Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az Ügyfélkapu TÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-0032 A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az Ügyfélkapu TÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-0032 A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása."— Előadás másolata:

1 Az Ügyfélkapu TÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-0032 A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása

2 Az Ügyfélkapu Az Ügyfélkapu a köz- ill. államigazgatási szolgáltatások igénybevételéhez szükséges elektronikus azonosító, rajta keresztül kapcsolatba léphet e-ügyintézést nyújtó intézményekkel, szolgáltatásokkal. Ügyfélkapu létesítését bármely természetes személy kezdeményezheti. A regisztrációhoz személyazonosításra alkalmas hatósági igazolvány (személyazonosító igazolvány, útlevél, 2001. január 1. után kiállított kártya formátumú vezetői engedély) szükséges. Ezen kívül meg kell adnia szabadon választott egyedi felhasználói nevét és egy elektronikus levélcímet (e-mail cím) is, mivel erre a címre kapja meg az első belépéshez szükséges egyszer használatos kódját.

3 Az Ügyfélkapu Az ügyfélkapun keresztül intézhető  az adó- és járulékbevallás – eBev szolgáltatások,  egyéni vállalkozás bejelentése, módosítása, megszüntetése,  adatszolgáltatás letiltása,  TAJ szolgáltatások,  nyugdíj e-ügyintézés,  foglalkoztatott bejelentése,  magánnyugdíjpénztári szolgáltatások,  önkormányzati okmányirodai ügyek (forgalmi engedély, anyakönyvi ügyek, lakcímigazolvány, gépjármű igazgatási ügyek),  elektronikus felvételi.

4 Az Ügyfélkapu Az Ügyfélkapu elérhetőségei: http://www.magyarorszag.hu Vagy https://ugyfelkapu.magyarorszag.hu Az ügyfélkapun elektronikusan kell regisztrálni, de a regisztrációt személyesen kell lezárni (megfelelő okmányok bemutatásával)!


Letölteni ppt "Az Ügyfélkapu TÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-0032 A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása."

Hasonló előadás


Google Hirdetések