Internet története Nagy Sándor. Előzmények 1957-1958: A Szovjetunió 1957. október 4-én fellövi az első mesterséges holdat, a Szputnyikot. Válaszul Amerika.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A számítógépes hálózatok és az Internet
Advertisements

Bevezetés az Internet és a World Wide Web világába (Introduction to the Internet and World Wide Web)
HÁLÓZATOK.
Digitális világ 4. foglalkozás Mobilfónia 1. Eszközök, lehetőségek.
HÁLÓZATOK.
Hálózati és Internet ismeretek
Az internet veszélyei KÉSZÍTETTE: Román Róbert
BARÁTOM AZ INTERNET! Készítette: TZ03.
avagy a hálózatok hálózata
Az internet története.
Dzsúdó-stratégia - a verseny dinamikája az internet - korszakban Dzsúdó-stratégia - a verseny dinamikája az internet - korszakban Stratégiai menedzsment.
Az internet és a web A HTML alapjai.  „Úgy gondoljuk, hogy a világpiacon talán öt darab számítógépet tudnánk eladni.” (Thomas Watson, az IBM elnöke,
A TCP/IP hivatkozási modell
© 2006 Avaya Inc. All rights reserved. Kommunikáció bárhol, bármikor! Rohály Gábor ügyvezető igazgató.
Az információs forradalom
Missziónk A gyerekeket meg kell hallgatni és a felnőtteket segíteni kell abban, hogy erre képesek legyenek. A Kék Vonal minden munkatársa és önkéntese.
Reklámok az interneten: célozni tudni kell! Erőss Csaba.
HÁLÓZATOK.
Számítógép-hálózat • Önálló számítógépek összekapcsolt rendszere
BEVEZETÉS AZ INTERNET ÉS A WORLD WIDE WEB VILÁGÁBA Kvaszingerné Prantner Csilla, EKF.
WSDL alapismeretek A WSDL (Web Services Description Language – Web szolgáltatások leíró nyelv) egy XML-alapú nyelv a Web szolgáltatások leírására és azok.
Az elektronikus kapcsolatok joga 1.Szolgáltatások és szolgáltatók az elektronikus kapcsolatokban 1.1. Információs társadalommal összefüggő szolgáltatások.
Számítógépes hálózatok világa Készítette: Orbán Judit ORJPAAI.ELTE.
HÁLÓZAT INTERNET. Weblap címek xikon/index.html xikon/index.html.
Böngésző programok (Böngészés).
1 Bevezetés a VoIP technológiába Gyakorlat Feladat Hozza létre és konfigurálja az alábbi hálózatot! Telepítsen egy Mini SIP szervert! Hozzon létre.
Szűcs Norbert A SIP oktatási tapasztalatai Magyarországon.
A szövegszerkesztés története
Domain Name System – DNS keresése az interneten.
Internet ismeretek.
A hatvanas években merült föl az USA-ban egy kevéssé sebezhető számítógép-hálózat szükségessége, amelynek egy esetleges atomtámadás után megmaradó részei.
Kampány előtt. -Felkészülés a kampányra -Díjhirdetés -Kérdések, Játék Témák.
Webkartográfia MATE, II. 2. Webkartográfia Térképek az interneten.
Az Internet Bozsér Kíra 9.E.
Internet Az internet olyan globális számítógépes hálózatok hálózata, ami az internet protokoll (IP) révén felhasználók milliárdjait kapcsolja össze és.
Érdekességek. Tudod-e? Mit jelent a „www”? A) Wild Windows Wave B) World Wide Web C) Wide World Web.
Érdekességek. Tudod-e? Mit jelent a „www”? A) Wild Windows Wave B) World Wide Web C) Wide World Web.
Az internet.
Az Internet alkalmazásának lehetőségei Áttekintés.
Web-programozás Lénárt Anett egyetemi adjunktus - PTE PMMK Rendszer- és Szoftvertechnológia Tanszék 1. Előadás Tananyag: A WWW A HTML nyelv alapjai.
Az Internet alkalmazásai
A hálózatok működésének alapelvei
Bevezetés az Internet és a World Wide Web világába
Számítógépes hálózat vezérlőegységei.  Hálózati adapterkártya.  Modem.  HUB, megfelelő címre küldő elosztó eszköz.  Repeater („ismétlő”), azonos típusú.
Az Internet.
A z o n l i n e m a r k e t i n g l e h e t ő s é g e i SZAKDOLGOZAT.
Bevezetés az informatikába 11. előadás Internet. Egyetlen nagy egységes elveken működő világhálózat hálózatok összekapcsolása nagy világhálóvá csomagkapcsolt.
Keresés fajtái Matching (szabadszavas)
TANULNI AZ INTERNETET - TANULNI AZ INTERNETEN Sulyok Tamás.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 2 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
A web története és statisztikái. World Wide Web előtti internet, internet előtti hiperszöveg.
INTERNET Készítette: Horváth Tünde AZ INTERNET GAN (Global Area Network) Működésének alapja: adatok áramlásának biztosítása fájlok továbbítása Számítógépes.
Fedezzük fel az európai lehetőségeket!. Információra van szükségem.. Merre induljak??
Közösségi oldalak az oktatásban gyakorlati szemszögből Uher Bertalan zenetanár Csermák Antal AMI, Veszprém Öveges József Szakképzőiskola, Gimnázium és.
Hálózatok Számítógépek és egyéb hardvereszközök összekapcsolva valamilyen kommunikációs csatornán. Felkínált lehetőségek: –Kommunikáció –Hardver megosztás.
TANULNI AZ INTERNETET - TANULNI AZ INTERNETEN Sulyok Tamás.
Információ és kommunikáció Gellér Zoltán 2015 Számítógépes ismeretek.
A HTML alapjai Az internet és a web.
Hálózatok Számítógépek és egyéb hardvereszközök összekapcsolva valamilyen kommunikációs csatornán. Felkínált lehetőségek: Kommunikáció Hardver megosztás.
Információ és kommunikáció
Az NIIF Program helye a kutatóhálózati világban
INFORMATIKA december 3. E1 előadó 2. alkalom
Internet és kommunikáció
A szövegszerkesztés története
World map.
Ismerkedjünk az Internettel!
Információtechnológiai alapismeretek
Manapság az internetes technológiákat körülbelül 1,4 milliárdan használják személyes, illetve üzleti célokra. Jelenleg kutatások zajlanak az internet technikai.
8. Alkalmazási réteg Elektronikus levelezés (SMTP: Simple Mail Transfer Protocol) Fájlátvitel hosztok között (FTP: File Transfer Protocol) Távoli bejelentkezés.
This is the first level bullet for notes 12 point Arial Regular
Előadás másolata:

Internet története Nagy Sándor

Előzmények : A Szovjetunió október 4-én fellövi az első mesterséges holdat, a Szputnyikot. Válaszul Amerika létrehozta az ARPA-t. 1966: Megalkotják az első ARPANET tervet. 1971: BBN kifejleszt egy olyan terminált, ami lehetővé teszi, hogy hálózatban akár 64 külső kapcsolatot is tudjon létesíteni. Ray Tomlison feltalálja az t.

1990-es évek Az ARPANET formálisan 1989-ben szűnt meg, hogy helyét átadja a fejlettebb gerinchálózatoknak. 1990: World Wide Web (www) kialakulása. Az internetet már a hozzá nem értő emberek is könnyedén tudták kezelni. Alkalmazások feltalálása, növekedése. Ingyenes szolgálat

Internet Magyarországon 2001-ben az internet egyre elérhetőbbé válik. ISDN: A telefonálást és az internetezést egyszerre lehetővé teszi. ASDL: Gyors internetezést nyújt ben bűncselekménnyé nyilvánították a hackelést. (oka: választási kampányban a pártok jelentősen felhasználták a politikai tartalommal szerteküldött eket.

Internet napjainkban Manapság körülbelül 4 milliárdan használják az internetet. Az IPv6 bevezetésére próbálják a megoldani a problémákat.