Helyi esélyegyenlőségi programok felülvizsgálata

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezés szabályai (Seveso II.) - polgármesterek felkészítése Lakossági tájékoztatás A lakosság.
Advertisements

A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
A tatai források alkalmazkodási célú hasznosítási lehetőségeinek feltárása Dr. Mattányi Zsolt tudományos munkatárs Magyar Földtani és Geofizikai Intézet.
1 Esélyegyenlőségi Terv a Paksi Atomerőmű Zrt-nél Készítette: Schwarcz Anita HUFO.
Esélyegyenlőség Integráció A települési és intézményi közoktatási intézkedési tervek elkészítésének szükségessége Tájékoztató nap Budapest, május.
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
A kiegészítő támogatásról. Tények Oktatási miniszter- AME elnök megállapodása 1,4 md Ft Részletes alku a pályázatokra, szerződésekre Két fordulós pályázat,
HELYI VIDÉKFEJLESZTÉSI STRATÉGIA FELÜLVIZSGÁLATA 2013.
A hitelesítési tevékenység fő lépései 91/2007. (XI.21.) KvVM rendelete alapján március 18. Bajsz Katalin.
Projekt adatai INFOTÁRS TÁMOP /A/2./0011 Az ELTE TáTK és IK közös projektje Támogatás: Projektidőszak: –
A 100%-os helyszíni ellenőrzés koncepciója
Készítette: Magyar Orsolya
Jelentések Munkakezdő jelentések Időközi jelentések  Támogatási szerződés által meghatározott időpontokban és/vagy mérföldkövenként  Tartalma: az adott.
Működőképes-e a területfejlesztés új rendszere Nagyházi György PhD hallgató RGDI - Győr.
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM Monitoring és értékelés.
Konzulens: Dr. Boda György Készítette: Kovács Katalin
A helyi önkormányzatok feladatai a települési esélyegyenlőségi programmal kapcsolatban készítette: Burkáné dr. Nagy Beáta.
KPSzTI Minőségfejlesztési munkacsoport
Projektek monitorozása. Elvek és módszerek
Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia január 26.
K ÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM T ÁRSADALMI F ELZÁRKÓZÁSÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG romagov.kormany.hu A Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia.
Controlling feladata A controlling időbeli dimenziói: 1. Stratégiai
Belügyminisztérium Önkormányzati Feladatok Főosztálya
„Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban” TIOP-2.2.7/07/2F.
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
AZ IVÓVÍZVIZSGÁLATOK VÉGZÉSÉNEK, ÉS A LABORATÓRIUMI EREDMÉNYEK JELENTÉSI RENDSZERÉNEK VÁLTOZÁSAI Laczkó András közegészségügyi felügyelő.
Időközi adatszolgáltatások teljesítése
Az új képviselő-testület megalakulását követő feladatok szeptember 17.
Projekt eredményeinek disszeminációja – 2. és 12. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban lévő önkormányzatok számára”
Intézményi minőségfejlesztés (TÁMOP-3.1.8)
Hajdu István Bükk-Térségi LEADER Egyesület : A HVS felülvizsgálat, HPME javaslatok gyűjtésének meghirdetése a 16/2013. ÚMVP IH közlemény alapján.
Elektronikus tanulási forráskezelő keretrendszer, kompetencia-fejlesztő program adatbázis létrehozása Calderoni program.
ViaD’oro Közigazgatásfejlesztési Tanácsadó és Szolgáltató Készült az Új Magyarország Fejlesztési terv Államreform.
Ugrás az első oldalra 1 Skaliczki Judit A teljes körű minőségirányítási rendszer bevezetésének lépései Debrecen, 2004.
2014. június 12. Lackó Péter Clarity
Az önkormányzati feladatellátást támogató informatikai infrastruktúra felülvizsgálata (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a.
A projektmunka jelentősége Minőségjavítási elvárások A minőségbiztosító ELŐADÁS ÁTTEKINTÉSE.
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
TÁMOP /1-2F Méréstechnika gyakorlat II/14. évfolyam A környezetterhelés következményei.
Szanálási tervek, szanálhatósági vizsgálatok
Gyura Gábor Szanálási keretrendszer – Piaci konzultáció
A MARCALI JÁRÁSI FELZÁRKÓZÁSI KEREKASZTAL ÜLÉSEINEK MUNKARENDJE.
„Területi együttműködést segítő programok kialakítása az önkormányzatoknál a konvergencia régióban” ÁROP - 1.A Marcali város önkormányzata.
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Nyíregyháza június 1..  Speciális élethelyzet, speciális és egyénre szabott segítségek.  Érintettségből adódó rálátás a helyi szükségletekre.
Salgótarján május 8.. Mit értünk érdekvédelem alatt? Milyen feladatokat jelenthet? Kik védenek érdeket? Hogyan lehet érdeket védeni? Alkossuk.
Nagykanizsa július – HEP munkatalálkozók tapasztalatainak összegzése- a szervezetek szemével Közös fellépési lehetőségek a tapasztalok.
Hulladékgazdálkodás önkormányzati feladatai december 6. Szeged Csongrád Megyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Főosztály Dr. Balogh Zoltánné.
Adózói fórum – A végelszámolás számvitele „röviden” Kovács Lajos
Esélyegyenlőség, társadalmi felzárkózás Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság Langerné.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
Helyi esélyegyenlőségi programok elkészítése Záró konferencia Budapest, december 8. ÁROP Esélyegyenlőség-elvű fejlesztéspolitika.
Kockázati értékelés kis szervezetekben Tar György Szeged, 2013.október
Önkormányzat és állam.
A helyi identitás és kohézió erősítése TOP TOP
(A Szerződéskötési Szabályzat tükrében)
KBSZ ÚJ BEJELENTŐ FELÜLETÉNEK BEMUTATÁSA
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 5.1. előadás
A magyarországi nemzetiségek és támogatásuk rendszere
Önértékelési projektterv
„Alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzése”
Országos Statisztikai Tanács
Introduction to Közgazdasági Politechnikum Hogyan pályázunk mi?
Az adatforrásokról és aktualizálási rendjéről
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL ÖNÉRTÉKELÉSI SZINTEK
Időközi adatszolgáltatások teljesítése
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 2. Az önértékelés végrehajtása 5
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 3
KÖNYVVIZSGÁLÓI KÖZFELÜGYELET
Az SZMBK Intézményi Modell
Előadás másolata:

Helyi esélyegyenlőségi programok felülvizsgálata A helyi esélyegyenlőségi programok felülvizsgálatának szükségessége Az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény (Ebktv.) 31. § (1) A község, a város és a főváros kerületeinek önkormányzata (a továbbiakban: települési önkormányzat) ötévente öt évre szóló helyi esélyegyenlőségi programot fogad el. ………. (4) A helyi esélyegyenlőségi program időarányos megvalósulását, illetve a (2) bekezdésben meghatározott helyzet esetleges megváltozását kétévente át kell tekinteni, az áttekintés alapján szükség esetén a helyi esélyegyenlőségi programot felül kell vizsgálni, illetve a helyzetelemzést és az intézkedési tervet az új helyzetnek megfelelően kell módosítani.       Helyi esélyegyenlőségi programok felülvizsgálata    

Helyi esélyegyenlőségi programok felülvizsgálata ÁTTEKINTÉS Kétféle következtetésre juthat az önkörmányzat: a.) felülvizsgálat nem szükséges b.) felülvizsgálat szükséges       Helyi esélyegyenlőségi programok felülvizsgálata    

Helyi esélyegyenlőségi programok felülvizsgálata a.) felülvizsgálat nem szükséges Ebben az esetben a képviselő testületnek szükséges arról határoznia, hogy az Ebktv-ben foglaltaknak megfelelően, a HEP kétévente előírt áttekintésének eleget tettek, a HEP-et változatlan formában elfogadták. A képviselő testület határozatát fel kell tölteni a szoftver dokumentumai közé, ahogyan az a nyilatkozatot is, amely arra vonatkozik, hogy felülvizsgálat nem történt. A szoftverben a hozzászólások között a mentor is rögzíti röviden a tényeket arra vonatkozóan, hogy a képviselő testület az adott HEP-et változatlan formában elfogadta. Más teendő nincs.       Helyi esélyegyenlőségi programok felülvizsgálata    

Helyi esélyegyenlőségi programok felülvizsgálata b.) felülvizsgálat szükséges A HEP fórum szerepe A felülvizsgálat folyamata adatok, helyzetelemzés intézkedések A folyamat adminisztrálása a HEP módosított formátuma határozat(ok) feladatok a szoftverben, dokumentumok és publikus felület       Helyi esélyegyenlőségi programok felülvizsgálata    

Helyi esélyegyenlőségi programok felülvizsgálata A HEP fórum szerepe a HEP Fórum 30 napon belül jelentést kér a beavatkozási terület felelősétől, amelyben bemutatja az indikátorok teljesülése elmaradásának okait, és a beavatkozási tevékenységek korrekciójára, kiegészítésére vonatkozó intézkedési tervjavaslatát annak érdekében, hogy a célok teljesíthetők legyenek. A HEP Fórum a beszámolót a benyújtástól számított 30 napon belül megtárgyalja és javaslatot tesz az önkormányzat képviselőtestületének a szükséges intézkedésekre. A program szándékos mulasztásból fakadó nem teljesülése esetén az HEP IT végrehajtásáért felelős személy intézkedik a felelős(ök) meghatározásáról, és – szükség esetén – felelősségre vonásáról. Az egyenlő bánásmód elvét sértő esetekben az HEP IT végrehajtásáért felelős személy megteszi a szükséges lépéseket, vizsgálatot kezdeményez, és intézkedik a jogsértés következményeinek elhárításáról. Az HEP IT-t mindenképp módosítani szükséges, ha megállapításaiban lényeges változás következik be, illetve amennyiben a tervezett beavatkozások nem elegendő módon járulnak hozzá a kitűzött célok megvalósításához       Helyi esélyegyenlőségi programok felülvizsgálata    

Helyi esélyegyenlőségi programok felülvizsgálata A felülvizsgálat folyamata 1. Felülvizsgálat előkészítése kapcsolatfelvétel e-mailen kapcsolatfelvétel telefonon HEP felülvizsgálati igénylőlap beérkezik képzési igény felmérése képzésszervezés képzés       Helyi esélyegyenlőségi programok felülvizsgálata    

Helyi esélyegyenlőségi programok felülvizsgálata A felülvizsgálat folyamata 2. Felülvizsgálat HEP felülvizsgálat elkezdése, partner felvétele a szoftverbe HEP felülvizsgálat előrehaladásának nyomon követése – mentorálás, fogadónap, telefonos, íméles kapcsolat Változások listája Visszajelző lap készítése, feltöltése a szoftverbe, felülvizsgálatra küldés Felülvizsgálat jóváhagyása vagy javaslattétel módosításra       Helyi esélyegyenlőségi programok felülvizsgálata    

Helyi esélyegyenlőségi programok felülvizsgálata A felülvizsgálat folyamata 3. Adminisztrálás, publikus felület Képviselő testület határozata beérkezett A határozat a szoftverbe feltöltésre került Az egybe szerkesztett, záradékolt HEP pdf-ben beérkezett Az egybe szerkesztett, záradékolt HEP a szoftverbe feltöltésre került (A publikus felületre a mentor teszi fel)       Helyi esélyegyenlőségi programok felülvizsgálata    

Helyi esélyegyenlőségi programok felülvizsgálata A felülvizsgálat folyamata Részletes útmutató 1. A helyzetelemzés felülvizsgálata: adatok frissítése, adathiányok pótlása, lehetőleg 2014-ig. Az adatok elemzéséhez kapcsolódóan következtetések levonása, a települési adatok és a 2011-es népszámlálás vonatkozó eredményeinek összehasonlítása. Beazonosított problémák felülvizsgálata: a korábban beazonosított probléma aktualitásának vizsgálata, korábban nem azonosított probléma beazonosítása. A felülvizsgált problémáknak megfelelően a fejlesztési lehetőségek megfogalmazása. Az intézkedések felülvizsgálata: A felülvizsgálat időszakában tervezett intézkedések megvalósulásának vizsgálata történik, amely arra vonatkozik, hogy sikerült-e megvalósítani az adott intézkedést, ha igen, hogyan, ha nem, miért. Ehhez ajánlható a szoftverből letölthető nyomon követési sablon. Ha a segédletet az önkormányzat felhasználja, akkor kérjük a kitöltött dokumentum feltöltését a szoftver dokumentumai közé. A nyomon követés értékelése nem feladata a mentorhálózatnak, a sablont csak segítségül nyújtjuk az önkormányzatoknak. A HEP Fórum működésének felülvizsgálata, korrekciója.       Helyi esélyegyenlőségi programok felülvizsgálata    

Helyi esélyegyenlőségi programok felülvizsgálata A felülvizsgálat folyamata Részletes útmutató 2. Változások jegyzékének kitöltése. A jegyzéket az önkormányzat tölti ki és tölti fel a szoftverbe. A változásokat is tartalmazó HEP feltöltése a szoftverbe. A változások HEP-ben történő megjelenítése alapvetően két módon történhet: - az adott fejezeteket/alfejezeteket követően illesztik be a változásokat, jelezve, hogy a 2015-ben történt felülvizsgálatot követően került az adott szövegrész a HEP-be; - egy összefüggő dokumentumban gyűjtik össze a változásokat, amelyben pontosan megjelölik, hogy melyik pont, miben változott vagy mivel egészül ki; A fentieken kívül egyedi megoldások fordulhatnak elő, amely megoldásokat egyedileg meg kell vizsgálni, és egyeztetést követően lehet elfogadni. A mentor visszajelző lapot tölt ki. A HEP nyilvánosságra hozatala: a változásokat tartalmazó, egységes szerkezetű, a felülvizsgálatra vonatkozó záradékkal is ellátott HEP pdf-ben kerül feltöltésre a szoftver 9. pontjába, ami egyben azt is jelenti, hogy a felülvizsgált HEP elérhető a www.tkk.hu oldalról.       Helyi esélyegyenlőségi programok felülvizsgálata