TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-1207 A mindennapos testnevelés részét képező mozgásprogramok tapasztalatai.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Sport XXI. Felméréseinek Eddigi Eredményei augusztus 11. Fadd-Dombori.
Advertisements

A fizika katedra tevékenysége a es tanévben.
Előadó: Rozsnyai Éva Maros-völgyi LEADER Egyesület Munkaszervezet vezető.
Játékjogosultság A) Európai Unió-beli és azzal azonos elbírálású labdarúgók: A bajnoki mérkőzéseken a sportszervezet számbeli korlátozás nélkül jogosult.
A Kormány és az MLSZ egyaránt elkötelezte magát, a magyar futball reformja mellett, melynek kiemelt része a labdarúgás és az MLSZ társadalmisítása. Az.
Bemutatkozunk.
Ifjúsági és szabadidős programok Legyen az esély egyenlő- esélyteremtés a Sásdi kistérségben.
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
Ifjúsági és szabadidős programok Legyen az esély egyenlő- esélyteremtés a Sásdi kistérségben
TÁNCMŰVÉSZETI ÁG.
SZVSE tájékozódási futóinak tehetség gondozása
Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség Közgyűlés, február 05. Beszámoló a évi tevékenységről 1. Szakmai tevékenység 1.1 Versenyrendezés 1.2 Eredményesség.
Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség Közgyűlés, január 26. Beszámoló a évi tevékenységről 1. Szakmai tevékenység 1.1 Versenyrendezés 1.2 Eredményesség.
A leány kézilabda utánpótlás szegedi helyzete
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
Mintacím szerkesztése Mintaszöveg szerkesztése –Második szint Harmadik szint –Negyedik szint »Ötödik szint 1 ENERGETIKAI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM „ESZI”
A MAGYAR NŐI KÉZILABDÁZÁS
A Z IKCS TEVÉKENYSÉGE TÁMOP integrÁLOM Kovácsné Borbély Zsuzsa.
A kosárlabda története, rekordjai, halhatatlanjai
Óvoda-iskola átmenet a Józsefvárosban
2013/2014. tanév Tanévzáró kollégiumi közgyűlés május 21.
A MÁSODIK NAP ÖSSZEFOGLALÁSA. 1. Magyar labdarúgó hagyományok és a labdarúgás jövője MI A KAPOCS A MAI LABDARÚGÁS FEJLŐDÉSI TEN- DENCIÁI ÉS A MAGYAR LABDARÚGÓ.
évi adatok labdarúgó csapatok száma versenyengedélyes labdarúgók száma amatőr sportszervezetek száma.
A 2012-es év eseményei. 1, Olvasás népszerűsítő program Alsomocsolád 2012-ben hét alkalommal tartottak könyvklubot, alkalmanként fő részvételével.
Ifjúsági és szabadidős programok
Tóth Zoltán MDSZ alelnök - Stratégiai Bizottság elnöke.
TEVÉKENYSÉGÜNK a tanév során. augusztus – szeptember őszi szűrés az óvodákban az 5. életévüket betöltött gyermekek részére logopédiai szűrés csoportos.
Szeretettel köszöntjük az érdeklődőket! ISKOLÁNK TÖRTÉNETE 1989-ben indultunk 1990-től Pogány Frigyes néven.
Az Arany János Tehetséggondozó Program diákszemmel
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ ) II. SZAKASZ ” TÁMOP / Csipp-csepp, egy csepp – Ritmus az életünkben Papp Leonóra.
KÜLDÖTT VÁLASZTÓ ÉVADNYITÓ ÉRTEKEZLET
Az egészségvédelmi program megvalósításának értékelése A program ideje: – A Béres József TIT Kisvárdai Egyesületének Egészségvédelmi.
119 éve nyerte Magyarország első és második olimpiai bajnokságát
Nyugodt légkör, barátságos környezet játszóudvar műfüves pálya.
TÁMOP /A Országos Munkaerő-piaci Szolgáltató és Szakmai Támogató Hálózat.
3. szabály A játékosok száma. A A játékban két csapat vesz részt, alapesetben játékossal, Akik közül 1-1 fő kötelezően a kapus. A mérkőzés nem kezdhető.
A MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG DEBRECENI JUBILEUMI KONFERENCIÁJA Az MTT-Kelet-magyarországi szekció rendezvényeinek szerepe a Taktaharkányi Apáczai.
Kézilabda.
KOLLÉGIUMI KÖZGYŰLÉS május /2015. TANÉV II. félév értékelése.
 Sajó Képzési és Humán Fejlesztési Központ Alapítvány  Bükk 900 Természetbarát Egyesület Jókai Mór Református Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános.
(1940 – ) testnevelő tanár, mesteredző
(1970 – ) Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes tornász 2015-ben a Magyar Tornasport Halhatatlanjainak Klubjába került versenyző kategóriában:
Matematika Heti óraszám Szakkörben 10 tanuló dolgozott Tehetséggondozó program: VII. - Gablyasz Dániel, Kuczik Mária, Kukoricás Dávid, Papán Attila.
MESZ Utánpótlás Bizottságának évi beszámolója Készítette: Nagy Gábor Bizottság vezetője.
Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság Döntők.
AvEnGarde VSE és Vállalkozók SE közös sportbemutató Ászár Jászai Mari Általános Iskola.
TÁMOP A-14/ PÁLYÁZAT Pályázat címe: Kölcseysek az egészséges életmódért Pályázott összeg: Ft A pályázat kódja: TÁMOP A-14/
Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség Közgyűlés, január 30. Beszámoló a évi tevékenységről.
Egy érdekes összefogás a nyugati végeken avagy szerszámkészítés Csepregen az iskola szemszögéből.
1961-ben alapított intézmény Létszám: 770 fő Osztályok száma: 24 Az engedélyezett pedagógus státusz: 63 Az engedélyezett pedagógiai munkát segítő: 9,5.
Februári versenyeredmények
PFLA Regionális Utánpótlás Központ
Középiskolás éveim Fekete Eszter
Művészeti szülői értekezlet
A DANONE és az MLSZ együttműködésében
ELFT Békés Megyei Csoport 2011–2016
Az iskola legfontosabb statisztikai adatai
IGAZGATÓI DICSÉRETEK Budai Vendel 3.b
Testnevelés, mozgás, sport szakmai munkaközösség
PSV AKADÉMIA 2007/2008.
Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség Közgyűlés, január 28
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Márciusi versenyeredmények
Testnevelés munkaközösség
Üdvözlünk Benneteket az Orion Lovassport Egyesület 2018
ÉVADNYITÓ TAVASZ.
KINCSKERESŐ TEHETSÉGKUTATÓ PROGRAM
Intézményi szülői munkaközösségi ülés
Tokaji II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola
Különleges fejezetek a magyarországi zsidó sport történelméből
Előadás másolata:

TÁMOP / A mindennapos testnevelés részét képező mozgásprogramok tapasztalatai.

A pályázat keretében Hőgyészen 3 csoport indítására kaptunk lehetőséget. Labdarúgás Fiú kézilabda Lány kézilabda TÁMOP /

Labdarúgás Csoportunk szeptember végétől március elejéig heti 2 alkalommal, összesen 36 órában működött a pályázati pénzből finanszírozottan. 4 – 8. osztályos tanulókat érintett a program, 20 fő vett részt rendszeres edzéseken. Az edzések mellet a labdarúgás népszerűsítésére Pakson bemutató edzésen, majd magyar bajnoki mérkőzésen vehettek részt az érintett tanulók májusban. Júniusban Győrfi Péter az „MLSZ Bozsik Program” Tolna megyei intsruktora tartott egy közös edzést, majd tájékoztatta a tanulókat a Bozsik programról. Március elejétől június elejéig a gyerekek továbbra is részt vehettek az edzéseken, de ezt már sajnos a pályázat nem finanszírozta.

TÁMOP / Fiú – lány kézilabda Kézilabda sportágban két csoportot indíthattunk. Mind a fiú, mind a lány kézilabda csoportunk 18 – 20 tanuló vett részt, heti két alkalommal összesen 36 órában szeptember végétől március elejéig. A program természetesen itt is folytatódott a támogatás megszűnése után is a tanév végéig. Az edzések mellett gyönki testnevelő kollégánk, Farkas Attila, nemzetközi mesteredző tartott edzést, valamint a magyarországi kézilabda versenyrendszeréről, a magyar kézilabdázás elmúlt éveiben elért eredményeiről beszélt a tanulóknak júniusban.

TÁMOP / Fiú – lány kézilabda április 8-án a „Veszprémi Arénában” a Veszprém – Balatonfüred mérkőzést tekinthettük meg, amely maradandó élményt jelentett a gyerekek számára. Kézilabdásaink egy részével rendszeresen néztük az NB II. – ben szereplő Hőgyészi Sport Club Egyesület hazai mérkőzéseit.

TÁMOP / A programnak köszönhető eredményeink: Diákolimpián labdarúgásban a Tamási Városkörnyéki döntőn két korcsoportban első, két korcsoportban második helyezést értünk el. A két továbbjutó csoportunk a megyei döntőn az előkelő V. helyezést szerezte meg. Lány kézilabda csapatunk a tamásiak mögött a városkörnyéki döntőn Simontornya csapatát megelőzve végzett a második helyen. IV. korcsoportos fiú csapatunk mind a városkörnyéki, mind a megyei döntőn ezüst érmet szerzett. III. korcsoportos fiú csapatunk a városkörnyéki és a megyei első helyezése után az országos elődöntőn a veszprémi Éles Kézisuli csapata mögött végzett a második helyen.

TÁMOP / A programnak köszönhető eredményeink: A fiú kézilabda csapatunkat a HSC Egyesület támogatásával elindítottuk a Tolna Megyei Serdülő bajnokságban is, ahol a 3. helyen végeztek. Az ügyesebb fiúkat leigazolta HSC NB II. – es férfi junior kézilabda csapata és cserejátékosként több alkalommal is a pályára léphettek.

TÁMOP / Tapasztalataink: A projekt meghirdetése már felkeltette a szülők és a tanulók érdeklődését. A gyerekek szívesen vettek rész az edzéseken, várták az újabb feladatokat, erőnlétük, edzettségük, mozgáskultúrájuk észrevehetően fejlődött. Sportműveltségük fejlődésében nagy szerepet játszott a meghívott edzők által tartott edzés és élménybeszámoló. Mind a Veszprémben látott kézilabda mérkőzés, mind a Pakson megtekintett labdarúgó mérkőzés felejthetetlen élmény maradt tanulóink számára. Sajnos, a három sportcsoportból csak egy kapta meg a betervezett eszközvásárlási támogatást, ez kedvezőtlen az 5 éves fenntartási kötelezettség szempontjából.

KÖSZÖNJÜK (A RENGETEG ADMINISZTRÁCIÓ ELLENÉRE IS), HOGY RÉSZT VEHETTÜNK A PROGRAMBAN! KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!