs szabály! Tehát nyugodtan szabadjára engedheted a fantáziádat, és papírra vetheted a legképtelenebbnek tűnő gondolataidat is.

4 Jó érzés formába önteni azt, amit megélünk, átélünk. Létrehozhatsz valamit, amiben felismerheted önmagad. Nemcsak fejlődik az írásod, közben önelemzést is végzel, tehát mérlegelheted, hogy mit tettél jól, és mi rosszul.

5 Miért hasznos a naplóírás? Akár rajzolhatsz vagy ragaszthatsz is bele, például fényképeket, mozijegyet, üzenőcetliket, matricákat, de préselt virágot vagy levelet is. A naplód segítségével később könnyedén felidézheted a régi emlékeket, gondolatokat, társakat, és persze a szerelmeket.

6 Hogyan vezesd? Naplódat vezetheted úgy, mint egy jegyzetet (csak címszavakban felsorolva), de hagyományosabb és sokkal igényesebb formája a fogalmazás. Tehát írd úgy, mint egy történetet, mintha a naplód egy személy volna, akinek mesélsz.

7 Hogyan vezesd? Kezdheted például így: Kedves Naplóm! A bejegyzések mellé feltétlen jegyezd fel a dátumot is, így ha minden nap szánsz rá egy kis időt, később könnyebben vissza tudsz majd emlékezni az eseményekre. Vezesd a naplód napi vagy heti rendszerességgel, ahogyan az időd engedi!

8 Elrejtés A napló egyik jelzője, hogy titkos, mert olyan dolgokat is leírhatsz benne, amelyeket másnak (pl. a szüleidnek) nem mernél elmondani, ezért ha nem szeretnéd, hogy az anyukád kezébe kerüljön takarítás közben, akkor rejtsd el alaposan! Hova? Például ágyszivacs, szekrény, asztal mögé vagy alá.

9 Elrejtés Léteznek olyan könyvecskék is, amelyek lakattal zárhatók, de azért ezeket sem árt elrejteni a kíváncsi szemek elől. A kulcsot pedig akaszd a nyakadba, hogy mindig biztonságban tudhasd!

10 Naplóírás a neten A legtöbb hírességnek van már úgynevezett blogja, amely szintén egy naplóírási forma, ám ez mindenki számára elérhető és olvasható az interneten. A nyílt naplóírás előnye, hogy könnyedén találhatsz hasonló érdeklődésű társakat, akik figyelnek rád, törődnek veled és ellátnak jó tanáccsal.

11 Naplóírás a neten Akár te is lehetsz blogger, de ehhez állandóan számítógép- vagy laptop közelben kellene lenned, ám egy papírra vagy noteszbe bárhol, bármikor írhatsz!

12 Írásra fel!


Letölteni ppt "Miért hasznos a naplóírás? Szabadon és őszintén kiírhatod magadból a bánatodat, fájdalmadat, így elűzheted a depressziót és a magányt. A naplóírás egyetlen."

Hasonló előadás


Google Hirdetések