Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tantárgyi követelmények ének-zenéből

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tantárgyi követelmények ének-zenéből"— Előadás másolata:

1 Tantárgyi követelmények ének-zenéből
1. óra

2 1. Az ének-zene tantárgy szükséges kellékei: - tankönyv - füzet (A/ ) - ceruza, radír - üres pendrive vagy félévenként 1-1 üres CD A zene-felismerési tananyagok a világhálóról is letölthetők az alábbi címről: bekötve!

3 2. Tantárgyi követelmények: Minden órán szóbeli felelet: - a tanult dalokból - a zenetörténeti ismeretekből - zeneelméletből

4 Félévente egy témazáró dolgozatot írunk
Félévente egy témazáró dolgozatot írunk. Az őszi és tavaszi szünet előtt félévente egy zene-felismerési dolgozatot írunk. A pendrive-ok és a CD-k leadásának határideje: szeptember február 1. (Akik a megadott időpontokig leadják az adathor- dozóikat, a zene-felismerési dolgozatra előlegbe 1 pontot kapnak!)

5 3. Értékelés A zenei többletteljesítményre és az énekkari munkára dicséret és jeles érdemjegy jár. Órai munkára, szorgalmi feladatokra piros pont adható. Öt piros pont jelest, öt fekete pont elégtelent eredményez. Az érdemjegyek színe: - zenei többletteljesítmény, énekkari munka (zöld) - témazárók, zenefelismerés (piros) - röpdolgozatok, feleletek (kék)

6 4. Készségek A szóbeli feleletben dal bemutatása nem kötelező. (Helyette zeneelméleti és zenetörténeti témakör is választható.) A zene-felismerési dolgozat megírása felcserélhető 10 magyar népdal átélt, szép bemutatásával. (A feleletre a CD-k leadásáig előre kell jelentkezni!)

7 A hetedik és nyolcadik osztályos tanulók félévente egy - minimum 5 diából álló - beadandó zenetörténeti PPT-t készítenek, mely tartalmaz képi megjelenítést, online hivatkozást és médiafájlt. A prezentáció elsődleges szempontja a tartalom. A beszúrt hivatkozás, kép és médiafájl egy-egy érdemjegyet emel az értékelés során. A diavetítések leadásának határideje: november március 1.


Letölteni ppt "Tantárgyi követelmények ének-zenéből"

Hasonló előadás


Google Hirdetések