Internet a családban Székely Levente –

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Egy innováció nyomában
Advertisements

A sportiskolába járó tanulók szüleinek válaszai a kérdőíves felmérésre (1245 válaszadó)
KÖZÖSSÉGI HÁZ KISVASZAR 2012.
NEKIK MÁR CSAK GYEREKJÁTÉK Felmérés az internetező gyerekekről A Piackutatás Napja május 5.
Az internet, a TV és társas támogatás összefüggései
Internet alapú tanulás vidéki térségben. Székelyföldi tapasztalatok Kiss Adél Pro Educatione Egyesület – Tanulmányi és Felnőttképzési Hálózat, Csíksomlyó.
Internetes attitűdváltozások a felsőoktatási hallgatók körében 2002–2007 Dr. Vig Zoltán augusztus 26.
A digitális jövő kutatási előrejelzések tükrében
A dunaújvárosi fiatalok szabadidő eltöltési szokásai
2003. január Tanulói munkaterhek. A kutatás módszere  Válaszadók: 2700 tanuló és szüleik (elsősorban az édesanya)  Kérdezés módja: személyes interjúk.
Professzionális iskolai kutatások
Ahány ház, annyi szabály Székely Levente
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
sajtótájékoztató a felnőtt lakosság egészségmagatartása, motivációi
10 állítás a gyerekek internethasználatáról
Készítette: Jakab Adrienn. Fogalmak  Család: A család emberek egy közössége, vagy több közösség kapcsolata, ahol a tagok között leszármazotti kapcsolat.
Tiltják? Tűrik? Támogatják? Hogyan viszonyulnak a szülők gyermekük internethasználatához?
Kósa Éva : VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Médiapolisz lakói I. Közvetítő faktorok.
Veszélyes webes világ? Aggódnak-e a szülők gyermekük internethasználata miatt?
Élet a Ságvári Bence digitális VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi, szeptember 25. ökoszisztémában kisgyerekként...
H OGYAN KÁROS AZ INTERNET ? E LEMZÉS VII. OSZTÁLYOS TANULÓK KÖRÉBEN Ozsváth Berényi Hajnal KAM – Regionális és Antropológiai Kutatások Központja.
László Miklós Legutolsó dolog, amit megtudsz egy könyv írása közben az, hogy mivel kellett volna kezdened v 1.0 A kutatási sorozat a múlt és jelen kontextusában.
Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium
A társadalmi t ő ke, az internet- elérés és a túlzott TV-nézés összefüggései Dr. habil Németh Erzsébet, BKF, főiskolai tanár, a Viselkedéstudományi Intézet.
Ismerje meg a Napi Gazdaság olvasóit! május 27.
Mi jellemzi az egyetemisták mobiltelefon használati szokásait? H1: A fiúk többet kommunikálnak SMS-ben, mint a lányok. H2: A diákok szociodemográfiai.
ÁRVÁK A szülőktől kapott „uticsomag” tartalma: A biztonság érzése
1. Szabadság és boldogság különféle értelmezése Dr. Skrabski Árpád főiskolai tanár Apor Vilmos Katolikus Főiskola Kass János: Az Isten tenyerén.
(Iskolán belüli elmozdulások)
Az iskola világa I. A tanulók világa. Demográfia Életmód Iskolázottság.
Szociális helyzet a Pogányvölgyben 2011 június 17.
A szociális képességek fejlesztése módszertana
Kompetencia mérés eredményei 2006 Készítette: Mészáros-Vásárhely Katalin.
Ráckeresztúri Drogterápiás Otthon
Készítette: Szalayné Tahy Zsuzsa – Szalay Sándor 1 A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta. Számítógéppel segített módszerek a természettudományok.
Fiatalok szegmentálása táplálkozási szokásaik szerint
TÁMOP /2-2F A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása A projekt az Európai Unió támogatásával,
A PISA és az Országos kompetenciamérés tanulságai
Hatékony-e az e-olvasás? – e-könyv vs. papír
 Sajó Képzési és Humán Fejlesztési Központ Alapítvány  Bükk 900 Természetbarát Egyesület Jókai Mór Református Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános.
Pillanatképek a Hős utcából Előzetes eredmények a júliusában lefolytatott szociológiai kutatásból Vigvári András ELTE Angelusz Róbert Társadalomtudományi.
Élet az Ságvári Bence eszközökben VIII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi, szeptember 29. A fiatalok internet- és médiahasználati szokásairól.
A tankötelessé váló gyermekek beíratása 2016 Tanköteles gyermek abban az évben, amelyben augusztus 31. napjáig a 6. életévét betölti (de legkésőbb az.
„Helló barátom!" - közösségi szolgálatra felkészítő tréning sorozat „Tanévzáró Suli – Buli” „Helló nyár, helló barátom!” - komplex nyári vakáció „Viszlát.
ZENEALATTI Halljuk, vagy hallgatjuk is? Székely Levente –
A friss hal és haltermékek fogyasztói megítélése 2014-ben Ózsvári László – Fodor István – Bódi Barbara – Kasza Gyula HALÁSZATI TUDOMÁNYOS TANÁCSKOZÁS SZARVAS,
Mérés-értékelés konferencia március 12. Szolnok.
Tovább együtt eredményesen … A FELSŐ TAGOZAT ÍGY.
„Kincs, ami nincs” - a hazai szegények egészségi állapota - Havasi Éva és Horváth Gergely.
Gyerekek a hálón – gyerekek a hálóban? VIII. Nemzetközi Médiakonferencia A média hatása a gyerekekre és a fiatalokra szeptember 29 – október 1. Balatonalmádi.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS
Jó együtt lenni! Idősek Otthona Bakonyszentlászló.
Erőszakos médiatartalmak fiatal fogyasztói Székely Levente.
A Nemzetközi Gyermekment ő Szolgálat biztonságos internet oktatási programjának tapasztalatai Nagyváradon.
1. ábra T HE G ALLUP O RGANIZATION BUDAPEST © 2009 The Gallup Organization FSZEK- Könyvtár – Üllői út 255. Közvéleménykutatás március.
– Letölthető változat –
Országos kutatás a részmunkaidős foglalkoztatásról
VMR.cool 2009 – Felmérés az internetező fiatalokról
Nemzeti Köznevelési Portál
Szakiskolai kompetenciamérés tapasztalatai
Balázsi Ildikó Oktatási Hivatal
Közbiztonság Budapesten Budapesti adatok
A évi kompetenciamérés FIT-jelentéseinek új elemei
DARUS a gyermekekért.
A hallgatók szociális helyzetének vizsgálata
Tisztelt Szülők! Az alábbi kérdések megválaszolásával kérem segítsék munkánkat! Nincsenek jó, vagy rossz válaszok. Kérem minden kérdésnél azt az egy.
Esély a szülőknek, lehetőség
„Kutatónak lenni azt is jelenti, hogy te vagy az első, aki megért valamit. Ez egy fantasztikus érzés, amit ha soha nem éreztél, nehéz megérteni.” (Forrás:
Közvélemény- és piackutatási igazgató
Általános iskolások pályaválasztása 2014
Előadás másolata:

Internet a családban Székely Levente –

2. Internet a családban Miről lesz szó? Általános iskolás korú gyermekek internethasználatának családi regulái Korlátozások és korlátozási vágyak Egyedülálló (nem csak) módszertani kísérlet

Országos eredmények

Kérdés 4. Országos eredmények Véleménye szerint az általános iskolás korúak számára hetente hány óra internethasználat megengedhető? Minta: 1000 fő Internet a családban

Kérdés 5. Országos eredmények Korlátozza-e/korlátozná-e Ön bármilyen módon az ilyen korú gyermekek internethasználatát? Minta: 1000 fő Internet a családban

Kérdés 6. Országos eredmények Hogyan korlátozza-e/korlátozná Ön az ilyen korú gyermekek internethasználatát? Minta: 778 fő Internet a családban

7. Internet a családban Összefüggések Átlagosan heti 8 óra internetezést tartanak elfogadhatónak a magyar felnőttek. Nincs különbség azok között, akiknek a háztartásában van ilyen korú gyermek és azok között, ahol nincs. A férfiak, a fiatalabbak általában megengedőbbek az internetezés mennyiségét illetően. A magasabb iskolai végzettségűek és a fiatalok otthonaiban gyakoribb a regula. Azokban az otthonokban, ahol nincs korlátozás átlagosan kétszer ennyi időt tartanak megengedhetőnek.

Komplex véleményvizsgálat a Radnóti Gimnáziumban

9. Internet a családban A kutatás és tapasztalatai Iskolai elégedettség felmérése az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlógimnáziumban ben készítette a Tükörterem Egyesület. Kérdőíveinket az I-XII. évfolyamos gyermeket nevelő szülők és az V-XII. évfolyamos diákok töltötték ki. Az adatbázisok egyesítése után összességében 626 esetben sikerült a családokat (szülők és gyermekeik válaszait) egyesíteni. A szülők heti 11 órára becsülik a netezés mennyiségét gyermekeik átlagosan 17-re. A szülők inkább felülbecsülik a tanulás érdekében történő internetezést. Más tekintetben a szülők és gyermekeik válaszai összecsengenek. A rosszabb tanulók többet „lógnak a neten”, de ez az összefüggés gyenge. Nincs összefüggés a tanulmányi eredmények és a saját gép birtoklása között.

10. Internet a családban Használják…

11. Internet a családban Internethasználat és korlátozás Az országos adatokhoz hasonló eredmények az ideális 7 óra, a még megengedhető 11 óra (nem csak általános iskolás gyermeket nevelő szülőket kérdeztünk). A családok háromnegyedében konszenzus van – 44% esetében mindkét fél „elismeri” a korlátozást. Az országos adatokkal szemben a mennyiségi korlátozás jellemző.

Kérdés 12. Családi internetezés Mennyire jellemző, hogy otthon szüleiddel együtt internetezel? Mennyire jellemző, hogy otthon együtt internetezik gyermekével? Minta: 626 fő Internet a családban

Kérdés 13. Ki tanít? Mennyire jellemző, hogy otthon segít Önnek gyermeke / segít Ön gyermekének a számítógép, internet használatában? Mennyire jellemző, hogy otthon a szüleid segítenek neked / te segítesz nekik a számítógép, internet használatában? Minta: 626 fő Internet a családban

Köszönöm a figyelmet! KUTATÓPONT H-1054 Budapest, Alkotmány utca 15/a Tel.: Fax: