Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szinergia Kreatív együttműködés Budaörsről jöttem, híres mesterségem címere.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szinergia Kreatív együttműködés Budaörsről jöttem, híres mesterségem címere."— Előadás másolata:

1 Szinergia Kreatív együttműködés Budaörsről jöttem, híres mesterségem címere

2 . Mit jelent a logónk?

3 Íróasztal mögül óvodát vezetni? Nem ismerném a gyerekek nevét. A szüleiket. Az itt élő lakókat. A dolgozóimat. Nevelési módszereiket. Problémáikat. Hogyan érteném meg őket, és hogyan értetném meg saját magamat, ha nincs kapcsolatunk? Honnan tudnám, hogy más célt kell kitűzni, paradigma váltásra van szükség! Hogyan teremthetnénk szinergiát?

4 Hogyan kapnék elismerő nyilatkoz atot az óvodásoktól: Ha nem lennék velük sokat együtt! Ha nem mutatnék nekik példát Ha nem ismerném meg igényiket!

5 Hogyan kapnék elismerő nyilatkozatot kollégáimtól, ami így hangzik: Teszel értünk, de követelsz is! Ha nem harcolnék értük Ha nem ismerném igényeiket Ha nem állnék ki értük Ha ötleteimmel nem segíteném munkájukat

6 A pedagógiai munka ellenőrzése elengedhetetlen! Biztosnak kell lennünk abban, hogy mindenki tudja, hová akarunk eljutni. Tudnunk kell, milyen fejlettségi szinten állnak a gyerekek. Adott esetben, a nehézséget megértve tudnunk kell, hol kell váltani, és kinek!

7 Rendkívül fontos, hogy a vezető bejusson a csoportokba, eljusson a gyerekekig! Erre jók a kötelező órák. 4 csoportos óvodában még megoldható. Nagyon kell igazodni az óvónők munkájához, mert annyi feladatot kapnak már az óvodák. Elvették a túlórákat, adtak helyette embert, ami tovább merevíti a munkát. Ellátom a kötelező óráimat, de nem fér bele a napi 8 órába!

8 Feladataim a törvény szerint és valójában Törvény szerintValójában

9 Mivel töltöm ki az óráimat? Mérés Élményt nyújtó foglakozások mikró csoportban. Síoktatás szezonálisan. Számítógép az óvodában.

10 Számítógép az óvodában Nem volt ebben rettegés, presztízs-, állásféltés, ám meggyőződés annál inkább. A kicsi gyereket szeretem, védem, fejlesztem óvodánkban, kolléganőimmel együtt, ám a számítógép kínálta lehetőségeket is felhasználom ebben a munkában. Az élő mese is árthat a gyerek lelkének Jól választom ki a feladatot, és jól mondom, hogy mit lehet a géppel tenni, Ajánlom, hogy milyen játékot jó vele játszani, segítem a szülőt

11 Számítógép az óvodában? Igen! Nem kell tiltani, meg kell találni mindennek a hasznos, jó oldalát./TV, gáz, tűz, villany/ Van eleje, közepe és vége. Rendre, fegyelemre szoktat, hiszen látja a gyerek, a gép azt az utasítást hajtja végre, amire ő maga utasította. Ha kapkodtam, vagy nem jól terveztem, nem tudtam jó javítást kitalálni új lapot kell vennem.

12 Számítógép az óvodában? IGEN!!! Fejlődik a gyerek szem-kéz koordinációja, színérzéke, irányérzéke a nyilak használatával játék közben. Jó eszköze ez a vezetői ellenőrzésnek. nem ismeri jól a színeket. nem ismeri a közlekedési szabályokat ellentét párok Kiderülnek hiányosságok, amiket lehet mindjárt pótolni is.

13 Számítógép az óvodában? IGEN!!!! Egész évben a 10 hónap alatt, kb. 8 órát ül a gyerek a képernyő előtt, mivel négyesével viszem a gyerekeket 30-40 percre. Ez napi 2,5 percet jelent. Egyre erősebb a meggyőződésem, hogy jól teszem. Az a tapasztalatom, hogy nagyon szeretik ezt a tevékenységet ilyen formában. Erősíti a közös élmény kapcsolataimat a gyerekekkel.

14 Számítógép az óvodában? IGEEEN!!! Ranschburg Jenő : „Gyerek a képernyő előtt. Tiltsuk vagy ne” „A TV, a számítógép és az internet a modern világ szellemi táplálékai. Nélkülük nemcsak ízetlenebb az élet, de olyan tápanyagokban is könnyen hiányt szenvedhetünk, melyek az egészséges mentális fejlődés nélkülözhetetlen elemei. De akárcsak a valódi táplálék esetében a túlzott fogyasztás vagy a silány minőség könnyen ártalmassá válhat. Sok gyereknek a számítógép jelenti az egyetlen lehetőséget arra, hogy lefaragja életkörülményeiből adódó hátrányát.”

15 Hogyan reagálnak más óvodák pedagógusai? Korábban azt hittem, hogy butaság, de ma már rájöttem, hogy remek dolog! A mai kor megköveteli. Mióta gyerekem van, látom mennyire szereti és mennyit tanul belőle. Elképesztő, hogy milyen hosszú időre leköti a gyerekeket!

16 1-2 műalkotás

17 A kedvencem

18 Ajánlott játékok Mini tél Mini tavasz Mini nyár Mini ősz Manó matek Logikai játékok Google Earth

19 Portfólió Ha úgy döntök, hogy felteszem a portfóliómat, úgy gondolom: – önéletrajzom is van – a foglalkozásvázlatokkal, a foglakozások reflexióival nem lesz gondom. – jövőképem is van! – tudom hová akarok eljutni! – vannak önálló gondolataim

20 Másrészről. A 160 oldalas kitöltési útmutatót nehézkesnek tartom. Nem érzékelem egész pontosan a portfólió írás célját! Nem tudom mit szeretnének látni belőle! Ki mit? Szerintem még kidolgozatlan! Iszonyúan nagy munka! Napról napra változik! Szerintem ezen még dolgozni kellene!

21 Meghallgattam 4 előadást ebben a témában! „Nem látom az egészet együtt! Ti látjátok? Fontos az ellenőrzés! Jöjjenek ellenőrizni! Nézzék meg az eredményeket! Értékeljék a munkát, a munka hangulatát, a gyerekek hangulatát, az óvoda jövőképét! Legalább akkor azt is láthatnák, milyen sok jól működő óvoda van!


Letölteni ppt "Szinergia Kreatív együttműködés Budaörsről jöttem, híres mesterségem címere."

Hasonló előadás


Google Hirdetések