Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kathi Sándor. » A társasági adó áttekintése » Az adó elhatárolás » Az adó alapja » Elvárt adóalap » Adó számítása » APV modell.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kathi Sándor. » A társasági adó áttekintése » Az adó elhatárolás » Az adó alapja » Elvárt adóalap » Adó számítása » APV modell."— Előadás másolata:

1 Kathi Sándor

2 » A társasági adó áttekintése » Az adó elhatárolás » Az adó alapja » Elvárt adóalap » Adó számítása » APV modell

3 » A Magyarországi vagyonszerzésre irányuló, vagy azt eredményező gazdasági tevékenységet társasági adókötelezettség terheli. » Adókulcs a pozitív adóalap 500 millió forintot meg nem haladó összegéig 10 százalék, a felett pedig 19 százalék. » Veszteséges működés esetén a negatív eredmény elhatárolható és csökkenthető vele a későbbi adóalap. (maximum az adóalap 50%-ig vehető figyelembe)

4

5 AEE+FA<=0 AAE t-1 +(AEE+FA)*0,5 =MIN( HA( AEE+FA<=0; AAE t-1 +AEE+FA; AAE t-1 +(AEE+FA)*0,5); 0 ) AAE t-1 +AEE+FA MIN 0

6 Üzemeltetési költségekkel csökkentett árbevétel 2%-a. =( Árbevétel – Üzemeltetés ráfordításai ) * 0,02

7 AEE+FA<=0 AAE t-1 =0 0 AEE + FA -AAE t-1 > (AEE + FA)* 0,5 (AEE + FA) * 0,5 AEE + FA + AAE t-1 =HA(AEE+FA) (AEE+FA)*0,5 ; (AEE+FA)*0,5; AEE+FA+AAE t-1 )

8 AA { "@context": "http://schema.org", "@type": "ImageObject", "contentUrl": "http://images.slideplayer.hu/41/11350077/slides/slide_8.jpg", "name": "AA

9 » A változás annyi, hogy a hitelhez kapcsolódó pénzáramokat is belevesszük a képleteinkbe. » Ezek a pénzáramok a banki költségek és a kamatfizetés.


Letölteni ppt "Kathi Sándor. » A társasági adó áttekintése » Az adó elhatárolás » Az adó alapja » Elvárt adóalap » Adó számítása » APV modell."

Hasonló előadás


Google Hirdetések