Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Iskolai Hálózat Létrehozása

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Iskolai Hálózat Létrehozása"— Előadás másolata:

1 Iskolai Hálózat Létrehozása
Internet… és ami mögötte van! Most minden kiderül! ;)

2 A hálózathoz két fő részegység szükséges:
1. Első Lépések Napjainkban nincs szükség nagymérvű idő- és költségráfordításra annak érdekében, hogy a kisvállalkozások hálózati infrastruktúrája alkalmas legyen az internetkapcsolatok, a fájlok és a nyomtatók egyszerű megosztására is. A hálózathoz két fő részegység szükséges: Útválasztó (Router) Hálózati adapter (PCI kártya minden gépbe)

3 2. Munkacsoportok létrehozása
Így a felhasználók közösen használhatják a megosztott fájlokat, mappákat és nyomtatókat. Megvalósítás Windows XP rendszeren: 1. Katt: Start => Vezérlőpult => Rendszer 2. Számítógépnév fül 3. Módosítás => Munkacsoport neve

4 3. Fájlok, mappák és meghajtók megosztása
Az erőforrások megosztását azon a számítógépen kell beállítani, amelyen a megosztani kívánt fájlok és mappák találhatók. Lehetőség van egy teljes meghajtó megosztására is (ekkor az azon tárolt összes fájl és mappa hozzáférhetővé válik a többi számítógép számára), de akár csupán bizonyos mappák megosztására. Más felhasználók csak abban az esetben férhetnek hozzá a megosztott fájlokhoz, ha az azokat tároló számítógép be van kapcsolva

5 4. Nyomtató megosztása A megosztott nyomtatók két típusba sorolhatók:
1. A hálózati nyomtatók (közvetlenül a hálózathoz csatlakoznak) 2. A helyi nyomtatók (a hálózat egyes számítógépeihez csatlakoznak) Megosztáshoz: kattintson a Start menüre, mutasson a Beállítások (vagy Vezérlőpult) elemre, majd kattintson a Nyomtatók (vagy Nyomtatók és faxok) lehetőségre. Jelölje ki a megosztandó nyomtatót, és kattintson a Fájl menü Megosztás parancsára, vagy kattintson a Tulajdonságok parancsra, majd a Megosztás fülre. A Megosztás lapon adja meg, hogy meg szeretné-e osztani a nyomtatót.

6 5. Szabályok és biztonsági beállítások megadása
A vezeték nélküli hálózattal összekötött számítógépek illetéktelen hozzáféréssel szembeni védelmére számos lehetőség kínálkozik: Tűzfal telepítése az internet és a hálózat közé A szoftveres tűzfalak hátrányosak a fájlmegosztásra, ezért Routeres tűzfal ajánlott. Lássa el jelszavas védelemmel a védendő mappákat: ehhez az operációs rendszer megosztásszintű hozzáférés-szabályozási megoldását alkalmazhatja (engedélyek).


Letölteni ppt "Iskolai Hálózat Létrehozása"

Hasonló előadás


Google Hirdetések