Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Farkas Éva, Ilon Gergely, Kleinhappel Miklós, Sándor Kinga Internet Fiesta 2007 március 20-31.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Farkas Éva, Ilon Gergely, Kleinhappel Miklós, Sándor Kinga Internet Fiesta 2007 március 20-31."— Előadás másolata:

1 Készítette: Farkas Éva, Ilon Gergely, Kleinhappel Miklós, Sándor Kinga Internet Fiesta 2007 március 20-31.

2

3 2007.03.02.KÖNYVTÁRAK AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSÉRT Az Informatikai és Könyvtári Szövetség országos programsorozata http://fiesta.kjmk.hu/

4 Internet Fiesta 2007 március 20-31. Több éves hagyományra tekintünk vissza, amikor ismét Internet Fiestára hívjuk a könyvtárakat. A 7. magyarországi fesztivál programjaira 2007. március 20. és 31. között kerül sor. Az Internet kultúra népszerűsítését szolgáló, világméretű programsorozat kezdeményezője az Internet Society - a magyarországi könyvtárak pedig az elsők között csatlakoztak felhívásához.

5 Internet Fiesta 2007 március 20-31. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség kér minden könyvtárat, csatlakozzon idén is rendezvényünkhöz, hogy minél szélesebb körben megismertessük a kapcsolatteremtés e korszerű, XXI. századi formáját, hasznos lehetőségeit, valamint hozzáférhetővé tegyük az erre épülő új szolgáltatásokat: az elektronikus ügyintézés számos módját, változatos tartalmait. Javasoljuk a könyvtáraknak, hogy - az oktatási intézményekkel, a civil szervezetekkel összefogva - szervezzenek minél gazdagabb programot az Internet lehetőségeit népszerűsítve. Próbáljanak minél több ismeretet átadni az embereknek az online ügyintézési technikákról.

6 Internet Fiesta 2007 március 20-31. A megyei könyvtárakat felhívjuk, hogy segítsék a térségükbe tartozó kisebb könyvtárakat, hogy ők is sikeresen részt vehessenek a programban. Az idei Internet Fiesta eseményei között megemlékezünk a Római Szerződés aláírásának 50. évfordulójáról is. A "Róma, 1957. március 25." című interaktív virtuális játékra várjuk az érdeklődők jelentkezését. Az országos játék bővebb információit megtalálják az Internet Fiesta központi honlapján.

7 Internet Fiesta 2007 március 20-31.  Nincs ideje hivatalokba járni?  Intézze ügyeit az interneten!  http://www.magyarorszag.hu http://www.magyarorszag.hu  Nincs internet kapcsolata?  A könyvtárban van!

8 http://www.magyarorszag.hu/

9 Intézze interneten!  Internetes okmányiroda Internetes okmányiroda  Online felvételi Online felvételi  Foglalkoztatott bejelentése Foglalkoztatott bejelentése  Hírlevél-feliratkozás Hírlevél-feliratkozás  E-tananyagok E-tananyagok  Adatszolgáltatás letiltása Adatszolgáltatás letiltása  TAJ-szolgáltatások TAJ-szolgáltatások  Cégkereső Cégkereső  Gépjárműkereső Gépjárműkereső  Ingatlankereső Ingatlankereső  Gyógyszerár-kalkulátor Gyógyszerár-kalkulátor  Nyilvános e-pontok Nyilvános e-pontok

10 Internetes okmányiroda

11 Online felvételi

12 Foglalkoztatás bejelentése

13 E-tananyag az adó- és járulék bevallásról

14 E-tananyag az elektronikus ügyintézésről

15 TAJ nyilvántartás

16 Cégkereső

17 Gépjárműkereső

18 Ingatlankereső

19 Gyógyszerár kalkulátor

20 Nyilvános internet elérési helyek keresője

21 Ügyfélkapu

22 Mi az ügyfélkapu?  Az Ügyfélkapu a magyar kormányzat elektronikus ügyfélbeléptető és azonosító rendszere. Biztosítja, hogy felhasználói a személyazonosság igazolása mellett egyszeri belépéssel biztonságosan kapcsolatba léphessenek elektronikus közigazgatási ügyintézést és szolgáltatást nyújtó szervekkel.

23 Ügyfélkapu egyszer használatos kódjával  Az Ügyfélkapu használatához Önnek létre kell hoznia személyes ügyfélkapuját, mely a következő lépésekből áll: Regisztrációt kell kezdeményeznie, igazolnia kell személyazonosságát (hitelesítés), alá kell írnia az Adatszolgáltatási nyilatkozatot, majd személyes ügyfélkapuját aktiválni kell egyszer használatos kódjával (első belépés).Regisztrációt kell kezdeményeznie

24 Ügyfélkapu regisztráció  http://www.magyarorszag.hu/ugyfelkapu http://www.magyarorszag.hu/ugyfelkapu  Az Ügyfélkapu olyan szolgáltatás, amelynek segítségével Ön személyazonosság igazolása mellett biztonságosan kapcsolatba léphet e- ügyintézést nyújtó intézményekkel. Az Ügyfélkapu használatának feltétele a regisztráció.

25 Állampolgár

26 Vállalkozás

27 Közigazgatás

28 Internet Fiesta 2007 március 20-31. 2007.03.02.KÖNYVTÁRAK AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSÉRT Az Informatikai és Könyvtári Szövetség országos programsorozata http://fiesta.kjmk.hu/

29  Hány könyvet kölcsönöztél a könyvtárból?  Tudod mikor jár le a kölcsönzési határidejük?  Nézd meg a katalógusban!

30 http://www.bdf.hu/konyvtar Válaszd a katalógus menüpontot!

31 http://hat.bdtf.hu/ Válaszd az Olvasójegyem menüpontot!

32 Írd be mindkét sorba olvasójegyed vonalkódjának számát!

33 http://www.bdf.hu/konyvtar A katalógus bárhonnan, bármikor elérhető. Ellenőrizd gyakrabban kölcsönzéseidet!

34 Jogszabálykeresés a neten Milyen jogszabályok vonatkoznak rád? Tudod hol keresd meg?

35 http://www.magyarorszag.hu Itt minden jogszabályt megtalálsz!

36 http://www.magyarorszag.hu Ide írd be a keresőszót!

37 http://www.magyarorszag.hu A keresőszó: nyelvvizsga

38 http://www.magyarorszag.hu A találati lista a legfrissebb jogszabályokkal kezdődik.

39 http://www.magyarorszag.hu A jogszabályok hierarchiája:  Törvények  Törvényerejű rendeletek  Kormányrendeletek  Minisztertanácsi rendeletek  Miniszteri rendeletek  Rendelkezések, utasítások, irányelvek

40 http://www.magyarorszag.hu Kattints a címre, ha el akarod olvasni a teljes jogszabályt!

41 http://www.magyarorszag.hu Kiemelve látod a jogszabályban a keresőszót.

42 http://www.magyarorszag.hu A keresővel konkrét jogszabályt is kereshetsz. Válaszd ki a listából a jogszabály kibocsátóját!

43 http://www.magyarorszag.hu A jogszabályt mindig a legfrissebb állapotában látod.

44 http://www.magyarorszag.hu Valamennyi jogszabályt megtalálod a könyvtárban elektronikus és nyomtatott formában! Kérd a könyvtáros segítségét!

45 Internet Fiesta 2007 március 20–31.

46 Internet Fiesta 2007 március 20-31.  Lemaradtál egy fontos TV műsorról?  Újra megnéznél egy műsort, ami tetszett?

47 Internet Fiesta 2007 március 20-31. Nézd meg a könyvtárban! Keresd a NAVA-ban!

48 Internet Fiesta 2007 március 20-31. Mi a NAVA? Nemzeti Audiovizuális Archívum http://www.nava.hu/

49 www.nava.hu

50 Internet Fiesta 2007 március 20-31.  A NAVA katalógusa az interneten mindenki számára szabadon hozzáférhető, de az archivált műsorok megtekintésére csak a NAVA zárt hálózatát alkotó úgynevezett NAVA-pontokban van lehetőség. Ezt a szolgáltatást a NAVA-pont látogatói ingyenesen használhatják.  Könyvtárunk is NAVA-pont.

51 Internet Fiesta 2007 március 20-31. Keresheted a műsort napi bontásban is.

52 Internet Fiesta 2007 www.nava.hu A műsorok tartalma alapján is lehet keresni Több szempont alapján is kereshetsz. Az Új feltétel gombbal szűkítheted a találati listát.

53 Internet Fiesta 2007 március 20-31. Itt indítsd el a filmet!

54 Internet Fiesta 2007 március 20-31. Az adás bármely részétől elkezdheted a lejátszást.

55 Internet Fiesta 2007 március 20-31.

56 Készítette: Farkas Éva, Ilon Gergely, Kleinhappel Miklós, Sándor Kinga Internet Fiesta 2007 március 20-31. A NAVA digitális filmarchívumában több mint 100 klasszikus magyar játékfilmet nézhetsz meg!


Letölteni ppt "Készítette: Farkas Éva, Ilon Gergely, Kleinhappel Miklós, Sándor Kinga Internet Fiesta 2007 március 20-31."

Hasonló előadás


Google Hirdetések