E-HÓD HÓDítsd meg a biteket!.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Bemutatjuk Önnek SlidePlayer.hu oldalt
Advertisements

Nevezetes algoritmusok
egy egyszerű példán keresztül
OXIDOK TESZT.
Készítette: Bátori Béla 12.k
Kirándulás. Szép időben maciék kirándulni mennek a szabadba.
Az angyalmentők száma: 333. Ez egy különleges meditáció, amelynek segítségével vészhelyzetben is pillanatok alatt kapcsolatba léphetünk az angyalokkal,
Számítógépes ismeretek 5. óra
Kiegészítés a turulmánia 7. részéhez
AlertPay Internetes Számlához Bankszámla hozzárendelése és pénz feltöltése az AP. -re Lépj be az AlertPay oldaladra:
A matematikai logika alapjai
A színek számítógépes ábrázolásának elve
Készítette: a Dalai Láma
Készítette: Mester Tamás METRABI.ELTE.  Adott egy G irányított vagy irányítás nélküli, véges gráf. Az eljárás célja a G gráf összes csúcsának bejárása.
Számitástechnikai alapismeretek
A szürke vizszintes csikok nem egészen vizszintesek…
Internetes böngészőprogram használata, beállításai
Gyakran előforduló táblák és jelzések vízen és vízparton
A bőr színe…..
Webdesign I - Oldaltervezés alapelvek. I. Tartalom-elhelyezés az oldalon ALAPELVEK 1.Mindig értékes és érdekes tartalom jelenjen meg az oldalon! 2.A tartalom.
A körlevél készítésének menete
Tibeti személyiségteszt
Interaktív tábla és az Easiteach használata
Mai számítógép perifériák
Elektronikus levelezés
Gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Szlovákia
Figyelmeztetés! E program használata fokozottan
Szélességi bejárás A szélességi bejárással egy irányított vagy irányítás nélküli véges gráfot járhatunk be a kezdőcsúcstól való távolságuk növekvő sorrendjében.
Laptop, notebook, PDA. Hordozható számítógép Hívhatják bárhogy: laptopoknak vagy noteszgépeknek, hordozható számítógépeknek, stb. Ezek az egy darabból.
A számítógép működése TAKÁCS BÉLA
Levelezés, és a többiek Takács Béla Irodalom Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu) Bodnár –Magyari: Az Internet használata.
Buris Katalin V. földrajz - informatika
Színhasználat Készítette: Bene Attila
Információ és kommunikáció Szilágyi András. Követelmények A cd-n az anyag a következő részeket fedte le: Kliensprogramok, letöltés-vezérlők Kliensprogramok,
A TÖRTÉNELMI VETÉLKEDŐ II. FORDULÓJÁNAK FELADATAI Gratulálunk az első feladatsor megoldásaihoz, ügyesek voltatok! Most is rövid, maximum öt soros válaszokat.
Név:Major Krisztina és Szabó Henrietta Osztály: XI.G Dátum:
Nyomtatók.
Monitorok.
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
4 Négyzet probléma Készen vagy? B A
Minden diakock á n szerepel egy rövid kis feladat. Ezeket kell megoldanod, végrehajtanod ! Jó munk á t !
Három kérdés Problémamegoldás.
Tíz játék, tizenegy tüskén Székely Márton
Az iskola az én szememmel Iskolánk diákjai a fent említett pályázatra készítettek diafilmeket, melyek közül a következőt véltük a legjobbnak.
Web-grafika II (SVG) 8. gyakorlat Kereszty Gábor.
A regisztráció megkezdése: Kattints a SIGN UP NOW gombra
Általában a kétszintű informatika érettségiről. Források, ahol utána nézhetünk részletesebben:
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
A tanulói jelentés.
Nem más csak egyszerü logika!
ügyvivő szakértő, országos versenyszervező
Az m70.hu Szaknévsor adatlapjának kitöltési folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó.
A Monitor. AszámítógépAszámítógép legfontosabb kiviteli egysége (perifériája) a televíziókhoz hasonló számítógép-képernyő vagy monitor. A monitort egy.
Az egyik legnagyobb előnye hogy magyar nyelvű és ezáltal egyszerűen használható. További nagy előnye az hogy ingyenesen használható és letölthető. A Gimp.
HARSÁNYI NAP április 3.. A Harsányi díj átadása A napot, az Igazgatónő által levezényelt, Harsányi-díj átadásával kezdtük. Harsányi Nap április.
Útkeresések.
Az elektronikus vizsgázás menetének rövid ismertetője.
DNS. Az interneten használt osztott név adatbázis, a DNS (Domain Name Service) folyton használatos: –minden web lap letöltésnél, –levél közvetítésnél.
Gráf szélességi bejárása. A szélességi bejárás elmélete Célja egy véges gráf összes csúcsának bejárása a kezdőcsúcstól való távolságuk szerinti növekvő.
INFOÉRA Gráfok, gráfalgoritmusok II. (Horváth Gyula és Szlávi Péter előadásai felhasználásával) Juhász István-Zsakó László: Informatikai.
Rövid összefoglalás a © 2012 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. Lync Web Apphoz Csatlakozás Lync-értekezlethez számítógépes hanggal Lync 2013.
FIBONACCI SOROZAT.
Rövid összefoglalás: © 2013 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. A Lync kezdőképernyője A Lync kezdőképernyőjének bal oldalán lévő központban.
E-HÓD HÓDítsd meg a biteket! 4. sorozat. 1. Fotózás Hód Henrik körbesétálta a tavat, ahol lakik. A képen jelölt ponttól indult a nyíl irányába.
Közigazgatási alapvizsga a Probono rendszerben
Monitorok Készítette: Orosz Kristóf 6/b.
HÓDítsd meg a biteket! 2. sorozat
Code kvíz a szlovák iskolában
Tantárgyi követelmények ének-zenéből
Megtudod különböztetni a szineket?! OK, Akkor nézd meg ezt a képet...
Előadás másolata:

e-HÓD HÓDítsd meg a biteket!

Szórakoztató, gondolkodtató feladványok négy korcsoport számára rendezik 5. és 6. osztály, Benjamin 7. és 8. osztály, Meteor 9. és 10. osztály, Junior 11. és 12. osztály, Senior

A versenyről mindenki számára ingyenes november második hetében kerül lebonyolításra kiválasztható, hogy az adott héten melyik napon mikor (reggel 8:00-tól délután 4-ig) résztvevő diákoknak egy-egy internet kapcsolattal rendelkező számítógépre van szükségük feladatok megjelenítése és elküldése minden böngészőn működik versenyre fordítandó idő 40 perc 18 feladat három nehézségi szinten: könnyű, közepes és nehéz verseny alatt semmilyen más számítógépes program, alkalmazás nem használható

Értékelés, pontozás Minden korcsoportban 18 feladatot kell megoldani három nehézségi szinten. Minden helyes válasz pontot ér, minden helytelen válaszért pontlevonás jár. Nem megválaszolt kérdés esetében az összpontszám változatlan marad.

Minden résztvevő kezdetben 54 pontot kap. Így összesen maximum 216 pontot érhet el, illetve 0-ra csökkentheti pontjait, amennyiben minden kérdésre helytelen választ adott.

Bemelegítésül…

1. Teknősbékák Születésnapodra teknőcrobotot kaptál, amely a következő egyszerű utasításokat képes végrehajtani:

A teknőcrobotot úgy építették meg, hogy mindaddig ismételje a neki kiadott utasítássort, ameddig ki nem kapcsoljuk. Milyen utasítássor nyomán tesz meg a teknőcrobot egy négyzetet? A

2. Tányérhalmok Robotunk a baloldali halomról képes elvenni egy tányért, és az 1. vagy a 2. halomra tudja áthelyezni. Erre 1-eseket és 2-eseket tartalmazó számsorral lehet beprogramozni. A számok arra utasítják, hogy a baloldali halom éppen legfelül lévő tányérját az 1. vagy a 2. halomra helyezze. A robot épp most futtatta sikeresen a következő programot: " 2 1 2 1 1 2 1 ". A tányérhalmok most így néznek ki:

A A program: " 2 1 2 1 1 2 1 „ Hogyan néztek ki a tányérhalmok, mielőtt a robot végrehajtotta volna az utasítást? A

3. A téves kalap Hód Anna, Berta, Dávid és Emma két szabály alapján választja meg ruházatát: Általában a kedvenc színüknek megfelelő kalapot viselnek. Ehhez a kalapjukétól eltérő színű inget hordanak. Most viszont tréfából elcserélték a kalapjaikat egymás között. Most mind a négyen olyan kalapot viselnek, amely nem a kedvenc színük.

D Melyik hód visel alapesetben zöld kalapot? A.) Anna B.) Berta C. ) Dávid D. ) Emma D

4. Fekete-fehér képek A számítógépen tárolt képeket a gép általában pixeleknek nevezett pontinformációkból álló négyzetrács formájában írja le. A fekete-fehér képek pixeljei „feketék” vagy „fehérek”. A fekete-fehér képeket balról jobbra haladva soronként számokkal is le lehet írni. Először az összefüggő fehér pixelek számát tüntetik fel, majd az ezeket követő összefüggő fekete pixelek számát, ezután ismét a fehér pixelekét stb.

Például: a „T” képe az első sorban 0 fehér pixel mellett 5 fekete pixelt tartalmaz. Az ezt követő képsorok 2 fehér pixellel kezdődnek, melyeket 1 fekete és 2 további fehér pixel követ.

C A következő számok is egy fekete-fehér képet írnak le: 0, 1, 3, 1 0, 5 Melyik betűt ábrázolja ez a kép? A.) Egy "B" betűt B.) Egy "U" betűt C.) Egy "H" betűt D.) Egy "E" betűt C

5. Hód úr bevásárol Hód úr gyakran megéhezik. Ilyenkor szeretne kerékpárjával gyorsan eljutni egy boltba, hogy néhány diót vásároljon. Különleges térképe van ehhez, melynek négyzetrácsozata eltérő módokon van megjelölve. Némely négyzetbe azokat a boltokat jelölték, amelyekhez Hód úr eljuthat. Más négyzetek színezése azt mutatja meg, hogy Hód úrnak mennyi időre van szüksége a négyzeten való átutazáshoz – az eltérő domborzat miatt ugyanis nem halad mindenhol egyforma sebességgel.

Itt látod a térképet és a jelmagyarázatot: Melyik úton ér el Hód úr a leggyorsabban a boltba? A.) a kék úton (szaggatott vonal) B.) a zöld úton (folyamatos vonal) C.) a fekete úton (rövid szaggatott vonal) D.) a piros úton (hosszú/rövid szaggatott vonal) B