Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A VILLÁMOLVASÁS TITKAI Miért érdemes megtanulni Paul R. Scheele módszerét?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A VILLÁMOLVASÁS TITKAI Miért érdemes megtanulni Paul R. Scheele módszerét?"— Előadás másolata:

1 A VILLÁMOLVASÁS TITKAI Miért érdemes megtanulni Paul R. Scheele módszerét?

2 Tudta Ön, • hogy a Villámolvasás mindkét agyféltekénket a kreatív-intuitív jobb, illetve a logikus- analitikus bal agyféltekét is bevonja a tanulási folyamatba, és kihasználja mind a tudatos, mind a tudatalatti elme működésében rejlő lehetőségeket – ezért teljes elmés olvasás.

3 A villámolvasás alkalmazásával növekszik: Az olvasás sebessége: • Az átlagos 300 szó/perc helyett 800szó/percre; • Szuperolvasással: 3-12000 szó/p; • Fotóolvasással: min. 25000szó/p. A megjegyzett ismeretek mennyisége és a megértés mértéke Az intuitivitás A feladatmegoldó képesség

4 Tudta Ön, • hogy Dr. Win Wenger szerint tudatalattink raktározási kapacitása tízmilliárdszorosa a tudatos elme kapacitásának, s a Paul Scheele-féle teljes elmés villámolvasás éppen ezt az eddig kihasználatlanul hagyott dimenziót hasznosítja?

5 A villámolvasás alkalmazásával javul: A tanulási eredmény és teljesítmény * A tervszerűség és az időbeosztás * A gondolkodás minősége * A helyesírás

6 Tudta Ön, • hogy Lozanov szerint hatalmas mennyiségű információt vagyunk képesek megismerni, erőfeszítés nélkül befogadni és szükség esetén használni?

7 A villámolvasás alkalmazásával csökken: A tanulás, a teljesítmény- kényszer okozta stressz. * A tanulás, a teljesítmény- kényszer okozta stressz. * Az érzékelési védekezés, azaz a tanulási undor. * Az érzékelési védekezés, azaz a tanulási undor. * Az elfojtási mechanizmus, azaz a felidézést, emlékezést akadályozó blokk. * Az elfojtási mechanizmus, azaz a felidézést, emlékezést akadályozó blokk. * Az időráfordítás: fele annyi idő alatt legalább kétszer annyit tanulhatunk meg, mint korábban.

8 Tudta Ön, • hogy Howard Gardner, a Harvard egyetem mukatársa szerint a hagyományos oktatás csupán két intelligenciaterület használatára összpontosít: a nyelvi-logikai ill. a matematikai- logikai intelligenciáéra, a nyelvi-logikai ill. a matematikai- logikai intelligenciáéra, miközben kihasználatlanul hagyja a zenei-, térbeli-, testi- kinesztetikus-, az önmagunkkal és másokkal való kapcsolattartástásért felelős inetlligenciát?

9 Miért könnyű megtanulni és használni? Az ellazult éberség állapotában tanulunk, amikor az elménket 25-ször hatékonyabban tudjuk működtetni. * Az ellazult éberség állapotában tanulunk, amikor az elménket 25-ször hatékonyabban tudjuk működtetni. * A természetes tanulás folyamatát követjük: ugyanazzal az információval többször, különböző formákban találkozunk. * Passzív gyakorlás helyett Passzív gyakorlás helyett mindig élesben, aktívan alkalmazzuk a fokozatosság elvét betartva..

10 Tudta Ön, • hogy amikor lineáris módon jegyzetelünk, akkor időnk 90%-át olyan szavak leírására fecséreljük, amelyeknek semmilyen jelentőségük nincs a megjegyzés és a megértés vagy a felidézés szempontjából? Ennek megfelelően, amikor ezt a jegyzetet tanuljuk meg tanulási időnk 90%-a is veszendőbe megy! Ennek megfelelően, amikor ezt a jegyzetet tanuljuk meg tanulási időnk 90%-a is veszendőbe megy! Ezért sokkal hatékonyabb az elmetérképezéses jegyzetelési mód, ami vizuális, és csupán kulcsszavakat használ. Ezért sokkal hatékonyabb az elmetérképezéses jegyzetelési mód, ami vizuális, és csupán kulcsszavakat használ.

11 A tanfolyamot vezeti: PÉTERCSÁK MAXIM Az aktuális helyszín és időpont kiválasztásához keresse fel a www.alfahullam.hu honlapon a Tanfolyam-NAPTÁRT, www.alfahullam.hu majd a jelentkezéshez hívja: a 20/551-3079-es számot, illetve küldjön e-mailt a info@alfahullam.hu címre. info@alfahullam.hu Szeretettel várjuk jelentkezését!


Letölteni ppt "A VILLÁMOLVASÁS TITKAI Miért érdemes megtanulni Paul R. Scheele módszerét?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések