Tojás prezentáció 2014.05.15.. Kategória áttekintés…. Az elmúlt évben jelentős defláció ment végbe a kategórián, ami az év elején visszafordulni látszott,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
MINŐSÉGMENEDZSMENT 11. előadás PTE PMMK MÉRNÖKI MENEDZSMENT TANSZÉK
Advertisements

Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
EMCS RENDSZER JOGSZABÁLYI HÁTTERE
Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmények
4. Marketing előadás 2009.Március 4. A szervezetek beszerzése- a vállalatok „fogyasztói magatartása”
Vállalkozói - szakhatósági fórum üzleti partnerkeresés Tóth Katinka fogyasztóvédelmi felügyelő Karcag, november.
A hamisított és illegális növényvédő szereknek HuCPA.
„LEHETŐSÉGEK, KIHÍVÁSOK” Lakitelek Népfőiskola január 25.
2005. március 23. Vezérigazgatóság 3. divízió/Felelősség- és agrárbiztosítási osztály Az egészségügyi szolgáltatók felelősségbiztosításának értékelése.
1 Radikális változások küszöbén- a szivattyúk alkalmazását érintő EU irányelvek és rendeletek Erdei István Grundfos Hungária Kft.
1. Árfeltüntetés alapvető szabályai
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
Alapfogalmak.
1 GYÓGYSZERFORGALMAZÁS GYÓGYSZERTÁRON KÍVÜL. 2 Nem-gyógyszertár gyógyszert forgalmazhat: ha erre a Kormányhivatal helyi népegészségügyi szakigazgatási.
A fogyasztók tájékoztatása
A fogyasztók tájékoztatása
EU Államháztartástan Készítette: Rácz Anita. Köster-ügy.
III. A logisztika jövője
Brachmann Ferenc PTE-TTK/KTK A minőség céljai #1  A minőség szabványos megfogalmazása (ISO 9000:2000): A minőség annak a mértéke, hogy mennyire.
Szoftverminőség biztosítása célok, dokumentációk, a minőség költségei Brachmann Ferenc PTE-TTK/KTK 2009.
A POLGÁRMESTEREK VÉDELMI IGAZGATÁSI FELADATAI A JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK TÜKRÉBEN MISKOLC, JÚNIUS 06. FAZEKAS GYÖRGY ALEZREDES.
1 eEgészség – Digitális Aláírás Előadás a projekt lezárásához „Megbízható harmadik fél szolgáltatás, a digitális aláírás bevezetése az egészségügyi ágazatban”
XVII. Országos Könyvvizsgálói Konferencia Balatonalmádi, szeptember
dr. Szöllősy András UCP Osztály július 29.
Transzparencia, információszabadság és közérdekű adatok nyilvánossága Dr. Fazekas Judit Igazságügyi Minisztérium európai uniós ügyekért felelős helyettes.
Vállalkozói - szakhatósági fórum üzleti partnerkeresés Tóth Katinka fogyasztóvédelmi felügyelő Kunszentmárton, december.
8. Az eladásösztönzés.
Európai Menekültügyi Alap évi allokációja SZAKMAI RÉSZ Pályázható célkitűzések és tevékenységek Célcsoportok Változások A pályázók tájékoztatása,
Megpályázható tevékenységek BM/ /2012. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap.
1 GYÓGYSZERFORGALMAZÁS GYÓGYSZERTÁRON KÍVÜL. 2 Nem-gyógyszertár gyógyszert forgalmazhat: ha erre ÁNTSZ-engedélye van, amit az üzlet működését engedélyező.
A hamisított és illegális növényvédő szereknek HuCPA
AZ EGYES SZOCIÁLIS, GYERMEKVÉDELMI, CSALÁDTÁMOGATÁSI, FOGYATÉKOSSÁGÜGYI ÉS FOGLALKOZTATÁSI TÁRGYÚ TÖRVÉNYEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL SZÓLÓ ÉVI CLXXI. TÖRVÉNY.
2011. évi CLXXXVII. törvény a szakképzésről Hatályos: január 1-től.
Natura 2000 fenntartási/ fejlesztési tervek készítéséhez nyújtandó támogatás – az ÚMVP-n keresztül -Natura 2000 konferencia – November 22. Makovényi.
1169/2011/EU jelölési rendelet
Megpályázható tevékenységek BM/9674-2/2011. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap dr. Gyöngy Anna BM EUEFO.
Készletgazdálkodás és logisztika
Allergének jelölése a nem előre csomagolt élelmiszerek esetében
1. / Áttekintés ›Az EU természete ›Mikor lehetséges / alkalmas eszköz az EU jog? ›Az EU jogorvoslat keretei ›Tagállammal szembeni EU jogorvoslat ›Kötelezettségszegési.
A készpénzforgalmazásra vonatkozó jogszabályi előírások
Dr. Stummer Ildikó Budapest, szeptember 29.
40/2006. (VI. 26.) GKM rendelet BIZTONSÁGI JELENTÉS & ÉVES BESZÁMOLÓ.
A fogyasztó és a vállalkozás fogalma, gyakorlati kérdések az Fgytv. végrehajtása során Országos szakmai konferencia Budapest, Dr. Eitmann.
Hulladékgazdálkodás önkormányzati feladatai december 6. Szeged Csongrád Megyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Főosztály Dr. Balogh Zoltánné.
ORSZÁGOS KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FŐFELÜGYELŐSÉG 1 Gábriel Edit Engedélyezési Főosztály január 21. felsőfokú ügyintéző.
Felkészülés a karácsonyi vásárokra 1. Bevezetés – adventi készülődés fontossága, kedvezményes figyelemfelhívások, reklámok, akciós ajánlatok, esetlegesen.
Kereskedelmi gyakorlatok megítélése a hatóságok joggyakorlatában dr. Dobó-Kocsis Veronika Veszprém Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Osztály 2016.
Világszerte a tyúktojás a legnagyobb mennyiségben forgalmazott étkezési tojás. A tojótyúkok tojástermelése független attól, hogy termékenyítette-e őket.
A közbeszerzések elméleti háttere I. A szeptember 15-től hatályos Kbt. alapján.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
SPAR-Präsentation A SPAR ÉS AZ ÁLLATVÉDELEM A SPAR ÉS AZ ÁLLATVÉDELEM Laber Zsuzsa, SPAR Magyarország kft. Kommunikációs vezető, CSR szakértő.
Budapest, március 24. A húsvéti ünnepi időszak rendőri feladatai Óberling József r. ezredes rendőrségi főtanácsos ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály.
Ö kológiai termékek jelölése Juhász Ágnes NÉBIH ÉTbI Élelmiszer-forgalmazás Felügyeleti Osztály
JAG statisztika 2014/ félév.
Baromfi Termék Tanács Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége Sajtótájékoztató május 15.
A pénzügyi szolgáltatások közvetítőit érintő jogszabályi változások
Személyre szóló kuponok vásárlási minta alapján
Gyors, egyszerű, NAV-álló számlázás
Pogány András stratégiai igazgató
A TAXI SZOLGÁLTATÁS FELTÉTELEI BUDAPESTEN
7. fejezet Fogyasztóvédelem az élelmiszergazdaságban
9. tétel.
A magyarországi nemzetiségek és támogatásuk rendszere
Előzetes piaci konzultáció
Dr. Kováts Beáta Főtanácsadó, Alkotmánybíróság l l l
Közbeszerzési tudnivalók
MINŐSÉGBIZTOSÍTÁS A FELNŐTTKÉPZÉSBEN
A jogforrási rendszer II.
Nemzeti Élelmiszer Nyomon Követési Platform
Kihívások a tojáságazat előtt
Előadás másolata:

Tojás prezentáció

Kategória áttekintés…. Az elmúlt évben jelentős defláció ment végbe a kategórián, ami az év elején visszafordulni látszott, de a Húsvéti időszakban az erős piaci verseny miatt nem tudott ez a trend megfordulni Az elmúlt évben jelentősem megnőtt az S-es méret forgalma a kedvező ár miatt (ez a Tesco Value tojásokat jelenti), és a kiemelt forgalmú időszakokban (Húsvét és Karácsony) a vásárlók továbbra is ezt a méretet részesítik előnyben A kiemelt időszakokon kívül az „M”-es és „L”-es tojás forgalma erősödni tud a „S”-es méter kárára A vásárlóknál az elsődleges szempont az ár, kiszerelés, utolsó a tartási mód

Hogyan vásárol a Tesco tojást? Csak Minőségbiztosítási osztályunk és a Tesco szabványoknak megfelelő szállítóktól vásárolunk sajátmárkás tojást, biztosítva így az állandó és megbízható minőséget A tojásoknál az alábbi méreteket használjuk: S, M, L és XL. Nem használunk vegyes tálcákat az egyes méretek esetében. Ami nagyon fontos és hangsúlyozni kell, hogy a magyarországi termelői tojás aránya a teljes forgalom több mint 80%-a!! ez a szám folyamatosan emelkedik, és a cél 100% Magyar! A Tesco sajátmárkás tojások közül csak a Value tojások esetében (S-es méret) fordul elő import tojás, csak abban az esetben, ha nem tudunk Magyarországról venni eleget, de ezt is Magyar csomagolóüzemektől vesszük, és nem külföldiektől. (HU arány 69%) A Tesco Standard és Tesco Finest kategóriákban 100% Magyarországi tojást árulunk, amit a Minőségbiztosítási osztályunk segítségével tudunk ellenőrizni. Fontos még tudni, szűk beszállítói réteggel dolgozunk együtt, ez egyszerűvé teszi a folyamatos visszaellenőrzést, ezáltal biztosítjuk a kiváló minőséget a vásárlóknak.

Tojás egységár jelölésének változása Törvényi háttér: A korábbi évek kereskedelmi gyakorlata, illetve a kialakult fogyasztói szokások alapján a vásárlási döntést segítő darabra vetített egységár (Ft/db) feltüntetési kötelezettség meghagyása mellett a jogalkotók szükségesnek tartották a tojások kilogrammra vetített legmagasabb egységárának bevezetését is a megalapozottabb fogyasztói döntések elősegítése érdekében április 21-től hatályos: „5/A. § (1) Az 1234/2007/EK tanácsi rendeletnek a tojás forgalmazása tekintetében történő alkalmazására vonatkozó részletes szabályok megállapításáról szóló, június 23-i 589/2008/EK bizottsági rendeletben meghatározott tojás esetében - a 4. § e) pontja szerint feltüntetendő egységár betűméreténél legfeljebb 20%-kal kisebb betűméretben - fel kell tüntetni a tojás kilogrammjára számított legmagasabb egységárat is.” Ezentúl a darabos egységár betűméreténél legfeljebb 20%-al lesz kisebb a kilogrammos egységár. Jelenleg nem áll rendelkezésre technikai háttér, hogy automatizálni tudjuk a polccímkékre a generálandó extra adatokat. Ezért a kilogrammos egységárat kézzel kell felírni a polccímkékre! IT fejlesztést kértünk a probléma megoldására

Tojás egységár jelölésének változásának kivitelezése