Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Káros szenvedélyek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Káros szenvedélyek."— Előadás másolata:

1 Káros szenvedélyek

2 Mi is az a káros szenvedély?
A káros szenvedélyek közé tartozik a dohányzás, a mértéktelen alkoholfogyasztás és a kábítószer is. Kis mennyiségben átmenetileg kellemes hatást váltanak ki. Többszöri kisebb adag után a szervezet egyre többet igényel belőlük. Ezek a szerek nem csupán a fejlődő szervezetben okoznak maradandó károsodást, hanem a felnőttek egészségét is veszélyeztetik.

3 Alkohol Az alkohol az egészen minimális mennyiségtől eltekintve egy azonnali mérgezési és visszafordíthatatlan egészségkárosodást okoz. Alkoholizmusról akkor beszélünk, ha az alkohol fogyasztása valamiféle belső fizikai vagy lelki kényszerhatás miatt történik. A társadalomra nézve is igen káros hatásai lehetnek.

4 Cigi A cigaretta a dohánytermékek közé tartozó élvezeti cikk, fogyasztása elterjedt szokás világszerte. Elsődleges kémiai alkotója a nikotin, amely függőséget okoz. A cigaretta sok országban jelentős adóbevételi forrás. A világ legtöbb országában a dohányzásra vonatkozó korhatár 18 év.

5 Drogok A drogok azok a természetes vagy mesterséges anyagok, amelyek az élő szervezetbe kerülve a központi idegrendszerre hatva megváltoztatják annak működését, elvonási tünetekkel jár. A terhesség alatt fogyasztott marihuánának olyan hatásokat tulajdonítanak, amelyek születési hibákat illetve fejlődési rendellenességeket okoznak. A drogok nagyon sokfélék lehetséges nemkívánatos mentális és fiziológiai mellékhatásaik tekintetében.

6 Tudtad? A kábítószereken kívül a drogokhoz sorolhatjuk a gyógyszerek egy részét, pl. az altatókat, nyugtatókat is. Sajnos Magyarország a világranglistán előkelő helyet foglal el a dohányzás és az alkoholfogyasztás terén.

7 Köszönöm a figyelmet! Készítette: Lippai Dániel 8.a


Letölteni ppt "Káros szenvedélyek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések