Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Bemutatkozunk.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Bemutatkozunk."— Előadás másolata:

1 Bemutatkozunk

2 A Siketek Sport Clubja története régi időkre nyúlik vissza
A Siketek Sport Clubja története régi időkre nyúlik vissza. Legelőször 1907-ben, a budapesti Siketek Intézetében ismerkedtek meg a focival, majd 1909-ben már szervezkedtek és a Rezső térnél levő nagy mezőn kezdtek el focizni, tehát itt rúgtak először labdába a magyar siketek. Ekkor kezdődött a siket sportélet május 27-én hivatalosan alakult meg a klub Siketnéma Sport Club néven. Az SSC-nek kezdetben csak labdarúgó csapata volt, amely bekapcsolódott az MLSZ, majd a BLASZ által kiírt bajnokságba. Egyesületünk első nemzetközi versenye a június 4-i Wiener TTF (Wiener GSC elődje) – SSC barátságos labdarúgó mérkőzés volt Bécsben és 1:0 volt az eredmény az SSC javára, tehát ez volt az SSC első nemzetközi gólja. Ez nyitotta meg a nemzetközi mérkőzések sorozatát. Azóta sok hazai és nemzetközi eredményeket értek el, a legnagyobb futballsikert az 1969-es belgrádi siket olimpián értek el ahol ezüstérmesek lettek, ennek a magyar válogatottnak 75%-át az SSC adta.

3 Labdarúgáson kívül, asztaliteniszben, úszásban és vízilabdában rengeteg olimpiai, világbajnoki és Európa-bajnoki érmet szereztek az SSC műhelymunkából kikerült sportolók. Az egyik legendás asztaliteniszezőnk, Weltner Györgyné Ivánkai Mária az egyetlen siket, akit beválasztották Nemzet Sportolói közé többek között Gyarmati Dezső, Albert Flórián társaságában, mellesleg Erzsébetváros díszpolgára is. Másik legenda, ifj. Löwenstein Pál, aki 8-szoros aranyérmes a siketlimpiák történetében. Weltner Györgyné Ivánkai Mária Úszók az asztaliteniszezők mellett szintén legendává váltak. Az 1928-as amszterdami siket olimpián Kraszner Vilma úszónk szerezte magyar siketek első olimpiai aranyát. Azóta többen is követték, akik szintén olimpiai érmeket szereztek és világcsúcsokat úsztak. Pl.: Kollár László, Kun Mihály és sokan mások. Vízilabdában is sokszor értek remek eredményt. Olimpiai csapataink mindig 100%-a SSC tag volt, akik az 1957-es, 1961-es, 1977-es, 1981-es és 1997-es siket olimpiákon aranyat szereztek, sok ezüstérmet is szereztek.

4 Legendás sportolóink mellett legendás vezetők is voltak, akik nagyon sokat tettek azért, hogy a budapesti siket sportolók számára fennmaradjon az egyesület, mely még a háborúk utáni nehéz időket is túlélte. Pl.: Budai István, Wolf György, Gál Sándor, Emszt Kálmánné és sokan mások. Csillag György Budai István Emszt Kálmánné Emszt Kálmánné Wolf György Liptay Dezső

5 Jelenleg 16 szakosztállyal büszkélkedünk, míg 10 évvel ezelőtt csak 8 szakosztály volt.
A női asztaliteniszezőink NB II-ben, floorball csapatunk OB III-ban, női röplabda-, labdarúgó-, sakk-, férfi asztalitenisz-, vízilabda- és darts csapataink a budapesti bajnokságokban szerepelnek. Bowling-, tollas-, futsal csapataink és úszóink jövőre újra jelentkeznek, míg sportlövőink, minigolfozóink, teniszezőink jövőre először beneveznek a bajnokságokba. A tájfutóink pedig különböző versenyeken, hétvégi kupákon állnak rajthoz. Az aerobik szakosztály tagjai egészségük megőrzése céljából edzenek, mozognak. A küzdősport szakosztály hamarosan alakulni fog.

6 Az utánpótlás néhány szakosztálynál már jelentkezik, lassan többi szakosztályokban is lesznek. Eddig van utánpótlás sakkozóknál, úszóknál, asztaliteniszezőknél és labdarúgóknál. Jelenlegi elnökség tagjai: Kacsinkó Adrián Gábor (elnök), Németh Éva (elnökhelyettes), Hérincs Róbert (titkár), Flank Gyula (tag), Kormány Anita (tag) és Mongyi Laura (tag). Székhelyünk a jelenlegi, Könyves Kálmán körúti SINOSZ Sportcentrumban található. 2007-ben a Siketek Sport Clubja ünnepli alapításának 95. évfordulóját, melynek keretében nagyszabású nemzetközi rendezvényeket tart két időpontban (június 2-3-a és szeptember a), 16 sportágban. Ezekre az időpontokra rengeteg ország klubcsapatait várjuk Budapestre, hogy ezzel is méltóképpen emlékezzük az SSC 95 éves történelmére.

7 Őszintén remélem, hogy ezzel a bemutató anyaggal megnyertünk az Önök tetszését, és szívesen támogatnák a nagyszabású nemzetközi rendezvényeinket. Üdvözlettel: Kacsinkó Adrián Gábor SSC elnök


Letölteni ppt "Bemutatkozunk."

Hasonló előadás


Google Hirdetések