Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Alkonyat Budapest felett. Az Embermentés és ellenállás hiteles története 1944-45. Kovacs gellért.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Alkonyat Budapest felett. Az Embermentés és ellenállás hiteles története 1944-45. Kovacs gellért."— Előadás másolata:

1 Alkonyat Budapest felett. Az Embermentés és ellenállás hiteles története 1944-45. Kovacs gellért

2 Alkonyat Budapest felett. Ez a könyv több éves kutató munkának az eredmémye, Raoul Wallenberg a svéd diplomata, és sok más társa életmentö munkája körül. Ez a könyv több olyan korábban nem ismert összefüggést, eseményt és kapcsolataot bemutat, amik befolyásolták a z embermentö munka sikeres kimenetelét. Ez a munka, ami korábbiban ismerttektöl eltéröen, sokkal, többrétegü és komplex volt, a nácik alatt állo Europában egyedülálló módon sok tizezer üldözött életét mentette meg.

3 Skymning i Budapest- innehåll Út a katasztrófába. Magyarország és a zsidók. Szerelem, gyülölet, ambivalencia. Paktum az ördöggel 1944. Az alkonyat éve. Az emberiség lassan ébred. Raou Wallenberg 1944 elött.. A fiatalkor-világpolgár. A Honi gárda tisztje. A frusztrált kereskedö. 1944 nyár. Várakozás és intrikák. Wallenberg elsö ideje Pesten. Kapcsolatépités ideje. A gyilkosok visszavonulnak.

4 Skymning i Budapest-innehåll. Nyugalom a vihar elött. Az átmeneti idö. A két tábor tervez.. Wallenberg elsö projektjei. A német kapcsolat. Wallenberg az események közepén. Doktor C, Taurus és a svéd futár. Október 18-a kiugrás napja. A pokol kapuja kinyilik.. A Mickey Mouse és Panzerfaust müvelet. Oktober 15-16. Hideg napok. Az üldözések folytatása. Kapcsolat az új urakkal.

5 Skymning i Budapest- innehåll. A Schutzling protokoll-csoport Halálmenetek Sokarcú ellenség Az ellenállás ébredezik Az irógépjavitó és a nyilas. Crescendo. A számonkérök lecsapnak. A Hegyeshalmi út. KISKA-a titkos hadsereg. Angyalföld és Zugló.. Mi történt a pályaudvaron? Együttmüködés a semleges közt. A két ghetto A Zsidó tanács küzdelmei..

6 Skymning i Budapest-innehåll. Küzdelem éjjel, nappal. Az ostrom. Totális terror. Az életmentök nem alszanak Küzdelem a védett házakért A véres karácsony. Sikerek és kudarcok. A nácik utolsó harapása. Wallenberg eltünik Mészárlás a nagy ghettoban. Mithosz vagy valóság? Epilogus Történet happy end nélkül. A Wallenberg-kirakatper 1953.

7


Letölteni ppt "Alkonyat Budapest felett. Az Embermentés és ellenállás hiteles története 1944-45. Kovacs gellért."

Hasonló előadás


Google Hirdetések