Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Microsoft ® Lync ™ 2010 Válaszcsoportok használata – oktatás.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Microsoft ® Lync ™ 2010 Válaszcsoportok használata – oktatás."— Előadás másolata:

1 Microsoft ® Lync ™ 2010 Válaszcsoportok használata – oktatás

2 Célok Ez a tanfolyam az alábbi témaköröket tárgyalja: •A válaszcsoportok fogalma •Az ügynökcsoportok típusai •Az anonimizáló funkció használata •Bejelentkezés és hívások fogadása •A beszélgetési ablak használata hívás közben •A Lync 2010 felhasználói és a válaszcsoportok

3 A válaszcsoportok áttekintése A válaszcsoportok lehetővé teszik a telefonhívások kezelésével foglalkozó csoportokhoz (kisebb segélyszolgálatokhoz vagy ügyfélszolgálatokhoz) befutó hívások átirányítását és várakozási sorba állítását. A hívásokra válaszoló személyek az ügynökök, akik csoportokhoz vannak rendelve. A válaszcsoportok kialakítása és beállítása a válaszcsoport-kezelők feladata. •Az adott csoporthoz rendelt ügynökök bármelyike fogadhatja a csoporthoz érkező hívásokat. (A csoporthívások fogadásához azonban az ügynöknek valószínűleg be kell jelentkeznie.) •A bejövő hívások egy átirányítási mechanizmuson haladnak át, amíg eljutnak a következő szabad ügynökhöz. •Ha az összes ügynök foglalt, a hívás várakozási sorba kerül, és a hívó fél zenét hall, amíg egy ügynök nem fogadja a hívását. (A hívás fogadásáig minden hívó zenét hall – függetlenül az ügynökök rendelkezésre állásától.) •Az ügynökök a hívások fogadásához a Lync 2010, a Lync 2010 Attendant vagy a Lync 2010 Phone Edition alkalmazást használhatják.

4 Az ügynökcsoportok típusai Amikor a válaszcsoport-kezelők a válaszcsoportot beállítják, az ügynököket formálisként vagy informálisként jelölhetik meg. Ez arra van hatással, hogy az ügynökök hogyan jelentkeznek be a várakozási sorba. •A formális ügynököknek be kell jelentkezniük a válaszcsoportjukba a csoportba érkező hívások fogadásához. •Az informális ügynökök a Lync 2010, a Lync 2010 Attendant vagy a Lync 2010 Phone Edition programba való bejelentkezésükkor a csoportba is automatikusan bejelentkeznek. Informális Formális

5 Bejelentkezés az ügynökcsoportokba Formális csoportok esetében a felhasználónak be kell jelentkeznie az ügynökcsoportba, mielőtt a csoport nevében hívásokat fogadhatna. Az informális ügynökcsoportokba a bejelentkezés automatikus. A bejelentkezéshez az Agent (Ügynök) lap használható, amely egyszerűen elérhető a Lync 2010 alkalmazásból. 1.A Lync 2010 alkalmazásban kattintson a Tools (Eszközök) menüre, és válassza a Response Group Settings (Válaszcsoport-beállítások) parancsot. 2.Megnyílik a böngésző, és megjelenik az Agent Groups (Ügynökcsoportok) lap. Ezen a lapon mindazokat a csoportokat láthatja, amelyeknek Ön az ügynöke, és azt is, hogy melyekbe van bejelentkezve. 3.Ha formális csoportba szeretne bejelentkezni, jelölje be a Signed in (Bejelentkezve) jelölőnégyzetet a csoport mellett. 4.Ha informális csoport tagja, a Lync 2010 alkalmazásba való bejelentkezéskor a csoportba is automatikusan bejelentkezik. Ezen csoportok mellett nem törölheti a jelet a Signed in jelölőnégyzetből.

6 Az ügynökök anonimizálása Az ügynökök anonimizálása a Lync 2010 új funkciója. Olyan mechanizmus, amely elrejti a válaszcsoport nevében külső felhasználókkal hívást kezdeményező vagy tőlük hívást fogadó ügynökök identitását. Az anonimizálást a válaszcsoport tulajdonságaként a válaszcsoport-kezelő állítja be. Ha egy válaszcsoportban be van kapcsolva az anonimizálási funkció, a válaszcsoporton keresztül intézett összes hívásban rejtve marad az ügynökök identitása, és hívások fogadásakor a nevük nem jelenik meg a Lync 2010 beszélgetési ablakában.

7 Hívás fogadása Amint bejelentkezett egy csoportba, máris fogadhat hívásokat. 1.A bejövő hívásról tájékoztató értesítésből megállapítható, hogy melyik csoportból érkezik az átirányított hívás. 2.A hívás fogadásához kattintson az értesítésre. Csoport A hívó adatai Híváskezelési lehetőségek Hívás fogadása

8 Hívás közben A hívás fogadása után megjelenik egy beszélgetési ablak. Az ablak tetején látható annak a válaszcsoportnak a neve, amely Önhöz irányította a hívást. • Az ablak beszélgetési területén láthatók a csoport jegyzetei, valamint azok az információk, amelyek alapján a hívás kontextusa megállapítható. • Az is látható, hogy a hívó fél mennyi ideig várakozott, mielőtt Önhöz kapcsolták. (Ez csak akkor igaz, ha interaktív audio-válaszcsoportról van szó.) • Ha a hívó fél az első híváskor különböző választási lehetőségeket kapott, megjelennek Ön előtt ezek az utasítások a hívó válaszaival együtt.

9 Válaszcsoportok és a Lync 2010 felhasználói A Lync 2010 többi felhasználója ugyanúgy kereshet válaszcsoportokat, mint bármilyen más partnert. A csoportot közvetlenül a Lync 2010 alkalmazásból felhívhatják.

10 Áttekintés A tanfolyam az alábbi témaköröket tárgyalta: •A válaszcsoportok fogalma •Az ügynökcsoportok típusai •Az anonimizáló funkció használata •Bejelentkezés és hívások fogadása •A beszélgetési ablak használata hívás közben •A Lync 2010 felhasználói és a válaszcsoportok

11 V ISSZA A „C ÉLOK ” DIÁRA V ISSZA A „C ÉLOK ” DIÁRA © 2010 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. A Microsoft, az Exchange ActiveSync, az Excel, a Lync, az Outlook, a PowerPoint, a SharePoint, az SQL Server, a Windows, a Windows Live, a Windows Mobile, a Windows Server és más terméknevek bejegyzett védjegyek, illetve védjegyek (lehetnek) az Amerikai Egyesült Államokban és/vagy más országokban, illetve régiókban. Jelen információk kizárólag a tájékozódást szolgálják, és a Microsoft Corporation cégnek a bemutató készítésekor aktuális álláspontját tükrözik. Mivel a Microsoftnak reagálnia kell a változó piaci feltételekre, nem vonható le az a következtetés, hogy ezek mellett az információk mellett a Microsoft elkötelezte magát, és a Microsoft nem tudja szavatolni a biztosított információk pontosságát a bemutató dátuma után. A MICROSOFT NEM VÁLLAL KIFEJEZETT, VÉLELMEZETT VAGY TÖRVÉNYI GARANCIÁT A BEMUTATÓBAN KÖZÖLT INFORMÁCIÓKÉRT.


Letölteni ppt "Microsoft ® Lync ™ 2010 Válaszcsoportok használata – oktatás."

Hasonló előadás


Google Hirdetések