Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A vonat csomagtartójához hosszú fonalat erősítettünk

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A vonat csomagtartójához hosszú fonalat erősítettünk"— Előadás másolata:

1 A vonat csomagtartójához hosszú fonalat erősítettünk
A vonat csomagtartójához hosszú fonalat erősítettünk. A fonal másik végére egy nehezéket kötünk. Mi történik , ha a vonat elindul vagy fékez? a; Kileng a tehetetlenség miatt - induláskor hátra-, fékezéskor előrefelé. b; Kileng a tehetetlenség miatt induláskor előre fékezéskor hátrafelé. c; Nyugalomban van, mert a vonat egy zárt rendszer.

2 Miért kell kapaszkodni a mozgó járműveken?
a; A tehetetlenség miatt eldőlnénk sebességváltozáskor. b; Kanyarodásnál a centripetális erő miatt elveszíthetjük egyensúlyunkat.

3 Miért szorul nyelére a kalapács, ha a nyél végét a földhöz ütögetjük?
a; A gravitáció miatt. b; A fa belsejében az ütögetés következtében megnő a belső nyomás, ezzel arányosan a térfogata is. c; A tehetetlenség törvénye miatt.

4 Miért repülnek ki a por- vagy vízrészecskék, ha egy szőnyeget vagy nedves ruhát rázunk?
a; Rázás hatására a szőnyeg részecskéinek energiát adunk át, töltése megváltozik, így a szőnyeg részecskéi taszítják a por részecskéi b; Mert a por illetve víz részecskék taszítják egymást. c; A tehetetlenség törvénye miatt.

5 Mit jelent az, hogy "a balesetet szenvedő gyerek a féktávolságon belül lépett az autó elé"?
a; Azon a távolságon belül lépett le az autó elé, hogy a kocsi a tehetetlensége miatt már nem tud fékezéssel sem megállni. b; Mire a sofőr rálép a fékre, már a gyerek elé ért a kocsi.

6 Miért tudja "becsapni" a futballpályán a kistermetű szélső a nála nagyobb hátvédet?
a; Mert gyorsabb, mint termetesebb társa. b; Mert kisebb a tehetetlensége. c; Mert technikailag felkészültebb. d; A nagytermetű játékosok is be tudják csapni ugyanúgy a hátvédeket, de az emberek mindig a kicsiknek szurkolnak.

7 Miért veszélyes átszaladni a közeledő gépkocsi előtt még akkor is, ha annak a vezetője figyel?
a; Mert a vezetők előrefigyelnek, és nem veszik észre a járókelőket. b; Mert lehet, hogy elromlik a jármű fékje, és nem tud megállni. c; A sebességváltozáshoz az autó tehetetlensége miatt meghatározott időre és fékútra van szükség.

8 Miért veszélyes a lejtőn felgyorsult kerékpárt csak az első keréknél fékezni?
a; Nem tud elég erőt kifejteni az első fék a kerékpárra, ezért nem biztos a gyors megállás. b; Mert a tehetetlenség miatt a kerékpár és utasa átbukhat az első keréken.


Letölteni ppt "A vonat csomagtartójához hosszú fonalat erősítettünk"

Hasonló előadás


Google Hirdetések