Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Both Gyula gyula.both@prenor.hu.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Both Gyula gyula.both@prenor.hu."— Előadás másolata:

1 Both Gyula

2 műtrágya-robbanás 18 halott

3

4

5

6 A műanyag tartályok a gyártás idejétől maximum 5 évig kaphatják meg az ADR engedélyt, és a gyártás után 2 és fél évvel újra vizsgáztatni kell.

7 Ellenőrző hatóságok

8 Szállítási szabályozások:
RID- vasút ADR- közút Mezőgazdasági vontatóval, lassú járművel Magánszemélyként

9

10 2.GÁZOK 1. OSZTÁLY: robbanó anyagok és tárgyak
3.Gyúlékony folyékony anyagok 4 osztály Gyújtó hatású ( oxidáló) anyagok Önreaktív anyagok 6..osztály : 8.Maró anyagok Mérgező anyagok 7.Radioaktív anyagok

11 -Feladó : az a vállalkozás, amely a veszélyes árut a saját nevében vagy harmadik fél megbízásából feladja. Ha a szállítási műveletet fuvarozási szerződés alapján végzik, a feladó a fuvarozási szerződés szerinti feladót jelenti Berakó : az a vállalkozás, amelyik a veszélyes árut a járműbe vagy nagykonténerbe berakja; többnyire más áruját, megbízásból Az áru helyváltoztatása,kiterjed az átmeneti tárolásra és az előkészítő műveletekre is (csomagolás )

12 üzemanyagot szállító pótkocsi mindkét oldalán és hátsó részén jól láthatóan „TŰZVESZÉLYES” feliratot tartalmazó táblát kell elhelyezni.”

13 Érvényes oktatási igazolvány
Max 50 Km távolság Max. 40 Km/h Érvényes oktatási igazolvány

14 FŐBB SZABÁLYOK Személyi feltételek: Oktatási bizonyítvány Tárgyi feltételek: Vontatás Diesel üzemű járművel Minősített tartály Tartány max l 6 kg-os porral oltó Ék, elsősegély felsz. Fuvarokmány Rakományrögzítés ADR Mezőgazdasági

15


Letölteni ppt "Both Gyula gyula.both@prenor.hu."

Hasonló előadás


Google Hirdetések