MOBIL JÁTSZÓTÉR Önkénteskedj velünk! GYEREKESÉLY PROGRAM

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Váczy Zsuzsa közoktatási szakértő, Bp május 13. OPKM.
Advertisements

Az olvasástanítás módszere:
A szociálpedagógus segítségnyújtásának formái a Kollégiumban
A túlzott informatikai eszköz-használat veszélyei
Utcai és lakótelepi szociális munka
Önkéntesség Miért is jó a Nyíregyházi Főiskola diákjaként önkéntes munkát vállalni és miért különösen jó ez egy Tanodában? Készítette: Hajdu Zsolt és Dudás.
Mentorszülők – mentőszülők autizmusban
Modellkísérleti program az alapszolgáltatások funkcionális összekapcsolására TÁMOP /1 Kedvezményezett: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
MAT Kongresszus Siófok, nov Mozgó elterelés három városban a Kék Kockánál.
Szociális és gyermekjóléti területhez kapcsolódó lehetséges szolgáltatások.
Gyerekek a Biztos Kezdet Gyerekházban
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
Olvasunk és cselekszünk egészségünk megvédéséért: Egészséges életmódra nevelés a könyvtári foglalkozások keretében című program kipróbálásának tapasztalatai.
Beszámoló a Tanoda- Játszóház működéséről
Készítette: Bónisné Fürjesi Magdolna
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja.
Gyermekkor és gyermekkortörténet a kezdetektől napjainkig,különös tekintettel a középkór és reneszánsz gyermekképére.
A sikeres integráció, inklúzió feltételei
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
A gyerekek nem várnak Gyerekesélyprogram 2007
FOGÓDZÓ Gyermek Segélyezési Egyesület. A kezdetek … Úgy gondoltuk, hogy szeretnénk anyagi és érzelmi segítséget nyújtani azoknak a gyerekeknek, akik a.
Esélyegyenlőség a dokumentumokban és a gyakorlatban Budapest, November 10.
Az Ung-Tisza-Túr Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás.
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
VÉDŐNŐI PREVENCIÓS SZAKMAI MŰHELY
"Legyen az esély egyenlő ..."
Napraforgó Napközi Baranyajenő
CÉL BÁRKI, BÁRHONNAN RÉSZESE LEHESSEN A HAZAI KÖNYVTÁRI RENDSZER SZOLGÁLTATÁSAINAK KSZR = AZ ODR KIEGÉSZÍTÉSE, AMELY BIZTOSÍTJA AZ ORSZÁGOS SZOLGÁLTATÁSOK.
„A hátrányos helyzetű gyerekek anyanyelvi kompetenciáinak megalapozása, fejlesztése” c. könyvtári program gyakorlati tapasztalatainak összegzése.
Biztos Kezdet gyerekházak hálózata
Biztos Kezdet Gyerekház Dokumentációs rendszer
Természetvédelmi közösségek Összeállította: Erdei-Gulyás Gabriella Origo Web Team HQL 2010 Kft.
Dr. Szabó-Thalmeiner Noémi. Nevelő Szaktanár Hivatalnok Szakmai szervezet tagja Családtag Barát (nő) rokon szülő gyermek testvérházastárs …
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
14/1994 MKM r. változásai Nevelési tanácsadásra vonatkozó részek Dr. Szakács Katalin Készült az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával.
Győr Pláza Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület „SzínStér” Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Ellátása Győr.
Az iskola tényleges feladata és a valós helyzet
Siketmisszió. Siketmisszió - Protestáns Teológiai Intézet Nagy hagyományokkal rendelkező 1888-ban alapított állami intézmény óvodát és iskolát valamint.
Készítette: Dömötöri Melinda
ÜNNEPÉLYES NYITÓRENDEZVÉNY ÉS SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ BERETTYÓÚJFALU OKTÓBER 30.
Dr. Schiffer Csilla A család és az iskola kapcsolatának fejlesztése
A befogadó kisgyerekkori fejlesztés szakpolitikai kihívásai és megoldásai A Biztos Kezdettől a gyermekvédelmi gondoskodásig 25 éves az ENSZ Gyermekjogi.
Biztos Kezdet Gyerekházak
BerekfürdőSzórványkonferencia  A Magyaratádi Református Egyházközséghez 3 gyülekezet tartozik (Igal, Kazsok és Büssü).  A Missziói Körzet.
A nevelési program, mint a fejlesztés stratégiája
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Bentlakásos intézményi ellátás elkerülését célzó szolgáltatások TÁMOP /1. Marcali Kistérségi Többcélú Társulás Együtt az alapszolgáltatások fejlesztéséért.
ABIGÉL KÖZHASZNÚ EGYESÜLET. Megalakulásunk  érintett család hozta létre az egyesületet, kicsit később néhány pedagógus is csatlakozott  Elnök:
Gyermekek esélye Magyarországon TÁMOP Záró konferencia, Könyvtár: Esély! Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár június 21. Darvas Ágnes ELTE TáTK –
A Biztonságos Böngészés Program március. 2 Az internet csodálatos dolog és nélkülözhetetlen eszköz MI A PROBLÉMA?
A kistérségi gyerekesély programok tervezési folyamata Kalmár Ildikó - Dandé István - Herman Szabolcs Regionális koordinátorok Magyar Tudományos Akadémia.
TÁMOP A-12/ „ÖSSZEFOGÁS A KADARKÚTI-NAGYBAJOMI KISTÉRSÉG GYEREKEINEK JÖVŐJÉÉRT” CÍMŰ PROJEKT KADARKÚTI-NAGYBAJOMI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI.
Kistérségi gyerekesély programok támogatása MTA Gyerekprogram.
Gyerekszegénység Elleni Nemzeti program Szécsényi Gyerekesély programja Az alternatív vitarendezés lehetőségei és multiplikációja a programban.
Jánoshalmi Hunyadi János Általános Iskola,
Szécsényi Gyerekesély Program gyerekeket érintő szolgáltatásai
(Pannon.Elemző Iroda, Hétfa Kutatóintézet)
Közös feladataink az önérvényesítéshez kapcsolódóan
Győr Pláza Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület „SzínStér” Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Ellátása Győr.
ÁROP /C/A A komplex programmal segítendő leghátrányosabb
Miért kell kistérségi kiterjesztés; hol tart Szécsény
„ÖSSZEFOGÁSBAN AZ ÉSZAK- HEGYHÁTÉRT”- EFOP
Tájékoztató a csillagfény tanodáról toborzó Győr, Széchenyi Egyetem február 07. efop
Család – és Gyermekjóléti Központ
Kisgyermekes Anyukáknak, Apukáknak
Esély a szülőknek, lehetőség
A BIIRSZ tegnap, ma és holnap;
SZOKÁS SZABÁLYRENDSZER, NEVELŐMUNKA TERVEZÉSE ELLENŐRZÉS TERÜLETEI FELADATMEGOSZTÁS Farkasné Egyed Zsuzsa
Előadás másolata:

MOBIL JÁTSZÓTÉR Önkénteskedj velünk! GYEREKESÉLY PROGRAM

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat - vezetőjének, Kozma atyának „a szükség csak közelről látszik” gondolatát a gyakorlatba ültetve - a kistérségekben játszóbuszaival, a Mobil Játszótér programmal jelenik meg, végzi szakmai segítő, támogató munkáját.

A Máltai játszóbuszok 2011 augusztusa óta az ország nyolc leghátrányosabb helyzetű (Sellyei, Kadarkúti, Barcsi, Abaúj-Hegyközi, Encsi, Bodrogközi, Fehérgyarmati, Vásárosnaményi) kistérségében járják az elszegényedett településeket, ahol igyekeznek közösségi játéklehetőséget biztosítani a falvak, városok apraja-nagyjának. A „Mozgó játszótér” kistérségenként egy kisbusz, ebben utaznak a játékhelyszínekre a játékeszközök. A program a helyi adottságokra építve valósul meg, szabad vagy zárt környezetben, ahol a helyi vezetők, döntéshozók és a lakosság szoros együttműködésének köszönhetően nyílik lehetőség a játékra.

A játékra, ami nem is játék, hiszen „a játék megolajozza a testet és a lelket”, s mi ezeket az olajcseppeket visszük magukkal. Egy-egy játékprogram alkalmával igyekszünk olyan játékokat tanítani a gyermekeknek és szüleiknek, segítőiknek, melyeket utána ők is tudnak önállóan játszani, nem nagy, vagy szinte nulla költséggel járnak, és minden esetben fejlesztő hatással bírnak olyan mozgást, mozgáskoordinációt fejlesztő eszközökkel való szervezett időtöltést biztosítani, mely a gyermekek számára új és érdekes lehetőség észrevétlenül szocializálni, normákat közvetíteni az adott település problémáit áttekinteni a települési, közösségi lehetőségeket felmérni a veszélyforrásainkat feltérképezni szoros együttműködésre törekedni a helyi segítő szervezetekkel, vezetőkkel s a lakossággal

A játszóbuszt, s magát a játékot is eszközként használjuk, segítségével jutunk el a kiemelt program célcsoportjaihoz, a kistérségi gyerekekhez, szülőkhöz, szakemberekhez, döntéshozókhoz. Így lehetőségünk nyílik a helyi sajátosságokat megismerni, a valóban létező, de sok esetben megbúvó problémagócokat feltérképezni, s azokra konkrét megoldási tervet készíteni a helyi közösséggel együtt, úgy, hogy közben észrevétlenül tanítjuk meg a velünk játszókat felismerni saját lehetőségeiket, s azok kiaknázását. Mindeközben felhívjuk a figyelmet az általunk felszínre hozott hiányosságokra, és segítő kezet nyújtunk azok orvoslásra.

A nyári szünetben NEKED is lehetőséged van elkísérni minket egy-egy ilyen alkalommal.

Alkalmanként 2-3-4 ifjú önkéntes tarthat velünk a helyszíntől függően Alkalmanként 2-3-4 ifjú önkéntes tarthat velünk a helyszíntől függően. A közelben a Bodrogközi, Encsi és az Abaúj-Hegyközi kistérségben látogatjuk a gyerekeket. Ha kedved van velünk tartani, jelentkezz!

Szükségünk lesz az elérhetőségeitekre, hogy értesíthessünk arról, mikor és hová készülünk. Keressetek, hogy együtt segíthessünk! NAÁR JUDIT 30/630 65 80 judit.naar@gmail.com