Dr. M Egyetemi prezentációs sablon 1. HOFFER ILONA A MÚZSA CSÓKJA ÉS AZ ALKOTÁS MŰVÉSZETE AZ INNOVÁCIÓBAN INNOVÁCIÓ A SZOLGÁLTATÁSOKBAN BUKARESTRMÜE 2015.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
BUDAPEST Budapest Fejlesztési Pólus BUDAPEST INNOPOLISZ Program Benedek Zsolt november 15.
Advertisements

MILLIÁRDOK! FORINTOCSKÁK? figyelem: hatékony szponzoráció
Magyar ipari parkok kialakításának és működtetésének tapasztalatai Tóth János vezető főtanácsos Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Üzleti Környezet.
FIGYELEM! hatékony szponzoráció Dr. BERKES Péter egyetemi adjunktus
Felsőoktatási menedzsment MA Felsőoktatás Nyilvánossága Konferencia november 17. dr. Princzinger Péter.
Az üzleti rendszer komplex döntési modelljei (Modellekkel, számítógéppel támogatott üzleti tervezés) Hanyecz Lajos.
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
Innovációmenedzsment. A század jellemzői Az innováció marginálisból központi jelenséggé válik A gazdaság tercierizálódik (szolgáltatás-gazdaság)
Optimális szervezet Kiegyensúlyozott stratégiai mutatószám rendszerrel
Innováció lehetséges szerepe a nemzetközi üzletfejlesztésben
A szűk keresztmetszetet okozó termelési tényező
INFORMÁCIÓRENDSZEREK FEJLESZTÉSÉNEK IRÁNYÍTÁSA.. Alkalmazás - projekt Alkalmazás - a vállalat tökéletesítésére irányuló új munkamódszer projekt - az új.
Önkéntesség, mint a vállalati felelősségvállalás eszköze az E.ON-nál
Mérnöki készségek 1. ELŐADÁS.
Munkatársak minőség iránti elkötelezettsége a siker kulcsa Készítette: Taksonyi Bea és Horváth Viktória.
Könyvtárvezetési stratégiák, vezetési típusok
III. A logisztika jövője
Kisvállalkozások alkalmazkodás és versenyképesség Kállay László GKM.
A postai képzés lehetséges irányai a felnőttképzésben és a szakképzésben április 5. Előadó: Szűts Ildikó Humánerőforrás vezérigazgató helyettes.
Robert Kaplan – David Norton: Balanced Scorecard
Humánkontrolling Kiélezett verseny→ legjobb munkaerő
– A vállalat éves költségvetésének gördülő előrejelzése (rolling forecast), folyamatos aktualizálása –
Szolgáltatási tevékenység controllingja Az outsourcing, mint értékteremtő folyamat.
A Lisszaboni Stratégia célja 2000-ben ambicionáltuk: « a világ legversenyképesebb és dinamikus tudás alapú gazdaságává válni, amely képes a fenntartható.
Válságmenedzsment Magyarországon Mi a leghatékonyabb út?
Közép-Európai Innovációs Központ – Forrás Informatika Kft. Ágazati Kutatás – Szoftverfejlesztés Május 17. Eger Tóth András Senior Projekt Menedzser.
Vállalatérték-élet pálya szakaszok
Tudásmenedzsment eredmények és tapasztalatok a MOL Csoportban Tóth Róbert Tudásmenedzsment vezető, MOL Csoport Budapest, 2006.február 23.
A vidéki tér sikertényezői
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
A válság HR tanácsadása – a HR tanácsadás válsága?
Vállalati emberi erőforrás menedzsment
Minőség menedzsment 6.előadás
Az EEM helye a menedzsmentben
A lánc menti együttműködés és az innováció: a képességek és a meghatározó szakértelem kombinálása dr. Sebők András Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft.
A COACH-bioenergy projekt eredményeinek bemutatása
Művelődésgazdaságtan 2. előadás Szomor Tamás A m űvelő désgazdaságtan tárgya  A művelődést, kultúrát gazdasági szemszögből jellemzi - makro megközelítés.
Dr. Fekete István Integrált kockázatfelmérés informatikai támogatása: Szigma Integrisk Budapesti Corvinus Egyetem Balatonalmádi január
1 Hogyan tovább minőségügy? XIV. Magyar Minőség Hét november 07.
Vállalati környezeti jelentések Zsugyel János PhD Heller Farkas Főiskola.
März 2004 Herbert Rupp Az Európai Uniós csatlakozás hatása a magyar járműiparra.
Mikroszintű versenyk é pess é g. Az üzleti szervezetek versenyképességének elemzése, a versenyképesség növelése Egy, a magyar közgazdászok által 1995-ben.
VÁLTOZÁSOK AZ ISO 9001 SZABVÁNYBAN 2015.
Mitől innovatív egy vállalkozás? Új célterületek, jelentős támogatás az új Uniós pályázatokban Fókuszban az informatika.
A kutatóegyetemek helye az innovációban (Ahogy mi látjuk) Dr. Greiner István alelnök Magyar Innovációs Szövetség június 22.
A Pécsi Tudományegyetemen innovációs tevékenysége
Aktuális pályázati lehetőségek Okos Jövő Innovációs Klaszter O KOS J ÖVŐ I NNOVÁCIÓS K LASZTER K LUBEST június 16. NOS Kft.
Innováció-átok vagy lehetőség a felsőoktatásban? Dr. Urbányi Béla Egyetemi tanár.
Közép-Dunántúl és Innováció - fókuszban a versenyképesség KÍGYÓSSY GÁBOR KDRFÜ Kht., program menedzser Dunaújváros, június 17.
Kérdések VIZSGÁHOZ. VÁLLALKOZÁSI FORMÁK Mi szükséges egy üzleti vállalkozás sikeréhez? Hasonlítsa össze a Kft-t és a Bt-t, mint vállalkozási formát! Melyiket,
Cégnév Üzleti terv. Célkitűzések A cég hosszú távú céljainak egyértelmű bemutatása –Használjon a cég növekedését alátámasztó kifejezéseket, de legyen.
B ALANCED S CORE C ARD BSC Dr. Kovács Árpád Endre SZIE – GTK TATA Kiválósági Központ és Informatikai Intézet (TKI) március 25.
Az innovációs folyamatok rendszere, és a decentralizált pályázati források Brunda Gusztáv innovációs menedzser szakközgazdász
A magyar KKV-k regionális versenyképessége A KKV-k segítése – támogatás, avagy befektetés? Miklóssy Ferenc elnök Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
Az informatikai stratégia tervezése BPR üzleti folyamatok újjászervezése Dr. Kovács Árpád Endre SZIE – GTK TATA Kiválósági Központ és Informatikai Intézet.
Az értékkombinációk keresésének fontossága válság idején Tarjániné Illés Tünde CMC, CVS, PVM, TVM, vezetési tanácsadó, minősített értékelemző szakértő,
Rugalmas munkavégzési lehetőségek a Grundfosnál
A magyarországi K+F politika
DIGITALIZÁCIÓ A NAGYVÁLLALATBAN
Innováció, vagyis kitörés a Minden- napokból.
K&H a családi vállalatok bankja
Kérdések a második zh-hoz
Kék gazdaság, mint a KTK stratégiai iránya
Vállalati terv bemutató
A járműipar gazdasági hatása a Közép- és Nyugat-dunántúli régiók fejlődésére Alprojekt-záró konferencia A beszállítói hálózatok menedzsmentjének és vállalati.
Szegedi Tudományegyetem
Kölcsönös tanulás Gyakorlatának kezdeményezése: Néhány ajánlás
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
ZBB és folyamatköltség-számítás
ZBB és folyamatköltség-számítás
Előadás másolata:

Dr. M Egyetemi prezentációs sablon 1

HOFFER ILONA A MÚZSA CSÓKJA ÉS AZ ALKOTÁS MŰVÉSZETE AZ INNOVÁCIÓBAN INNOVÁCIÓ A SZOLGÁLTATÁSOKBAN BUKARESTRMÜE

„ AZ INNOVÁCIÓHOZ KEMÉNY, CÉLTUDATOS MUNKA SZÜKSÉGES. SZORGALOM, KITARTÁS ÉS ELKÖTELEZETTSÉG HÍJÁN A TEHETSÉG, A LELEMÉNYESSÉG ÉS A TUDÁS HASZONTALAN.” (P. DRUCKER)

FŐBB TÉMAKÖRÖK  MI IS VALÓJÁBAN AZ INNOVÁCIÓ?  JELENSÉGEK, TRENDEK CÉL GONDOLATOK ÉBRESZTÉSE

AZ INNOVÁCIÓ ÉS A K+F (Forrás: Balogh, 2010.)

„AZ A VÁLLALAT TEKINTHETŐ INNOVATÍVNAK, AMELY ÁRBEVÉTELE TÖBB, MINT 20%-A SZÁRMAZIK A MEGELŐZŐ 3 ÉVBEN BEVEZETETT TERMÉK- INNOVÁCIÓKBÓL. ” (Malecki – Veldhoen, 2003)

INNOVÁCIÓS SIKER MÉRÉSE A BCG VÁLASZADÓI KÖZÖTT (A VÁLASZADÓK ARÁNYÁBAN, %) (Forrás: BCG 2010 Senior Executive Innovation Survey)

TRENDEK ÉS TENDENCIÁK A KÜLSŐ ÉS BELSŐ KÖRÜLMÉNYEK ÖSSZETETTEBBÉ VÁLTAK, A BIZALMI SZINT CSÖKKENT CÉLIRÁNYOSABB MEGKÖZELÍTÉS KEVESEBB MENEDZSMENT ESZKÖZ (Forrás: BAIN&COMPANY 2013.)

A LEGFŐBB PRIORITÁS A NÖVEKEDÉS, A BEVÉTEL NÖVELÉSE A KÖLTSÉG CSÖKKENTŐ MEGKÖZELÍTÉSEK SOK ESETBEN NEM VEZETTEK EREDMÉNYRE (BAIN&COMPANY 2013.)

1, FÓKUSZ AZ ÜZLETVITELRE 2, A BEVÉTEL ÉS PROFIT MAXIMALIZÁLÁS KEVESEBB ESZKÖZZEL, DE STRATÉGIAI JELLEGGEL MEGKÖZELÍTÉSEK (BAIN&COMPANY 2013.)

KÖLTSÉG TRANSZFORMÁCIÓ ELTÉRŐ MEGOLDÁSAINAK ALKALMAZÁSA AZ ERŐFORRÁS TERVEZÉSBEN KOMPLEXITÁS CSÖKKENTÉSE KREATÍV MEGKÖZELÍTÉSEK A BERUHÁZÁSOK KÖLTSÉGCSÖKKENTÉSE, ÉS A CÉLOK KERESÉSE TERÉN A KÖLTSÉGCSÖKKENTÉS ÚTJAI ZERO BASED BUDGETING (ZBB )

INFORMATIKAI TÁMADÁSOK - A JELENLEGI INFORMÁCIÓS TECHNOLÓGIA KORLÁTOZZA A NÖVEKEDÉST - AZ ÁRAK GYORS ÖSSZEHASONLÍTHATÓSÁGA - AZ ÚJ MUNKÁBA LÉPŐ GENERÁCIÓK ÚJ KÖVETELMÉNYEKET TÁMASZTANAK - INFORMATIKAI TÁMADÁSOK - A JELENLEGI INFORMÁCIÓS TECHNOLÓGIA KORLÁTOZZA A NÖVEKEDÉST - AZ ÁRAK GYORS ÖSSZEHASONLÍTHATÓSÁGA - AZ ÚJ MUNKÁBA LÉPŐ GENERÁCIÓK ÚJ KÖVETELMÉNYEKET TÁMASZTANAK (BAIN&COMPANY 2013.) FIGYELMET IGÉNYLŐ FŐBB TÉNYEZŐK

- SZŰKÍTETT FÓKUSZ A BEFEKTETÉS / BERUHÁZÁS KRITIKUS TERÜLETEIRE - A VEVŐI ELÉGEDETTSÉG - AZ IT RENDSZER - A KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁG, MINT BEFEKTETÉS A NÖVEKEDÉS BEFEKTETÉST IGÉNYEL (BAIN&COMPANY 2013.)

MENEDZSMENT ESZKÖZÖK HASZNÁLHATÓSÁG ÉS ELÉGEDETTSÉG (forrás: Bain 2013)

INNOVÁCIÓ SZŰKÖS IDŐKBEN  AZ ELKÖTELEZETTSÉG NÖVELÉSE  INNOVÁTOROK SZÁMÁNAK NÖVELÉSE  RADIKÁLIS INNOVÁCIÓK NÖVELÉSE  VÁLLALATON KÍVÜLI INNOVÁCIÓK FOKOZOTTABB BEVONÁSA  A TANULÁS ARÁNYÁNAK NÖVELÉSE A PROJEKTEKBEN (G.Hamel – G.Getz.)

TECHNOLÓGIAI TRENDEK (A Samsung szerint) lesznek-2015-technologiai-trendjei/# A viselhető technológiák az üzleti döntéshozók öltözködésében is divatot teremtenek. A munka és a magánélet összemosódik, a leghatékonyabb időszak ugyanis nem feltétlenül munkaidőbe esik. A virtuális valóság és a kijelzők innovatív használata hamarosan elvezet a digitális üzletek korához. Az automatizált otthoni rendszerek már nem számítanak kockaságnak, sőt egyenesen sikkesek. Az elkövetkezendő egy évben született gyermekek már mindegyike olyan alaptantárgyként fogja tanulni a programozást, mint a számtant vagy az irodalmat.

- - ERŐSÍTENI A FÓKUSZÁLÁST - MEGTALÁLNI AZ EGYSZERŰSÍTÉS ÚTJAIT - ERŐTELJESEBBEN FIGYELEMBE VENNI AZ EMBERI TÉNYEZŐT A VEVŐ ÉS AZ ALKALMAZOTTAK TEKINTETÉBEN - NINCS „GYŐZTES” ESZKÖZ - MEGTALÁLNI AZ ILLESZKEDŐ METODIKÁKAT A MEGVÁLTOZOTT KÖRNYEZETBEN MEGFONTOLANDÓ ÜZENETEK

„AKI SZERETI, AMIT CSINÁL, AZ TELJESÍT IS. „ (P. Drucker)

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Hoffer Ilona egyetemi docens, CVS-Life, PVM, TVM, Budapesti Corvinus Egyetem Stratégia és Projektvezetés tanszék tel: