Az Advent Advent - Várakozás.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ADVENT 2008
Advertisements

Készítette: Kulcsár Anikó
Nemesvitai Karácsony „Igazi Karácsonyi csodára várva”
„Hull a pelyhes fehér hó…”
Karácsonyi Népszokások
Ádvent 1. vasárnapja A VÁRAKOZÁS ÖRÖME
A barát az, akihez akkor fordulunk, amikor bátorításra van szükségünk.
A KARÁCSONYI IDŐ SZIMBÓLUMAI
ADVENT HARMADIK VASÁRNAPJA
Gyertyák és fényeik A gyertyák különleges képességgel rendelkeznek: bens ő séges hangulatot teremtenek, megérintenek bennünk valamit. Egy kicsi láng olyan.
ADVENT.
ADVENT ANGYALAI.
Harang csendül, Ének zendül, Messze zsong a hálaének
NÉGY GYERTYA.
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Készítette: Pánczél Emiliána Dolóresz
Készítette: Pállai Viktória
Aknai Ramóna Horváth Vivien Fanni
A karácsonyi ünnepkör.
NÉGY GYERTYA.
Budaházy György rabságáért Lengyel Károly : Bilincsben Angyal
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
Adácsi Szent Jakab Katolikus Általános Iskola és Sportiskola
Ady Endre: Karácsony Webgabona Kft.
Ha Eljön Karácsony…..
Drága Édesanyámnak, kit a világon
Céline Dion és Andrea Bocelli
A fotós óriásit alkotott, ahogy összeválogatta a gyerkőcöket és a kutyákat. Imádnivaló!!!
Rónay György:Advent első vasárnapja Amikor a fák gyümölcsöt teremnek, tudhatjátok, hogy közel van a nyár. Tűzre dobhatsz, Kertész, mert nem terem meg.
Ady Endre Karácsony előadja Szabó Gyula.
Advent By: Móra Dávid.
Advent Készítette: Nagy Krisztián
Advent Bihari Gusztáv.
Készítette: Hendrich Kíra
ADVENT Salmani Krisztián.
Karácsonyi fények.
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Te vagy az, akibõl élet árad,
Mi is az az Advent?.
FARSANG 8.c.
NÉGY GYERTYA Prezentáció
A szeplőtelen fogantatás sok FESTŐT megihletett már. A közelgő karácsonyt várjuk Máriával. Így kívánunk most, FESTMÉNYEKKEL békés, boldog karácsonyt !
A karácsony Készítette: ….
Ádvent 1. vasárnapja A VÁRAKOZÁS ÖRÖME
Mit Karácsonyra Neked… adnék.
Advent Az imádság, az önvizsgálat ideje ‘.
KARÁCSONYI GONDOLATOK , VERSEK
Karácsony.
Adventtől karácsonyig
Juhász Gyula: Húsvétra
Harang szól a kisfaludban, szent karácsony éjjel,
Karácsony Dicsőség mennyben az Istennek és
Négy gyertya égett szép csendben.
Obrusánszki Borbála: Őseink évszázadok óta Jézus születésének ünnepét tartják meg karácsonykor, néhány évszázadig ez volt egyben az újév kezdete. Néphagyományainkban.
Lelki felkészülés karácsonyra, Jézus születésének ünnepére.
KARÁCSONYI ISTENTISZTELET 2014
Mondjátok el az ünnepekhez kapcsolódó élményeiteket!
Rozmisné Árpádföldi Zsuzsanna
Gyertyák és fényeik A gyertyák különleges képességgel rendelkeznek: bensőséges hangulatot teremtenek, megérintenek bennünk valamit. Egy kicsi láng olyan.
Harang csendül, Ének zendül, Messze zsong a hálaének
NÉGY GYERTYA beszélget
Jó reggelt! ADVENT 3..
Advent angyalai Az első vasárnap angyala  Négy héttel karácsony előtt valami nagyon fontos dolog történik: egy angyal kék köpenybe öltözve leszáll az.
ál 3 A Törtek 4 (Törtvonal) (Ennyi Részt Veszek) (Ennyi Részre Osztom)
Rónay György:Advent első vasárnapja Amikor a fák gyümölcsöt teremnek, tudhatjátok, hogy közel van a nyár. Tűzre dobhatsz, Kertész, mert nem terem meg.
NÉGY GYERTYA.
ADVENT.
NÉGY GYERTYA.
Mit Karácsonyra Neked… adnék.
Előadás másolata:

Az Advent Advent - Várakozás

A gyerták meggyújtása ilyen sorrendben történik: 1. 2. 3. 4. A rózsaszín gyertya a közeledő ünnep örömét, míg a lila a bűnbánatot jelképezi. A rózsaszín gyertya a közeledő ünnep örömét, míg a lila a bűnbánatot jelképezi.

Az ADVENT Az ADVENT szó az egy Latin kifejezés minek jelentése : Várokozás Jézus Krisztus eljövetelére. A világító gyertyák számának növekedése szimbolizálja a növekvő fényt, amelyet Isten Jézusban a várakozónak ad karácsonykor. Az adventi koszorún mind a négy gyertya egyszerre ég az utolsó vasárnapon.

Minden gyertya szimbolizál egy fogalmat: hit, remény, szeretet, öröm Minden gyertya szimbolizál egy fogalmat: hit, remény, szeretet, öröm. Ádám és Éva – mint akiknek elsőként ígérte meg Isten a megváltást (hit); Zsidó Nép – akinek megígérte, hogy közülük származik a Messiás (remény); Keresztelő Szent János – aki hirdette Jézus eljövetelét, és készítette az utat az emberek szívéhez (szeretet); Szűz Mária – aki megszülte a Fiút (öröm) – rózsaszín gyertya).

Adventi naptár egy fiú története Az adventi naptár használatának népszokása 1900 körül kezdődött, kialakulása egy német édesanyához kötődik, akinek kisfia, Gerhard, már hetekkel az ünnep előtt türelmetlenkedett a várva-várt és megszokott karácsonyi ajándékok miatt. Az édesanya ezért érdekes és meglepő játékot talált ki gyermeke számára: egy kemény papírlapot huszonnégy részre osztott, mindegyik részre rátűzött egy-egy darab csokoládét, majd megengedte, hogy a gyermek minden este megegyen egyet-egyet közülük. Mikor a kisfiú felnőtt, nem felejtette el édesanyja meglepetését, és üzleti vállalkozásba kezdett. Olyan naptárt szerkesztett, amelyen huszonnégy ablakocska mögé egy-egy darab csokoládé vagy cukorka volt elrejtve, s ezek csak a spaletták kinyitása után váltak láthatóvá.

Modern adventi naptár

A három Napkeleti Bölcs: GÁSPÁR,MENYHÉRT,BOLDIZSÁR

A bibliai napkeleti bölcsek a csillag vezetésével keletről Betlehembe érkeztek, hogy megláthassák a Kisjézust és átadhassák neki ajándékaikat. A hagyományos három név szír forrásokban fordul elő először: Karsudas, Hior és Bazantor, amelyek biztosan későbbi jelképes elnevezések. Ezekből alakult ki az 5. században az arám és görög nyelvjárásokban a Kaspar, Melkhior és Baltazar.

Egy regény a Napkeleti Bölcsekről:

Ady Endre Nem volna más vallás, Nem volna csak ennyi: Imádni az Istent És egymást szeretni… Karácsonyi rege Ha valóra válna, Igazi boldogság Szállna a világra. Ady Endre Nem volna más vallás, Nem volna csak ennyi: Imádni az Istent És egymást szeretni… Karácsonyi rege Ha valóra válna, Igazi boldogság Szállna a világra.

MMXI. XII. IX a POWER POINT VILÁGA c MMXI.XII.IX a POWER POINT VILÁGA c. sorozat Ismeretterjesztő Kiadása AZ ADVENT Köszönöm a figyelmet!