Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Allergia. Az allergiák betegségek, amelyek a test immunrendszerében játszódnak le. Az általános nyelvhasználatban allergia alatt kétfélét értünk: váratlan.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Allergia. Az allergiák betegségek, amelyek a test immunrendszerében játszódnak le. Az általános nyelvhasználatban allergia alatt kétfélét értünk: váratlan."— Előadás másolata:

1 Allergia

2 Az allergiák betegségek, amelyek a test immunrendszerében játszódnak le. Az általános nyelvhasználatban allergia alatt kétfélét értünk: váratlan túlérzékenységi reakciót, amely egy szervre korlátozódik, vagy lassan kifejlődő túlérzékenységet.

3 Kialakulásának folyamata Az immunrendszer védi a szervezetet a fertőzésektől és a rákos sejtektől. Fő feladata, hogy felismerje a különbséget: a szervezet saját sejtjei és az idegen anyagok között, valamint a veszélytelen és a veszélyes idegen anyagok között.

4 Kezelése Az allergiát okozó anyagot különleegs hígításban a bőr alá fecskendezik vagy lenyeletik.

5 Terjedése egyre több vegyszer és tisztítószer egyre több adalékanyag, ételszínezék és tartósítószer egyre magasabb a növényvédő szerek mértéke egyre több a fűtésből származó gáz és egyéb beltéri szennyezőanyag

6 Panaszok hirtelen csöpögő orr könnyező szemek viszkető bőr váratlan allergiás asthmaroham

7 A leggyakoribb allergiás megbetegedések szénanátha (pollenallergia) egész éven át tartó allergiás nátha (pl. házipor-atka által kiváltott allergia) allergiás eredetű asztma atópiás ekcéma allergiás eredetű csalánkiütés és az azt helyenként kísérő angioödéma (arcot és légutakat érintő vizenyősség) anafilaxiás sokk (heves allergiás reakció pl. rovarcsípésre, penicillinre, egyes élelmiszerekre) ételallergia

8 A betegség felismerése Savanyú káposzta elfogyasztása Borteszt Bőrteszt

9 Kinőhető-e az allergia? A csecsemő- és gyermekkorban szerzett klasszikus allergiás betegségek a gyermek növekedésével többnyire megszűnnek. A felnőttkorban kezdődő allergia általában nem múlik el.

10 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Allergia. Az allergiák betegségek, amelyek a test immunrendszerében játszódnak le. Az általános nyelvhasználatban allergia alatt kétfélét értünk: váratlan."

Hasonló előadás


Google Hirdetések