Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Google Drive használata. Mire jó? A Google Drive segítségével a fotókat, videókat, fájlokat és sok más tartalmat egy biztonságos felhőtárhelyen keresztül.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Google Drive használata. Mire jó? A Google Drive segítségével a fotókat, videókat, fájlokat és sok más tartalmat egy biztonságos felhőtárhelyen keresztül."— Előadás másolata:

1 A Google Drive használata

2 Mire jó? A Google Drive segítségével a fotókat, videókat, fájlokat és sok más tartalmat egy biztonságos felhőtárhelyen keresztül érheted el, méghozzá bárhonnan, így okostelefonról, táblagépről és számítógépről is. Másoknak is engedélyezheted, hogy megtekintsék, szerkesszék fájljaidat, mappáidat, vagy megjegyzéseket fűzzenek hozzájuk.

3 Hogyan használd? Első lépésként készíts egy gmail.com-os e-mail címet. (Ma csoportonként kaptatok egyet- egyet ajándékba.) A felhasználónevedet és jelszavadat ne felejtsd el!

4 Jelentkezz be a gmail.com fiókodba. Kattints!

5 Válaszd a Drive-ot! Kattints!

6 A dokumentumokon végzett módosítások azonnal mentésre kerülnek, Ctrl + S nuku.

7

8 Mappa vagy dokumentum létrehozása a saját meghajtón: Google Dokumentum – szöveges, Word Google Táblázat – Excel Google Diák – prezentáció, Powerpoint

9 Űrlap (kérdőív) létrehozása

10 Add meg a nevét! Kérdés szövege Kérdés típusa A böngészőben új lapon kapsz egy üres űrlapot

11 Kérdés szövege Válasz típusa

12 Válaszok típusa Rövid válasz: pl. neve, születési hely, anyja neve stb. Bekezdés: a kérdésre hosszabb szöveget várunk válaszként. Feleletválasztós: több lehetséges válasz közül egyet várunk, a „Más” mező megadásakor az „Egyéb” szöveg jelenik meg. Jelölőnégyzetek: akkor használjuk, ha a lehetőségek közül többnek a kiválasztását is engedélyezzük, itt is lehet „Más” mező is.

13 Válaszok típusa Legördülő lista: Lineáris skála: pl. Értékeld 1-től 5-ig

14 Válaszok típusa Feleletválasztós rács: Ez a típus gyakorlatilag több feleletválasztós kérdést egyesít. (Akkor, ha a lehetőségek ugyanazok mindegyikben.) Minden egyes sorban egy karikába lehet pöttyöt tenni, azaz egyet lehet választani soronként

15 Válaszok megadása A kérdés törlése Kötelező-e válaszolni a kérdésre A válasz törlése Új kérdés

16 Ha kész vagy, tekintsd meg a munkádat az előnézettel (szem).

17 Válaszok fogadása táblázatba A válaszokat szeretnénk kiértékelni, ehhez szükségünk lesz egy táblázatra. Kattints a kérdőíved tetején a Válaszok gombra.

18 Új táblázat választása esetén add meg táblázat nevét. Most a „Cím nélküli űrlap (válaszok)” látható, mert az űrlapunknak még nem adtunk állománynevet. Létrehozás gomb.

19 Válaszok fogadása táblázatba Táblázat létrehozása gomb:

20 Űrlap küldése A kérdőívet azért készítjük, mert válaszokat várunk a feltett kérdéseinkre. Valahogy el kell juttatni a felhasználóhoz pl. e- mailben, egy link megosztásával vagy egy weblapba történő beágyazással.

21 Űrlap beállításai (fogaskerék ikon) Ha a következőre mutató linkek közül nem kapcsolunk be semmit, akkor a válasz elküldése után a válaszadó már nem szerkesztheti újra az űrlapját.

22 Jó munkát, jó szórakozást kívánok! Szakácsi Andrea


Letölteni ppt "A Google Drive használata. Mire jó? A Google Drive segítségével a fotókat, videókat, fájlokat és sok más tartalmat egy biztonságos felhőtárhelyen keresztül."

Hasonló előadás


Google Hirdetések