Belső Biztonsági Alap I

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A rendvédelmi szervek helye a kibervédelemben
Advertisements

Dr. Golopencza Pál szolgálatvezető főorvos
Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás TÁMOP-3.2.2/08/A/2 Megújuló pedagógia: hálózati együttműködés Észak-Magyarországon.
INFOKOALÍCIÓ TÁMOP pályázat január 01. – június 30.
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Kormányzati Eseménykezelő Központ
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
NEMZETI ÉLELMISZER- TECHNOLÓGIA PLATFORM TEVÉKENYSÉGE Boródi Attila (ÉFOSZ) Budapest, szeptember 24.
A kormányzat szerepvállalása a kibervédelemben Dr. Rétvári Bence államtitkár Változó környezet, változó biztonság - Kiberfenyegetések kihívásai napjainkban.
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
AZ INTERNETES BŰNÖZÉS (bűnüldözés) HAZAI HELYZETE 2011.
A TÁMOP /01 „FoglalkoztaTárs- Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt április 24.
Fiatalok Lendületben Program Előzmények: Fiatalok Európáért, Ifjúság Program Időtartam: Költségvetés: € – 2,5.
ENSZ - ECOSOC EU EU Bizottság - AGIS Európa Tanács Szervezett, határokon átlépő bűnözés elleni harc Társadalmi-közösségi bűnmegelőzés az újszerű és a tradicionális.
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
Versenyképes, gyakorlatorientált felsőoktatás Magyarországon Dr. Tuka Katalin főosztályvezető-helyettes Tudománypolitikai Főosztály augusztus 30.
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
Globális Szövetség a gyermekek on line szexuális kizsákmányolása ellen szeptember Balatonalmádi ÚJ UNIÓS KEZDEMÉNYEZÉS A GYERMEKEK ONLINE.
Dr. Kisné dr. Szabó Adrienn osztályvezető Belügyminisztérium
Új kihívások a katasztrófavédelemben
HETESY ZSOLT A TERROR ELLENI HARC ÉS AZ ALAPJOGOK MAGYARORSZÁGON
Az ellátási láncok biztonsága
A rendőrségi szervezetváltozások szerepe, a nyomozás hatékonysága A rendőrségi szervezetváltozások szerepe, a nyomozás hatékonysága dr. Dinók Henriett.
Veszélyes üzemek kritikus infrastruktúra védelmi aspektusai
Infó-kommunikációs technológia, mint kritikus infrastruktúra védelmi faktor Napjaink egyik világméretekben egységesen felismert és értelmezett jelensége.
Gondolatok az EVH Tájékoztatási Központjának második éves munkaprogramjához, kiemelten kezelve a Leader-t Haris Martinos, EVH Tájékoztatási Központ csapatvezetője.
1 A magyar energiapolitika „ Az energiahatékonysági indikátorok az EU-ban és Magyarországon” nemzetközi szeminárium Budapest, október 5. Hatvani.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 A társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája 115/2003. (X. 28.) OGY határozat. Cselekvési program 1009/2004. (II. 26.) Korm.
BIZTONSÁGOS MÓRAHALOMÉRT Főpályázó: Mórahalom Város Önkormányzata.
A társadalmi kohézió erősítése bűnmegelőzési és reintegrációs programokkal TÁMOP kiemelt projekt.
Nemzeti stratégia a bűnmegelőzésről összeállította: Finszter Géza
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Szervezeti viselkedés Bevezetés
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
Az AQUAPOL együttműködési hálózatot 2003-ban, az Európai Unió támogatásával hozták létre Hollandia, Belgium és Németország.
Dőry Tibor MTA RKK Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
A társadalmi bűnmegelőzés stratégiája egy éves tapasztalatai.
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
A TÁRSADALMI BŰNMEGELŐZÉS REGIONÁLIS JELLEMZŐI
A pénzügyi időszakban létrehozott Belügyi Alapok bemutatása
Kutatás, fejlesztés és innováció az oktatásban: javaslat egy ágazati innovációs stratégiára Halász Gábor Innováció az oktatásban Szakmai konferencia.
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
A három pillér elve (vertikális) az elkövetővé válás esélyének csökkentése + az áldozattá válás esélyének csökkentése + a bűnalkalmak kontrollja „Bűnmegelőzés.
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
A projekt megvalósítását támogatja a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa „A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM –
Az EU Duna Régió Stratégia elfogadása, hazai és európai uniós prioritásai Nádasi György Külügyminisztérium Győr, október 11.
„Az Áldozatvédelmi Szakmai Együttműködési Rendszer egységes fővárosi szintű megvalósítására”
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
„A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM – 15 – MI – 0092 projekt szakmai bemutatása Összeállította: Dr. Dobos László 3.KEMA Kuratórium.
Duna Stratégia – Duna menti Kamarák Szövetsége Budapest Kiss Ervin DCCA és BKIK főtitkár.
A kritikus infrastruktúra védelmi és információbiztonsági hatósági feladatokról Dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes főosztályvezető SEVESO III. regionális.
LIFE KÖRNYEZETVÉDELMI ALPROGRAM
A BIZTONSÁG ÉS VÉDELEM KULTÚRÁJA
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
TATABÁNYAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG SZÓBELI KIEGÉSZÍTÉS
A BIZTONSÁG ÉS VÉDELEM KULTÚRÁJA
A BŰNÜGYI HELYZET ÉRTÉKELÉSE
A BIZTONSÁG ÉS VÉDELEM KULTÚRÁJA
Előadás másolata:

Belső Biztonsági Alap I Belső Biztonsági Alap I. Munkaprogram 2014-2016 Rendőri Együttműködés és Válságkezelés

Alapelvek Célhoz kötöttség Költséghatékonyság Kiegészítő jelleg Célok – hiányok – fejlesztés – eredmények + Arányosság + Komplexitás + Eredmény centrikusság

Alternatív források pl. ISF Union Actions, Horizon 2020 Alapelvek Elhatárolás: BBA Határigazgatás KÖFOP, KEHOP, TÁMOP Stratégia költségkeretének 40%-os csökkentése Alternatív források pl. ISF Union Actions, Horizon 2020 Stratégia + Szakpolitikai Párbeszéd (Policy Dialogue) = Nemzeti Program

Szakpolitikai Párbeszéd Radikalizáció és extrémizmus Korrupció EU szakpolitikai ciklus (beleértve: MTIC és jövedéki adócsalás, áruhamisítás emberkereskedelem) Kábítószer-kereskedelem Emberkereskedelem Cybercrime Kézi- és könnyű fegyverek kereskedelme Pénzügyi (gazdasági) nyomozás valamennyi súlyos és szervezett bűncselekmény esetében, vagyon-visszaszerzés

Bűnmegelőzés és Bűnözés Elleni Küzdelem Bűnmegelőzés és bűnüldözés Bűnügyi információcsere Bűnügyi képzés Áldozatvédelem és áldozatsegítés Bűnügyi kockázatelemzés

Bűnmegelőzés és Bűnüldözés EMPACT műveletek  számának növelése, részvétel közös nyomozócsoportokban (2016. április) Súlyos és szervezett bűnözés elleni küzdelemmel foglalkozó egységek felderítési, műveleti és reagálási, mobilitást növelő kapacitás fejlesztése (2015. szeptember) A súlyos és szervezett bűnözés elleni küzdelemmel foglalkozó egységek munkáját támogató, szakértői funkcióval bíró egységek felderítési, műveleti és reagálási, mobilitást növelő kapacitás fejlesztése (2015. december)

Bűnmegelőzés és Bűnüldözés Párhuzamos gazdasági-pénzügyi nyomozások támogatása a súlyos és szervezett bűncselekményekhez kapcsolódóan, a vagyonvisszaszerzés hatékonyságának javítása, valamint a rendészeti korrupció elleni fellépés fokozása (2015. szeptember) Felderítési, művelettámogatási és információvédelmi eszközrendszer bővítése a terrorizmust elhárító szervnél (2015. december) Zsúfolt helyek és könnyű célpontok terrortámadásokkal szembeni védelmét szolgáló módszerek kidolgozása, protokoll bevezetése (2015. szeptember) Súlyos és szervezett bűnözés elleni küzdelem részeként bűnmegelőzési tárgyú programok és kampányok (2016. április)

Bűnügyi Információcsere A nemzetközi rendészeti és bűnügyi adat- és információ csere terén a személyes részvétel és együttműködés fokozása (2015. december, 2016. április) A nemzetközi rendészeti és bűnügyi adat- és információ csere terén a közvetlen nemzetközi adatkapcsolatok kialakítása, hazai-külföldi adatkapcsolatok fejlesztése (2015. szeptember, 2016. április) A rendészeti és bűnügyi adat- és információcsere – különösen a súlyos és szervezett bűncselekmények elleni küzdelemhez kapcsolódóan – hiányosságainak felmérése, az adatáramlás javítása, optimalizálása (2015. szeptember)

Bűnügyi Képzés LETS képzési rendszer kialakítása és képzések szervezése (2016. április)      Specializált bűnügyi szakképzési központ létrehozása (2016. április) LETS rendszeren kívüli további képzések megvalósítása, tapasztalatcserék és tanulmányutak (2015. szeptember) Az emberkereskedelem elleni küzdelemhez kapcsolódó áldozatvédelmi képzések (2016. április) Kutatási tevékenység a súlyos és szervezett bűnözés elleni küzdelem támogatása érdekében; innovatív megoldások a rendészet terén a magánszféra bevonásával (2016. április, 2017.)

Áldozatvédelem és Áldozatsegítés Az emberkereskedelem áldozatainak irányítását, illetve az emberkereskedelem trendjeit monitorozó web-alapú rendszer létrehozása (2015. szeptember) Az emberkereskedelem elleni küzdelem támogatását célzó transznacionális áldozatirányító rendszer létrehozása Svájc viszonylatában (2016. április) Együttműködés az állami és a civil szféra résztvevői között az emberkereskedelem elleni küzdelem fokozása érdekében (2016. április) Társadalom tudatosság növelése az emberkereskedelem jelenségével, veszélyeivel, illetve az emberkereskedelem elleni küzdelemmel kapcsolatosan (2016. április)

Bűnügyi Kockázatelemzés EU szinten megvalósuló kockázatelemzés és -értékelés, illetve kockázatkezelés támogatása, nemzeti elemzői kapacitás fejlesztése (2015. december) Terrorizmussal és erőszakos extrémizmussal összefüggő interneten található tartalmakkal kapcsolatos felderítési képesség fokozása (2015. december) Légiközlekedés-védelem terén EU kockázatelemzési metódus implementálása, kapacitások bővítése (2015. szeptember)

Válságkezelés Válságmegelőzés és válságkezelés Információcsere Képzés Infrastruktúra fejlesztés Kockázatelemzés

Válságmegelőzés és Válságkezelés Iparbiztonsági információs központok létesítése, fejlesztése a katasztrófavédelmi feladatokat ellátó szervnél (2015. december) Kritikus infrastruktúrák kibervédelmét szolgáló kapacitások bővítése (2016. április) A lakosság és a létfontosságú rendszerek és létesítmények CBRN(E) védelmi képességének javítása a terrorizmust elhárító szervnél (2015. szeptember) CBRN-specialisták kapacitás és kompetenciabővítése a létfontosságú rendszerekkel és létesítményekkel kapcsolatos rendkívüli események kezelése érdekében a katasztrófavédelmi feladatokat ellátó szervnél  (2015. szeptember)

Információcsere Képzés Szakértői részvétel a válságkezeléshez kapcsolódó nemzetközi fórumokon (2015. december) Képzés Regionális CBRN-E kiképző központ létrehozása (2015. szeptember)     Szakmai képzések és tananyagfejlesztés a válságkezelés területén (2015. december) Kutatási tevékenység az iparbiztonság területén (2016. április)

Infrastruktúra Fejlesztés Mobil vezetési pont kialakítása a kritikus infrastruktúra védelemhez kapcsolódóan  (2015. december) Kockázatelemzés A kritikus infrastruktúrák védelméhez kapcsolódóan a kockázatelemzés és értékelés, illetve kockázatkezelés fejlesztése a hazai és nemzetközi szervek közötti hatékony együttműködés és információáramlás elősegítésén keresztül (2016. április)

BBA forever ;) Köszönjük a figyelmet!