Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Egy nyílt levél elő- és utóélete

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Egy nyílt levél elő- és utóélete"— Előadás másolata:

1 Egy nyílt levél elő- és utóélete
Pilz Olivér Miskolci Herman Ottó Gimnázium KT elnöke, Tanítanék Mozgalom képviselője

2 2011 - Köznevelési Törvény, fokozatos bevezetés, „életpálya”
2015-től minősítések, ellenőrzések, dokumentumok felülvizsgálata 2015. június - miskolci gimnáziumok KT összefogása 2015. november NYÍLT LEVÉL A KÖZVÉLEMÉNYHEZ! - tankerület vezetőhöz 2015. december 2. - a tankerületi vezető egyeztet a nevelőtestülettel 2015. december 3. - a tankerületi vezetője átadja a levelet a KLIK igazgatójának, aki továbbítja azt az államtitkárságra

3 2016. január 5. - nyilvánosságra hozatal, a
2016. január 5. - nyilvánosságra hozatal, a „Tanítanék Mozgalom születésnapja?” (35e egyéni csoport) 2016. január második levél (Telekivel közösen) 2016. január Miskolcon a miniszter - innentől országos „KLIK-roadshow” 2016. február 3. - tüntetés Miskolcon (PSZ) fő 2016. február 8. - a mozgalom csoportos támogatói 3 fős képviselői csoportot választanak 2016. február 9. - parlamenti bizottsági ülés/köznevelési kerekasztal

4 2016. február 10. - a Tanítanék Mozgalom 4 pontja:
Követeljük, hogy a kormány mondja ki, a 2011-ben elfogadott köznevelési törvényt átmenetinek tekinti, és haladéktalanul kezdje meg az érdemi egyeztetéseket a közoktatás valódi szereplőivel egy új közoktatási törvény elkészítéséhez! Követeljük, hogy az új közoktatási törvénnyel kapcsolatos egyeztetések annak szakmai alapjaitól kezdődjenek! Az elmúlt öt évben kiderült, hogy az eddigi irány sem jó, és a toldozgatás-foltozgatás sem vezetett sehova. Követeljük, hogy az oktatásra fordított költségek érjék el a mindenkori GDP 6%-át, az átlátható, kiszámítható és stabil normatív oktatásfinanszírozás érdekében! Követeljük, hogy az intézmények napi működését lehetetlenné tevő, a tanulók és a pedagógusok számára elviselhetetlen helyzetet okozó közismert problémákat a jogszabályok és az utasítások azonnali módosításával haladéktalanul kezeljék!

5 2016. február 13. - tüntetés Budapesten (PSZ) - 30-40e fő
2016. február megalakul a CKP (PSZ 25 pont + Tanítanék 4 pont; kerekasztal kizárása; 3 munkacsoport) 2016. március 1. - CKP azonnali követelései - EMMI levélváltások 1. Az érettségire vonatkozó módosításokat halasszák el! 2. A középfokú szakképzési rendszerben a kormány által tervezett minden változtatást azonnal függesszenek fel! Biztosítsák mindenkinek a lehetőséget a középfokú végzettség megszerzésére! 3. Csökkenteni kell a tanulói terheket! 4. A különleges bánásmódot igénylő gyermekek méltányos és eredményes ellátásáért azonnali, kármentő intézkedések szükségesek!

6 5. A kormányzat tegyen azonnali intézkedéseket a roma tanulók növekvő szegregációjának visszaszorítása, a diszkrimináció minden formájának hatékony tilalma érdekében! 6. Követeljük a tankönyvválasztás tényleges szabadságát! 7. A pedagógus életpályához kapcsolódó minősítés és a pedagógiai-szakmai ellenőrzés rendszerét azonnal fel kell függeszteni, a folyamatban levő eljárások befejezésének kivételével! 8. Azonnali hatállyal teremtsék meg a nyugdíjas pedagógusok továbbfoglalkoztatásának jogszabályi kereteit! Szüntessék meg a létszámstopot!

7 9. A pedagógusok kötelező óraszámát 22 órában kell rögzíteni, el kell törölni az ezen felüli kötött munkaidőt! 10. Követeljük az oktatásfinanszírozás legalapvetőbb forrásainak biztosítását! 11. Elvárjuk az oktatással kapcsolatos őszinte és nyilvános kommunikációt! 12. Új alapokra helyezett, az elért eredményekre építő közoktatási rendszer kidolgozását kell azonnal elkezdeni!

8 2016. február - március - megmozdulások (TTE
2016. február - március - megmozdulások (TTE aláírásgyűjtés, szülők: „nem megyek iskolába nap”, OHA 5 pont…) 2016. március 9. - HVG/Medián közvélemény-kutatás (76% társadalmi támogatottság) 2016. március tüntetés Budapesten (Tanítanék Mozgalom) e fő 2016. március határidő követelések teljesítésére 2016. március egy órás munkabeszüntetés - ne csak iskolai akció legyen!


Letölteni ppt "Egy nyílt levél elő- és utóélete"

Hasonló előadás


Google Hirdetések