Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ürmös Beáta, 2011. 1. Letöltés  Keressük fel a következő oldalt: ase/downloads/index.html

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ürmös Beáta, 2011. 1. Letöltés  Keressük fel a következő oldalt: ase/downloads/index.html"— Előadás másolata:

1 Ürmös Beáta, 2011

2 1. Letöltés  Keressük fel a következő oldalt: http://www.oracle.com/technetwork/java/jav ase/downloads/index.html http://www.oracle.com/technetwork/java/jav ase/downloads/index.html

3 1. Letöltés  Kattintsunk a Download JDK gombra!

4 1. Letöltés  Válasszuk ki a platformot (ami nem feltétlenül kell, hogy Windows legyen, csak a példában az ), és fogadjuk el a licenszszerződész, majd Continue…

5 2. Telepítés  Töltsük le jdk-6u23-windows-i586.exe fájlt!  A.exe fájlt indítsuk el, kattintgassunk a Next- ekre, mint bármely más telepítésnél.

6 3. A környezeti változók beállítása  Keressük meg, hová telepítettük a JDK-t, és másoljuk ki az elérési útvonalat pl. Total Commanderben:

7 3. A környezeti változók beállítása  Kattints a következőre a Start menüben:

8 3. A környezeti változók beállítása  A megjelenő ablakban az Advanced system settings-re klikkeljünk:

9 3. A környezeti változók beállítása  A megjelenő ablakban az Advanced fülön az Environment Variable gombra kattintsunk:

10 3. A környezeti változók beállítása  A megjelő ablakban az alsó listából válasszuk ki a Path nevű környezeti változót és kattintsunk az Edit gombra:

11 3. A környezeti változók beállítása  A kimásolt elérési útvonalat másoljuk be a Variable value mezőbe, és tegyünk utána egy ;-t (gyengébbek kedvéért pontosvesszőt ):  Ezután az összes megnyitott ablakot okézzuk.

12 4. Tesztelés  Ezzel készen vagyunk, indítsuk újra a gépet.  Ezután cmd-ben adjuk ki a java ill. a javac parancsokat, amire a következőt kell látnunk:

13 4. Tesztelés java parancs esetén:

14 4. Tesztelés javac parancs esetén:

15 4. Tesztelés  A tényleges működést tesztelhetjük pl. a HelloWord.java programon (a pubban is elérhető)  Fordíthatjuk a következő paranccsal: javac HelloWorld.java  Futtathatjuk a következő paranccsal: java HelloWorld

16


Letölteni ppt "Ürmös Beáta, 2011. 1. Letöltés  Keressük fel a következő oldalt: ase/downloads/index.html"

Hasonló előadás


Google Hirdetések