Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

(SZÉP ERN Ő ) (SZÉP ERN Ő ) , Ki ülsz az égben a vihar felett, Én Istenem, hallgass meg engemet., Ki ülsz az égben a vihar felett, Én Istenem, hallgass.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "(SZÉP ERN Ő ) (SZÉP ERN Ő ) , Ki ülsz az égben a vihar felett, Én Istenem, hallgass meg engemet., Ki ülsz az égben a vihar felett, Én Istenem, hallgass."— Előadás másolata:

1

2 (SZÉP ERN Ő ) (SZÉP ERN Ő )

3 , Ki ülsz az égben a vihar felett, Én Istenem, hallgass meg engemet., Ki ülsz az égben a vihar felett, Én Istenem, hallgass meg engemet. Hozzád megy szívem, ajkam csak dadog, Hazámért reszketek, magyar vagyok. Hozzád megy szívem, ajkam csak dadog, Hazámért reszketek, magyar vagyok.

4 , A népekkel, ha haragod vagyon, A magyarra ne haragudj nagyon., A népekkel, ha haragod vagyon, A magyarra ne haragudj nagyon. Ne haragudj rá, b ű nét ne keresd, Bocsáss meg néki, sajnáld és szeresd. Ne haragudj rá, b ű nét ne keresd, Bocsáss meg néki, sajnáld és szeresd.

5 Szeresd, vigyázz rá Istenem atyám, El ne vesszen veszejt ő éjszakán. Szeresd, vigyázz rá Istenem atyám, El ne vesszen veszejt ő éjszakán. Mert itt a népek nem tudják, mit ér, Hogy olyan jó, mint a falat kenyér, Mert itt a népek nem tudják, mit ér, Hogy olyan jó, mint a falat kenyér,

6 ,Hogy nem szokott senkit se bántani, Lassú dallal szeretne szántani.,Hogy nem szokott senkit se bántani, Lassú dallal szeretne szántani. Édes Istenem, te tudod magad, A bárány nála nem ártatlanabb. Édes Istenem, te tudod magad, A bárány nála nem ártatlanabb.

7 Te tudod ezt a fajtát, mily becses, Milyen takaros, mily kellemetes. Te tudod ezt a fajtát, mily becses, Milyen takaros, mily kellemetes. Te látod életét minden tanyán, Te tudod, hogy beszél: édes anyám. Te látod életét minden tanyán, Te tudod, hogy beszél: édes anyám.

8 Te tudod a barna kenyér ízét, Te tudod a Tisza sárga vizét. Te tudod, hogy itt milyen szívesen Hempereg a csikó a füvesen. Te tudod a barna kenyér ízét, Te tudod a Tisza sárga vizét. Te tudod, hogy itt milyen szívesen Hempereg a csikó a füvesen.

9 Tudod a nyáj kolompját, ha megyen, Édes sz ő l ő nket tudod a hegyen. Tudod a nyáj kolompját, ha megyen, Édes sz ő l ő nket tudod a hegyen. S keser ű könnyeink tudod Uram, Hogy mennyit is szenvedtünk csakugyan.

10 ,S hogy víg esztend ő t várunk mindenért S hisszük, hogy lesz még sz ő l ő, lágy kenyér.,S hogy víg esztend ő t várunk mindenért S hisszük, hogy lesz még sz ő l ő, lágy kenyér. Óh, keljetek a magyart védeni Ti Istennek lényes cselédei: Óh, keljetek a magyart védeni Ti Istennek lényes cselédei:

11 Uradnak mondd el, arany arcú Nap, Hogy kedveled te délibábodat. Uradnak mondd el, arany arcú Nap, Hogy kedveled te délibábodat. Dicsérjed a Balatont, tiszta Hold, Hogy szebb tükröd a földön sohse volt. Dicsérjed a Balatont, tiszta Hold, Hogy szebb tükröd a földön sohse volt.

12 Csillagok, értünk könyörögjetek: Kis házak ablakába reszketeg Szerteszét este mennyi mécs ragyog Könyörögjetek értünk, csillagok.


Letölteni ppt "(SZÉP ERN Ő ) (SZÉP ERN Ő ) , Ki ülsz az égben a vihar felett, Én Istenem, hallgass meg engemet., Ki ülsz az égben a vihar felett, Én Istenem, hallgass."

Hasonló előadás


Google Hirdetések