Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Jézus kereszthalálának alapvető fontossága

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Jézus kereszthalálának alapvető fontossága"— Előadás másolata:

1 Jézus kereszthalálának alapvető fontossága
Jézus kereszthalálának alapvető fontossága

2 Jézus kereszthalálának alapvető fontossága
Istenkép Bizalom Hit Egyetlen, mindenre kiterjedő áldozat

3 „Most pedig törvény nélkül jelent meg az Istennek igazsága” Róm 3:21
Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem. Máté 5:17 „Most pedig törvény nélkül jelent meg az Istennek igazsága” Róm 3:21 Mert a bűn zsoldja halál Róm 6:23 Az ó szövetségi áldozatok azok csak befedezések voltak. Az igazi engesztelés az Jézus áldozata volt. Nincsen senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja az ő barátaiért Ján 15:1. 3 Halál! hol a te fullánkod? 1Kor 15:55

4 engesztelő áldozat - megbékélés - befedezés
Zsid 9:13-14 „Mert ha a bakoknak és bikáknak a vére, meg a tehén hamva, a tisztátalanokra hintetvén, megszentel a testnek tisztaságára: Mennyivel inkább Krisztusnak a vére, aki örökké való Szellem által önmagát áldozta fel ártatlanul Istennek: megtisztítja a ti lelkiismereteteket a holt cselekedetektől, hogy szolgáljatok az élő Istennek.” Jn 16:8 „És az, mikor eljön, megfeddi a világot bűn, igazság és ítélet tekintetében: Bűn tekintetében, hogy nem hisznek bennem;” engesztelő áldozat - megbékélés - befedezés Az ó szövetségi áldozatok azok csak befedezések voltak. Az igazi engesztelés az Jézus áldozata volt. Zsid 10:3-4 „De azok esztendőnként bűnre emlékeztetnek. Mert lehetetlen, hogy a bikák és bakok vére eltörölje a bűnöket.” Zsid 9:26 „Mert különben sokszor kellett volna szenvednie a világ teremtetése óta; így pedig csak egyszer jelent meg az időknek végén, hogy áldozatával eltörölje a bűnt.”

5 Vétek = Avon /héberül/ = Lázadás, és a lázadás összes gonosz következménye
Ézs 53:6 „Mindnyájan, mint juhok eltévelyedtünk, ki-ki az ő útára tértünk; de az Úr mindnyájunk vétkét ő reá helyezte.” Ézs 1:2-6 „Halljátok egek, és vedd füleidbe föld! Mert az Úr szól: Fiakat neveltem, s méltóságra emeltem, és ők elpártoltak tőlem. Az ökör ismeri gazdáját, és a szamár az ő urának jászlát; Izráel nem ismeri, az én népem nem figyel reá! Oh gonosz nemzetség, hamissággal megterheltetett nép, gonosz mag, nemtelen fiak! Elhagyták az Urat, megútálták az Izráel Szentjét, és elfordultak tőle. Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtlen. Tetőtől talpig nincs e testben épség, csupa seb és dagadás és kelevény, amelyeket ki sem nyomtak, be sem kötöztek, olajjal sem lágyítottak.” Ézs 52:14 „Miképpen eliszonyodtak tőled sokan, oly rút, nem emberi volt ábrázatja, és alakja sem ember fiaié volt.”

6 A megváltás minden lényeges szakaszában megfigyelhető a Szentháromság mindhárom személyének közvetlen részvétele. 1. Megtestesülés: Az Atya a Szent Szellem által testet alkotott a Fiúnak Mária méhében. Lk 1:35 2. Megkeresztelkedés a Jordánban: A Szellem leszállt a Fiúra, az Atya pedig szólt. Mt 3:14-17 3. Nyilvános szolgálat: Az Atya felkente a Fiút Szent Szellemmel. ApCsel 10:38 4. Keresztre feszítés: Jézus a Szent Szellem által áldozta fel magát az Atyának. Zsid 9:14 5. Feltámadás: Az Atya a Szent Szellem által támasztotta fel a Fiút. ApCsel 2:32; Róma 1:4 6. Pünkösd: A Fiú az Atyától megkapta a Szent Szellemet, akit kitöltött. ApCsel 2:33

7 Csere Amit Jézus a kereszten megtett értem, abban minden benne van, amire valaha is szükségem lehet az időben és az örökkévalóságban, fizikailag és szellemileg, anyagilag és érzelmileg. Minden gonosz, ami igazság szerint nekünk járt volna, Jézusra került, hogy minden Jézust illető jó, amit bűntelen engedelmességével kiérdemelt, hozzáfér-hetővé váljon számunkra.

8

9 Bűnbocsánat - büntetés helyett
Gyógyulás - sebek helyett Megigazulás - bűnösség helyett Jézus meghalt helyettünk, hogy mi az Ő életéből részesüljünk. Áldás - átok helyett Bővölködés - szegénység helyett Dicsőség - szégyen helyett Elfogadottság - az elutasítottság helyett.

10 Hogyan vegyük át, és ültessük át a gyakorlatba?
Ha valaki nem tudja átvenni, amit Isten készített számára, az nem azért van, mert annyira nehéz, hanem mert annyira könnyű! Kétféle rossz reakció lehetséges: - Elbizakodottság - Csüggedés Hit: Isten létezik. Akik keresik, megtalálják. Hogyan szerezhetünk ilyen hitet? Rm 10:17 „Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje által.” (Rhéma által) Mt 4:4 „Ő pedig felelvén, monda: Meg van írva: Nem csak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Istennek szájából származik.” Azaz Rhémával!!! A fontossági sorrend legyen megfelelő! Lehet olyan a tulajdonunkban, ami nincs a birtokunkban.

11 Jézus tökéletes munkát végzett
Jézus tökéletes munkát végzett !!! Mi azonban csak fokozatosan vesszük birtokba ennek áldásait.

12 Köszönöm, Jézus, hogy áldozatodon keresztül bűnbocsánatot és gyógyulást szereztél számomra!
Köszönöm, hogy bűnné lettél, hogy én igazzá lehessek! Jézusban megigazultam! Nem vagyok kárhoztatás, vádlás alatt! Köszönöm, hogy meghaltál helyettem, hogy én a Te életedből részesülhessek és éljek. Köszönöm, hogy átokká lettél, és magadra vetted mindazokat az átkokat, amik rám kellett volna, hogy jöjjenek, hogy az áldás az enyém lehessen. Köszönöm, hogy a szegénységemet is elszenvedted, és a Te bőségedet nekem adtad. Istenem, a szívemben jelen van az a félelem, ami visszatart attól, hogy az arcomat feléd fordítsam. De nem akarom többé szégyellni magam. Hiszem, hogy Jézus elhordozta a szégyenemet, és az Ő dicsőségéből részesültem. Hiszem, hogy elszenvedte az én elutasítottságomat, hogy én megkaphassam az Ő elfogadottságát. Köszönöm, Atyám, hogy tényleg szeretsz, és hogy az egyetlen Fiadat odaadtad értem. Te vagy az én Apám. A világmindenség legjobb családjának a tagja vagyok. Biztonságban érzem magam a Te feltétel nélküli szeretetedben. Köszönöm!


Letölteni ppt "Jézus kereszthalálának alapvető fontossága"

Hasonló előadás


Google Hirdetések