TÁMOP 2.2.3-07/1-2F-2008-0011 Projektmenedzsment eszközök  Projektirányítás számítógéppel I/13. évfolyam Kritikus út lekérdezése Szabó László 2009.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor
Advertisements

Utak Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
Hálótervezés Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor 7.7.
A z é r t é k e s í t ő e g y n a p j a Integrált Handheld Rendszer RÉVRÉV.
A tevékenységhosszak és az erőforrás- mennyiségek kapcsolata Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
Projekt ütemezési feladat (A gyakorlati anyag rövid összefoglalása)
Projektterv létrehozása az MS Project 2007-ben
Tisztelt Látogatóink! Szeretnénk rövid tájékoztatást adni az általános iskolában megvalósuló új tanulásszervezési eljárásokról és azok tartalmáról a TÁMOP.
Többet ésszel, mint erővel
A Microsoft Office Project kapcsolódása a PM folyamataihoz
Az üzleti terv, mint projekt tervezése
Az elemzés és tervezés módszertana
Projektmenedzsment Időütemezés.
Alapfogalmak Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
Korlátok, határidők Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
A projektmenedzsment fogalma
Gazdaságmatematika 6.szeminárium.
Az EU-pályázati rendszer gyakorlata Magyarországon
Erőforrások és tevékenységek tervezése, infrastrukturális projektek Erőforrások és tevékenységek tervezése Infrastrukturális projektek 2/C modul Ponácz.
Nagyvállalati projektmenedzsment GTM szeminárium sorozat Microsoft Project Server 2003 Egyedi projekt alkalmazások: pályázatok, beruházások kezelése a.
Új OKJ vizsgafeladatok
Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor
Hálótervezés Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor 23.
Hálótervezés Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor 5.
Költségkezelés Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
Erőforrások Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
A projektterv elkészítésének szakaszai
Végrehajtási, nyomon követési fázis Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
A tevékenységek elhelyezkedése az ütemterven Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
Az elemzés és tervezés módszertana
Az elemzés és tervezés módszertana
Jelentések. Áttekintő jelentések A projektre vonatkozó átfogó információkat foglalhatjuk össze NévJelentés Projekt összefoglalása A projekt aktuális állapotáról.
Informatikai projektmenedzsment Oktató: Dr. Rutkovszky Edéné Tantárgykód: I3782 Előfeltétel: I2401 (Rendszerszervezés) Kredit: 4 Számonkérés: kollokvium.
„Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban” TIOP-2.2.7/07/2F.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Hálótervezés mintapélda
A minisztériumok idei teljesítményének értékelése, eredmények, a kapott visszajelzések Berghold Brigitta - EMLA Egyesület, NOSZA projekt.
Lync 2013 – Rövid összefoglalás
Megpályázható tevékenységek BM/9674-2/2011. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap dr. Gyöngy Anna BM EUEFO.
13 – as Tétel! Vállalatánál adatbiztonsági okokból biztonsági mentések alkalmazását veszik fontolóra. Az Ön feladata, hogy a döntéshozók számára ismertesse.
Erőforrások tárolhatóság klasszikus felosztás
Barna Róbert KE GTK Informatika Tanszék Követelmények a beadandó feladattal kapcsolatban.
PROJACK használata kivitel 2 gyakorlat
Az MS Project szoftver alapfunkcióinak
Projektirányítás – kifejtős kérdések Feladatsor. 1. Adja meg a PCM szakaszait!
TÁMOP /1-2F Projektmenedzsment eszközök  Projektirányítás számítógéppel I/13. évfolyam Egyszerű szerkesztési lehetőségek – mezők, határidők,
TÁMOP /1-2F Projektmenedzsment eszközök  Projektirányítás számítógéppel I/13. évfolyam WBS szerkezet létrehozása Szabó László 2009.
Projektirányítás elmélet - teszt
TÁMOP /1-2F Projektmenedzsment eszközök  Projektirányítás számítógéppel I/13. évfolyam Naptárak és munkarendek Szabó László 2009.
Projektirányítás elmélet vizsgateszt Megoldás. 1. A projektcsapatban a döntéshozó feladata: a) a projekt tervének elkészítése. b) sikeresnek vagy sikertelennek.
A projektciklus Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
TÁMOP /1-2F Projektmenedzsment eszközök  Projektirányítás számítógéppel I/13. évfolyam Költségtáblák, jelentések Szabó László 2009.
A cél-meghatározási, projektdefiniálási fázis Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
Alapfogalmak Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
Időtartamok hozzárendelése a tevékenységekhez, időbecslés
TÁMOP /1-2F Projektmenedzsment eszközök  Projektirányítás számítógéppel I/13. évfolyam Grafikonok Szabó László 2009.
Feladattervezés Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
Kvantitatív módszerek Dr. habil. Kosztyán Zsolt Tibor Kvantitatív Módszerek Intézeti Tanszék.
PROJEKTMENEDZSMENT Szabó Mária
1 PROJEKTMENEDZSMENT. 2 A bátorság a vezetésnek a legfontosabb minőségi Tényezője. Véleményem szerint bármilyen területről is van szó, rendszerint valamennyi.
Projektirányítás elmélet vizsgateszt
Projektmenedzsment eszközök  Projektirányítás számítógéppel I/13
Időtartamok hozzárendelése a tevékenységekhez, időbecslés
Projektirányítás elmélet - teszt
Projektirányítás elmélet - teszt
Arányos és fix költségek
Projekt neve Cég neve Előadó neve
Projektmenedzsment Időfelhasználás előrejelzése
Folyamat- és projekt-menedzsment (Process & Project Management)
Bevezetés a projekt tervezés és irányítás módszertanába
Előadás másolata:

TÁMOP /1-2F Projektmenedzsment eszközök  Projektirányítás számítógéppel I/13. évfolyam Kritikus út lekérdezése Szabó László 2009

PROJEKTIRÁNYÍTÁS SZÁMÍTÓGÉPPEL A projekt kritikus útjának kezelése

 A kritikus út és a projekt kapcsolata A kritikus út és a projekt kapcsolata  A kritikus tevékenység A kritikus tevékenység  A klritikus út kiszámolása A klritikus út kiszámolása  A kritikkus út lerövídítése A kritikkus út lerövídítése  Több kritikus út megjelenítésa Több kritikus út megjelenítésa  A kritikus út megjelenítése több projekten keresztül A kritikus út megjelenítése több projekten keresztül

A kritikus út és a projekt kapcsolata A projekt kritikus útjának, valamint a kritikus tevékenységekhez rendelt erőforrásoknak az ismerete és nyomon követése útján megállapítható, hogy mely tevékenységek vannak hatással a projekt befejezési dátumára, és hogy a projekt készen lesz-e a tervezett időben.

A kritikus tevékenység Egy tevékenység akkor kritikus, ha megfelel az alábbi feltételek egyikének:  Nincs tartalékideje.  Kezdés ekkor (KEk) vagy Befejezés ekkor (BEk) dátum korlátozással rendelkezik.  Minél később (MiKé) korlátozással rendelkezik egy kezdési dátumtól ütemezett projektben.  Minél korábban (MiKo) korlátozással rendelkezik egy befejező dátumtól ütemezett projektben.  Befejező dátuma megegyezik a határidő dátumával, vagy későbbi annál.

A klritikus út kiszámolása A korai és késői befejezés közötti különbség a tartalékidő. A kritikus úton lévő (tartalékidővel nem rendelkező) tevékenységek esetén a korai és késői befejezés dátumai megegyeznek. A tartalékidőt az ütemezés tevékenységeinek korai befejezés és késői befejezés dátumai határozzák meg. A korai befejezés az a legkorábbi dátum, amikor egy tevékenység a kezdési dátum és az ütemezett időtartam alapján befejeződhet. A késői befejezés az a legkésőbbi időpont, amikor a tevékenység még a projekt befejezési dátumának késleltetése nélkül befejeződhet.

A kritikkus út lerövídítése Ez tulajdonképpen a projekt felgyorsítása. Ehhez a következőket teheti:  Rövidítse le egy a kritikus úton lévő tevékenység időtartamát vagy munkaidejét.  Módosítson egy tevékenységkorlátozást az ütemezés rugalmasabbá tételéhez.  Bontson egy kritikus tevékenységet kisebb tevékenységekre, melyeken több erőforrás dolgozhat párhuzamosan.  Vizsgálja át a tevékenységfüggőségeket az ütemezés rugalmasabbá tétele szempontjából.  Állítson be átvezetési időt a függőségben lévő tevékenységek között.  Ütemezzen túlórákat.  Rendeljen további erőforrásokat a kritikus úton lévő tevékenységekhez.

Több kritikus út megjelenítése  Alapértelmezés szerint a Project csak egyetlen kritikus utat jelenít meg: az általános kritikus utat, amely a projekt befejezési dátumára van hatással.  A projektterv azonban úgy is beállítható, hogy az egyes hálózatokhoz vagy tevékenységsorozatokhoz tartozó kritikus utak külön is megjelenjenek.

A kritikus út megjelenítése több projekten keresztül Ha több projekttel, projektközi kapcsolatokkal vagy alprojektekkel dolgozik, megtekintheti az ezek egészére vonatkozó kritikus utat. Az alprojektek kezelhetők a Project összefoglaló tevékenységeiként a teljes kritikus út kiszámításához.