Megnyitó: Róta Ernő titkár Gépipart Támogató Egyesület

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
2005. október feladat Legyen k egy valós szám. Ábrázolja az függvényt, ahol m az alábbi egyenlet megoldásainak a száma!
Advertisements

A hulladékok újrahasznosítási célja
MAGYARORSZÁG Oláh Ibolya René Dupéré 2006 B.Ú.É.K.
2005. október 7..
Készítette: Péterfi Csaba Attila
E-hulladék *Koca Elit*. Miért nem szabad a használhatatlanná vált elektronikus berendezéseket a háztartási hulladék közé dobni? Felgyorsult világunk egy.
AZ ÉLET NAPOS OLDALA MINDIG JELEN VAN - CSAK MEG KELL KERESNI….. MUSIC: Bobby McFerry – Don`t Worry Be Happy.
Magyarország Fogyasztóvédelmi Politikája Országos Konferencia Budapest, 2011.június 16. A fogyasztók oktatása Dr. Horváth György Fogyasztóvédők Országos.
A Főváros települési szilárd hulladék
MUNKA1 MUNKA BÜNTETÉS - FELADAT  40 éven át, legalább napi 10 órát kb óra  Túl nehéz, unalmas, kibírhatatlan kollégák és főnök, kevés fizetésért:
A Barátság.
A Szelektív Hulladékgyűjtés
Vállalatbiztonsági Tudatosság
Kecskemét, április 2O.Készítette: Ramháb Mária A kistelepülési könyvtári ellátás korszerűsítésének lehetőségei Informatikai és Könyvtári Szövetség.
A hulladéktörvény hatása a pályázati forrásokból megvalósult hulladékgazdálkodási projektekre április Köztisztasági Egyesülés.
A rákospalotai hulladékhasznosító mű
A hulladék szerepe az ember életében
INFORMÁCIÓRENDSZEREK FEJLESZTÉSÉNEK IRÁNYÍTÁSA.. Alkalmazás - projekt Alkalmazás - a vállalat tökéletesítésére irányuló új munkamódszer projekt - az új.
Adj Uram türelmet - de azonnal!
ÖKOLÁBNYOM Név:Fazekas Réka Bettina
A környezet-szennyezés
A szemét útja Diák:Ricz Emese Tanár: Csekéné Molnár Erika
Mára ugyancsak megtépázta az idő a sárkányok létezését, mivel kizárólag mesékben bukkannak fel. A 16 század elején, az emberek elkedztek hinni a sárkányok.
A letermett gombakomposzt újrahasznosítása
Éreztesd velem, hogy nő vagyok! Egy modern tündérmese.
FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban Október 24. Észak-alföldi regionális szakmai műhelymunka A KézenFogva Alapítvány megjegyzései a kerekasztal.
) A hulladékgazdálkodási rendszer működése Magyarországon( koordináló szervezeti modell helye,szerepe a rendszerben) Hartay Mihály Öko-pack Nonprofit kft.
A hulladékgazdálkodás aktuális feladatai
A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás szervezése, működtetése az önkormányzatok szempontjából Hosszútávon csak a közszolgáltatásokat nyújtó önkormányzatok.
Ö NKORMÁNYZATI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI KUTATÁS 2011.
A multikultúra megítélése
Másodfokú egyenletek megoldása
JÓ REGGELT !.
Zeng, lelkem, ez új reggelt,
Kovács József elnökhelyettes Településszolgáltatási Egyesület Hajdúszoboszló, október 13.
A Magyar Mérnöki Kamara belső eljárásrendje az Országos Építésügyi és Településrendezési Tanács (OÉTT) munkájához kapcsolódóan Budapest, július 13.
Megújuló energiaforrások – Lehetőségek és problémák
A FÉRFIAKról Zene: „Az igazi férfi”.
ISTEN KIRÁLYSÁGA Készítette: Jon A. Palmer. Isten királysága  Azért vagyunk a földön, hogy megváltoztassuk a forgatókönyveket…
Hulladékos terepgyakorlat Beregszászi Pál Szakközépiskola és Szakiskola Törzsök Dávid.
Kellenek-e hulladéklerakók Magyarországon?
Az NKP II. ( ) hulladékgazdálkodási céljainak megvalósulása Markó Csaba Környezetgazdasági Főosztály.
Mit lehet és mit kellene tenni?
Szelektív hulladékgyűjtés
Jézus követése Ifjúsági óra.
Utazás a jövőbe.
Környezet- és egészségvédelem a mindennapjainkban
Miért aggódsz?.
Kereszttel élni Csak az élhet igazán, aki az életet a maga valóságában tekinti. Elmélkedésünk tudatosítani akarja bennünk életünk fontos eseményeinek az.
BerekfürdőSzórványkonferencia  A Magyaratádi Református Egyházközséghez 3 gyülekezet tartozik (Igal, Kazsok és Büssü).  A Missziói Körzet.
Bölcsességek, aforizmák
Az ember tragédiája és a Faust kapcsolata
Emelj fel, mutasd meg tervedet, Vigyázz rám,
Levegőtisztaság- védelem 11. Hulladéklerakók okozta légszennyezés.
Paksi atomerőmű. A paksi atomerőmű Magyarország egyetlen atomerőműve. Épült: Alapkiépítés: 1760 MWe.
A szemét útja ( szelektív hulladékgyűjtés)
Minden nap.
Felmérés: (általános gyógyszer felhasználás, illetve vény nélküli készítmények)
Hatékony házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési kampány indul Bátaszéken és környékén lévő 10 településen! Akommunális hulladékgyűjtő edény mellé kell.
A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk. A programsorozatra szeretettel.
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Rajta! Távolinak tűnik, hát nem indulunk el, Nehéznek látszik, hát nem emeljük fel, Lehetetlennek látjuk, nem próbáljuk meg. Talán éppen ezért veszünk.
Életed adtad az életemért Benned örökké megpihennék
„Vegyünk egy nagy levegőt”
Szelektív hulladékkezelés, Újrahasznosítás
Legyen Ön is Milliomos! A játék beállítása:
Mérnöki Szolgáltató Kft. Cégbemutató
AZ EMBER TRAGÉDIÁJA Paulay Ede.
Újrahasznosítás Forrás:
54.
Előadás másolata:

Megnyitó: Róta Ernő titkár Gépipart Támogató Egyesület Levelezési és postacím: Gépipart Támogató Egyesület 5600 Békéscsaba Luther u. 10. I. em. 17. Telefon:66/443-490 E-mail: gte.bekescsaba@gmail.com Honlap: www.geptame.hu

„Uram, szörnyű kétségek gyötörnek, és nem tudom mi bennük a való.” Madách: Az ember tragédiájában, miután Luciferrel végigvezetteti Ádámot a történelmen, az összetört, kétségbeesett Ádám szájába adja; „Uram, szörnyű kétségek gyötörnek, és nem tudom mi bennük a való.”

a kétségeim egyre nagyobbak. Engem is kétségek gyötörnek. Tizenkét éve szervezem a hulladékhasznosítással foglalkozó konferenciát, és nemhogy tisztánlátás uralkodna el rajtam, a kétségeim egyre nagyobbak.

Szentgotthárd és környéke tiltakozik Kétségek gyötörnek!!!   Melyek ezek? Szentgotthárd és környéke tiltakozik az osztrák hulladékégető ellen. Vajon nekik van-e igazuk, vagy azoknak, akik egy hulladékégető megvalósulása révén az egész Őrség szemetét látnák megsemmisíthetőnek?

Ma a hulladék lerakást tartják a legolcsóbb kezelési módnak. Nagy eredmény, hogy a nem megfelelő védelemmel rendelkező lerakók bezárásra kerülnek. De mi lesz 20-50 év múlva a „megfelelő” lerakókkal? Azok előbb-utóbb betelnek, rekultivációjuk unokáink életét keserítik meg.

Hosszú távon vizsgálva ténylegesen a legolcsóbb megoldás? Vagy csak ma látszik annak? Nekünk ma „olcsó”, de lehet hogy utódaink drága árat fizetnek miattunk?

Hány frakcióra terjesszük ki? Hosszú évek munkájával elindult, és bizonyos eredményeket produkált a szelektív gyűjtés. Kell-e ezt, és milyen irányba fejleszteni? Hány frakcióra terjesszük ki?

Műanyagokat milyen csoportosításban gyűjtsünk? Vannak vélemények, Pl. csak papír vonatkozásában, mit tegyünk az „eléghetetlen” reklámújságokkal? Műanyagokat milyen csoportosításban gyűjtsünk? Vannak vélemények, melyek túlhaladottnak tartják a szelektív gyűjtést.

között melyik ajánlható? Szerintük gyűjtsük egybe és csak azután, különböző technológiákkal válasszuk szét. Ezen technológiák költség-haszon elemzése vajon mit mutat? Bizonyos körülmények között melyik ajánlható?

Szakemberek vitatkoznak az újrahasznosítás és újra használat között. Kétségek gyötörnek!!! Szakemberek vitatkoznak az újrahasznosítás és újra használat között. Melyik jó és milyen körülmények között? Békés megyében szalma égető erőmű létesítése merült föl. A lakosság tiltakozása miatt el lett vetve a beruházás.

Kinek van a dologban igaza? Közismerten Békés megyében nagyon sok a gabonatermesztő terület, ahol jelentős mennyiségű szalma képződik. Kinek van a dologban igaza? Gépészmérnökként tudom, hogy bizonyos technikák, technológiák alkalmazhatósága csak akkor lehetséges, ha annak feltételei adottak.

Éppen ezért ismert számomra, hogy nincs egyetlen olyan módszer, amely bármilyen feltételek fennállása esetén üdvözítő lenne. Eltérő körülmények között, más-más megoldás ad helyes, gazdaságos eredményt.

A környezetért elkötelezett emberek „küzdenek”. Madách a mű végén az Úr szájába adja;„Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál”. A környezetért elkötelezett emberek „küzdenek”. A konferenciánk is ennek a küzdelemnek része, és mi bízunk abban, hogy hasznosan szolgáljuk a környezetet.

Sok, sok egyéb kételyem van még. Az utolsó gondolat szintén Ádámtól: „van e jutalma a nemes kebelnek?”