Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Prezentáció. A NEK felépítése Kormányzati szervek, Önkormányzatok MVI, MNGSZ, MGE, MSZÉSZ, stb.; civilek Termelők, feldolgozók, vágópontok, stb. KKV-k;

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Prezentáció. A NEK felépítése Kormányzati szervek, Önkormányzatok MVI, MNGSZ, MGE, MSZÉSZ, stb.; civilek Termelők, feldolgozók, vágópontok, stb. KKV-k;"— Előadás másolata:

1 Prezentáció

2 A NEK felépítése Kormányzati szervek, Önkormányzatok MVI, MNGSZ, MGE, MSZÉSZ, stb.; civilek Termelők, feldolgozók, vágópontok, stb. KKV-k; Üzletláncok, Multik, stb. NÉBIH; ÁNTSZ; NAV, stb., Szakmai sajtó, TV-k, Rádiók, Fesztiválok, stb. Klasztermenedzsment

3 A NEK munkacsoportjai

4 Céljaink: A Klaszter célja a kölcsönös üzleti előnyökön alapuló hálózatszerű együttműködés, a versenyképesség növelése, a hazai és nemzetközi piaci jelenlét erősítése, a kutatás- fejlesztés összehangolása, az oktatási, marketing- és reklámtevékenység hatékonyságának növelése, fejlesztési tervek és elképzelések összehangolása, foglalkoztatási lehetőségek bővítése, a klaszter tag vállalkozások számára a fenntartható fejlődés biztosítása.

5 A vendéglátóiparban el kívánjuk érni:  Az iskolákból megfelelő ismeretekkel rendelkező diákok kerüljenek ki.  A jogszabályok az alkalmazhatóság, életszerűség jegyében szülessenek, vagy maradjanak fenn.  Az alapanyagok rendszerezve legyenek, ne kelljen általánosítani, semmi különbséget nem téve a jó és a rossz alapanyag között, vagy akár a kényelmi termékek szegmensében.  Azt is meg kívánjuk valósítani, hogy a szakma felszabdaltsága megszűnjön.  Szakmai segítséget kívánunk nyújtani az üzleteknek, hogy azok piaci előnyhöz jussanak, vagy fellélegezhessenek, mivel az érdekükben is kívánunk lobbizni, a jelenleg hatályos jogszabályokkal kapcsolatban.  A szakmában dolgozók érdekében is fel kívánunk lépni.  Ne kelljen senkinek belemenekülnie a fekete, vagy szürkegazdaságba a megélhetéséért.

6 A termelőkkel kapcsolatosan:  El kívánjuk érni, hogy Magyarországon a lehető legjobb minőségben, hosszú távon is meg tudjuk termelni/termeltetni a megfelelő minőségű alapanyagokat.  Ezeknek biztos piacokat kívánunk biztosítani, a kereskedelmi egységek, és a szakma bevonásával.  Ösztönözni kívánjuk a termelőket, hogy a mai kor szellemében modernizálják technológiáikat, üzemeltetési rendszereiket, az átálláshoz minden segítséget megadunk.  A szakma és innovatív kutatások bevonásával kívánjuk elérni, hogy a megtermelt portéka a mai kor szellemét idézze, de hagyományokon alapuló módszerrel megtermelve.  Az Önkormányzatokat bevonva pedig a munkahelyteremtésre fókuszált programokat kívánunk életre hívni.

7 A kommunikációnkkal kapcsolatosan:  El kívánjuk érni, hogy az emberekhez el tudjuk juttatni nézeteinket, mely garancia lehet az identitástudat megerősítésére, a hagyományok örökzölddé tételére, és a kultúra ápolására.  Szeretnénk, ha a rendezvények fesztiválok megfelelő színvonalon kerülnének megrendezésre, melyek a jelentőségükkel a direkt kommunikáció lévén, nagyban segíthet az imént felsorolt értékek közvetítésének biztosítására.  Ugyanakkor a klasztertagok részére, egy összehangolt, és tudatosan felépített marketing kampánnyal kívánjuk piaci előnyhöz juttatni az abban részt vevőket.  Továbbá, szakmai segítséget kívánunk biztosítani azoknak, akiknek erre igényük van. (Önkormányzatok, stb.)

8 Csatlakozásról:  Ha szeretnél csatlakozni, elég egy csatlakozási nyilatkozatot kitölteni, mely részét képezi egy titoktartási nyilatkozat is. Ezt honlapunkról letöltheted. Ebben az űrlapban semmi ördöngösség nincsen.

9 Miért van szükség titoktartási nyilatkozatra?  Mert mindez a jövőnek épül, így a jövőben olyan információk, üzletmeneti titkok birtokába is kerülhetnek a tagok, amelyek értéke abban rejlik majd, hogy ki annak megvalósítója, így nem szeretnénk, ha még a bevezetése előtt lemásolnák mások, így megszereznék a piaci előnyt. Mert ugye, ma ez a valóság, így ezért döntöttük el, hogy bevezetjük ezt.

10 Miért érdemes csatlakozni?  Mert eddig igazából senki nem törődött a szakmában dolgozók döntő többségével, mondhatjuk tömegével, így a véleményüket sem kérdezte meg senki, és nélkülük születtek a döntések, bizonyos kérdésekben. Ezen felül pedig különféle szolgáltatások biztosítunk részükre, melyeket folyamatosan bővíteni kívánunk.

11 Mit vártunk a csatlakozóktól?  Hogy gondolkodjanak a „JÖVŐNEK”, gondolkodjanak magukért, és segítsék a munkánkat. Például, ha egy adott jogszabállyal nem értenek egyet, akkor azt küldjék meg részünkre, így mi továbbadjuk az adott kérdéskörrel foglalkozó munkacsoporthoz, akik körbejárják a témát, és amennyiben lehet, javaslatokat fogalmaznak meg a jogalkotók, hatóságok felé. Így segítve a változást.

12 Miért jó, ha bekapcsolódik valaki?  Mert saját érdekeit, álláspontját, nézeteit képviselheti.  Jó lesz az éttermesnek, mert sok esetben betarthatatlan szabályok nehezítik a működésüket. Ezzel pedig kezdeni kell valami, mert nem lehet érdeke senkinek egy fenntarthatatlan rendszer megtartása.  Jó lesz az abban dolgozóknak, mert úgy tudnak majd tevékenykedni, hogy tudják mit és miért kell tenniük.

13 Miért vállal garanciát a NEK?  A munkásságra! A NEK alapítói, a rendszer felépítésével, üzemeltetésével kapcsolatos hitelességet, odafigyelést és a lelkesedést tudjuk garantálni, mely a változás garanciája is egyben.

14 Milyen politikai hovatartozású a NEK?  A NEK céljai elérése érdekében, lobby tevékenység végzését, érdekvédelem kialakítását, jogszabályalkotásba való szakmai segítségnyújtást vállal a mindenkori kormányzati szervekkel, de politikai tevékenységet nem folytat! A pártérdekeket elutasítjuk, de a céljaink sikere érdekében minden építő szándékú közeledést, segítséget, támogatást elfogadunk, hovatartozástól függetlenül. A szakmai munkára helyezzük a hangsúlyt, ez alapján tudunk mindenkivel együtt dolgozni.

15 KÖSZÖNJÜK MEGTISZTELŐ FIGYELMETEKET/FIGYELMÜKET! BÍZUNK CSATLAKOZÁSI SZÁNDÉKOTOKBAN/SZÁNDÉKU KBAN!  www. jovonek.hu


Letölteni ppt "Prezentáció. A NEK felépítése Kormányzati szervek, Önkormányzatok MVI, MNGSZ, MGE, MSZÉSZ, stb.; civilek Termelők, feldolgozók, vágópontok, stb. KKV-k;"

Hasonló előadás


Google Hirdetések