Napóleon A császár.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
III. Napóleon és Bismarck, a német egység
Advertisements

Az I. világháború
Bonaparte Napóleon hadjáratai.
Bonaparte Napóleon ( ).
NAPÓLEON A törpe óriás Készítette: Patai Zoltán.
Bonaparte Napoleon.
Az egyensúlyi rendszer válsága és a francia forradalom
A világ képe a XVIII. században
Az I. Világháború Békekötések.
Politikai irányzatok.
Előadó: Bordás Bertalan
Az 1848-as forradalmi hullám
Napóleon uralma és a Szent Szövetség Európája
A SZENT SZÖVETSÉG EURÓPÁJA
HAZÁNK A SZATMÁRI BÉKE UTÁN
VÁLTOZÁSOK EURÓPA TÉRKÉPÉN ÚJ NEMZETÁLLAMOK: OLASZORSZÁG, NÉMETORSZÁG
AZ OLASZ EGYSÉG LÉTREJÖTTE
A II. VILÁGHÁBORÚ Története Készítette: Orbán Balázs 9/A.
Politikai folyamatok a bécsi kongresszus után
Jakobinus diktatúra.
Napóleon uralma.
Készítette: Szoboszlai Adrienn 7.a
1887. november 17-én Londonban született Henry Montgomery anglikán pap gyermekeként. Bernard Montgomery
EGYETEMES TÖRTÉNELEM A 18. SZÁZAD ELEJÉTŐL 1849-IG
Párizsi kommün.
Gyarmatosítás.
XII: BUDAPESTI SPECIÁLIS SZAKISKOLAI KOMPLEX TANULMÁNYI VERSENY a speciális szakiskolák és az előkészítő szakiskolák évfolyamos diákjai számára.
Bonaparte Napóleon.
A napóleoni háborúk Nemzetközi kapcsolatok története
A francia forradalom és Napóleon
Szent László- Könyves Kálmán uralkodása
Hellas egységesítése Nagy Sándor i.e
A Napóleoni-háborúk, avagy a káoszelmélet alkalmazása a történelemben
Pálinkó Máté: A tavaszi hadjárat
A háború és következményei Magyarországon
Az amerikai függetlenségi háború
Extrák és használatuk Csatára vonatkoznakLépésre vonatkoznakKörre vonatkoznak Potenciált módosítjákÖsszértéket módosítják - Lövészárok - Tüzérség - (Ellátmány.
Csaták, hadvezérek, katonák
A FRANCIA FORRADALOM.
NAPÓLEON HADJÁRATAI.
NAPÓLEON HADJÁRATAI.
A mohácsi csata.
Csaták, hadvezérek, katonák
Csaták, hadvezérek, katonák
A nagy francia forradalom - áttekintő vázlat -
A „nagy háború” okai 36. lecke Készítette: Vezér Zalán.
NAPÓLEON HADJÁRATAI.
Ez az állam volt a mai Franciaország közvetlen elődje.
A független Magyarország bukása Készítette: Nagy György Magyary Károly Általános Iskola és Zeneiskola, Kerecsend, kerecsend.sulinet.hu/okt_anyagok.htm.
Ismertesse Hunyadi János törökellenes harcait, főbb hadjáratait! Mutassa be Mátyás külpolitikáját, hadjáratait! Válaszában térjen ki az alábbiakra:  A.
Napóleon uralma. Európa Napóleon hatalomra kerülése előtt.
A tengelyhatalmak térnyerése. Az angliai csata Az USA a Monroe-elvet képviseli Hitler szeretne megállapodni a britekkel a germán rokonságra hivatkozva,
A francia forradalom és a napóleoni háborúk kora Egyetemes és európai történelem I. Készítette: Dr. Domonkos Endre (PhD) 2016/2017. őszi félév.
A Szent Szövetség rendszere
LUXEMBURGI ZSIGMOND Zsigmond uralkodása két szakaszra bontható: 1. Harc a trónért, a királyi hatalom megszilárdítása: Nagy Lajos fiú utód nélkül.
A Szent Szövetség Európája
Bonaparte Napóleon a franciák császára
Róma a világ ura i. e. 27-ben Octavianus Augustust Róma első polgárává választották. Megalakult a császárság, élén a császárral, aki teljhatalmú.
Julius Caesar.
Bonaparte Napóleon hadjáratai.
A „népek tavasza” 1848 tavaszának, a népek forradalmának fő céljai
A RÁKÓCZI-SZABADSÁGHARC KÜLFÖLDI VONATKOZÁSAI
Bonaparte Napóleon
A királyság újjászervezése: Károly Róbert
Horthy Miklós.
Bonaparte Napoleon Kasza Kristóf 6.a.
A szövetségesek felülkerekedése
A franciák büszkesége Zsarnok vagy forradalmár
A totális háború ( ) (Totális háború=kiterjedt minden földrészre, óceánra, országra, valamint a hátországokra is) Tankönyv oldal.
Napóleon Bonaparte.
Előadás másolata:

Napóleon A császár

Polgári köztársaság A jakobinusok uralma után a nemzetgyűlés (konvert) visszatért a polgárok nyugalmát tiszteletben tartó politikához. Beszüntették a terrort! De az állam mégsem volt erős. Hol a királypártiak akarták visszaszerezni a hatalmat, hol a szegények lázadtak. Ráadásul Anglia is szövetkezett a franciák ellen. Ezek ellen csak a hadsereg tehetett. Emelkedni kezdett Bonaparte Napóleon csillaga is

Az egyeduralkodó Napóleon kisnemesi családban születtet Korzikán. Párizsban katonai iskolába járt ahol kitűnt a többiek közül. A királyi seregben nem vihette sokra, mert csak főnemesek lehettek magas tisztűek. Ám az angolok és az osztrákok ellen is több győztes csatát vezetett így tábornok lett. Épp Egyiptomban harcolt az angolok ellen, mikor hírt kapott az otthoni zűrzavarról, úgyhogy hazament és a törvényhozókat egyszerűen szétkergette. 1799- ben első konzulnak nevezte magát valójában diktátor lett. (Tk. 124.)

Császár Miután konzul lett békét kötött az Angolokkal és az Osztrákokkal. Napóleon irányításával új törvényeket hoztak és kiadták a Code Napóleont. Ez a törvénykönyv volt. Biztosította a polgári szabadság és a magántulajdon védelmét. Később az egész világon ez lett a törvénykönyvek alapja. Uralkodása alatt megerősödött a frank. 1804-ben császárrá koronázta magát. (Miután nem bírta végigvárni a pápa szertartását.)

A hadvezér Anglia és Franciaország közti béke nem volt túl tartós. A Franciák 1805-ben partra szálltak a Trafalgár-foknál hatalmas flottájával. Az Angolok azonban szinte veszteség nélkül visszaverték a franciákat, így Napóleon, kihasználva azt, hogy Anglia szigetország bevezette a kontinentális zárlatot, mely tiltotta az angolokkal való mindenfajta kereskedést.

Napóleon a "három császár csatájában" legyőzte az Osztrák és az Orosz császárt Austerlitznél 1805

1812 Oroszország 1812 nyarán Napóleon félmilliós hadsereggel bevonult Oroszországba ahol azonbanaz Oroszok előre felégettek mindent. Végül a nagy hideg miatt vissza kellett a Franciáknak vonulniuk.

A népek csatája Az orosz hadjárat után Ausztria és Oroszország elkezdett szövetkezni a többi legyőzött állammal és 1813-ban Lipcsében döntő vereséget szenvedtek a franciák kétszeres túlerő ellen.

Ezután XVII. Lajos... Aki ezután király lett ...Száműzte Napóleont Elba szigetére ahonnan azonban hívei kiszabadították. Újra elfoglalhatta a trónt de már nem lehetett akkora hadserege mint régen. Ellenfelei 100 nappal visszatérése után, 1815-ben ismét legyőzik, Waterlónál és a sokkal távolabbi Szt. Ilona szigetére száműzik. Itt néhány évvel később meghal.

Köszönöm a figyelmet