Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Macik…. …avagy miért szeressük a macikat *;*…. Első sorban köztudott hogy a macik ember barátok,de ha a területükről van szó bármi áron megvédik.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Macik…. …avagy miért szeressük a macikat *;*…. Első sorban köztudott hogy a macik ember barátok,de ha a területükről van szó bármi áron megvédik."— Előadás másolata:

1 Macik…. …avagy miért szeressük a macikat *;*…

2 Első sorban köztudott hogy a macik ember barátok,de ha a területükről van szó bármi áron megvédik.

3 A medve fő tápláléka a hal,de általában húst eszik. A medvék mancsuk segítségével ki halásszák a halakat. És komótosan bekebelezik őket.

4 A macik nagyon védik utódaikat ezenkívül mindent megtesznek azért hogy élelemhez jussanak kölykei. A bocsok életük első hónapjaiban csak felszín alatti lakásukat ismerik, az anyamedve csak az ellés után négy hónappal vezeti ki a bocsokat a szabad ég alá. A bocsok ezután még elég sokáig, mintegy két esztendős korukig maradnak anyjukkal, s csak ezután kezdik meg önálló életüket.

5 A medve név szláv eredetű. A medved, medvegy szó eredetileg „mézlátót”, „mézmutatót” jelentett.szláv

6 A nőstény csak akkor lesz újra fogamzóképes, ha a kölykei elhagyják vagy idő előtt elpusztulnak; ez magyarázza a hímek gyilkos szándékait. A fiatalok 4–6 évesen válnak ivaréretté, de 10–11 éves korukig még nőnek. A természetben körülbelül 25 évet élnek, állatkertben azonban az 50 éves kort is elérhetik.

7 Készítették a 9/a-ból a KiVi - Kapareli Kira - Kovács Vivien


Letölteni ppt "Macik…. …avagy miért szeressük a macikat *;*…. Első sorban köztudott hogy a macik ember barátok,de ha a területükről van szó bármi áron megvédik."

Hasonló előadás


Google Hirdetések