A tej és tejtermékek közös piaci szervezete

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A tejágazat ökonómiai jellemzése
Advertisements

Az EU gazdasága Mg. Terület: 130 millió ha (a teljes terület 550%-a) Gazdaságok száma: 7 millió.
Gabonaintervenciós rendszer az EU-ban
A gabonaintervenció eljárásrendjének kialakítása Magyarországon
Kereskedelem- politikai eszközök. Célja…  kereskedelem korlátozása  kereskedelem támogatása  kereskedelmi feltételek meghatározása  Σ kereskedelem.
A hulladéktörvény hatása a pályázati forrásokból megvalósult hulladékgazdálkodási projektekre április Köztisztasági Egyesülés.
Támogatási Szerződés előkészítése  az előkészítést a Közreműködő Szervezet és a kedvezményezett programmenedzserei közösen végzik  az előkészítés formanyomtatvány,
A PIACI MŰKÖDÉS TAPASZTALATAI A MAGYAR GÁZIPARBAN
Értékesítési csatornák
Durumbúza termesztési támogatás A területalapú támogatás felett: 344,5 euró hektáronként Nem hagyományos területeken: 138,9 euró.
A sertéshúságazat szabályozása Termelés: 17,5 mill. Tonna évente Export: 1,5 mill. Tonna évente.
KAP reformok (folytatás)
Exporttal és importtal kapcsolatos okmányok
A Közös Agrárpolitika (KAP) aktuális kérdései, várható változások ÚMVP képzés „Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó.
A k özös a grárpolitika jövője Horváth Gábor főtitkár főtitkár Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ)‏
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek III. EU ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
1 EURÓPAI GAZDASÁGI KÖZÖSSÉG létrehozásáról rendelkező Római szerződés 39.cikkelye A Közös Agrárpolitikai célkitűzéseiről.
Egyéb állattenyésztési ágazatok
1 Az Európai Unió Agrárpolitikai célkitűzései a kezdetekkor és napjainkban Csordás László.
Az MNB inflációs előrejelzésének szakmai háttere Hamecz István ügyvezető igazgató MNB.
Cementipari észrevételek és javaslat november 20. a es időszak tervezett CO 2 kvóta kiosztásával kapcsolatban MAGYAR CEMENTIPARI SZÖVETSÉG.
A különleges tejtámogatás
Környezetileg káros támogatások a mezőgazdaságban
Agrártámogatások Készítette: Gulácsi Edit V.évfolyam Szeged, április 13.
A másodlagos élelmiszer-ellenőrzésekhez kapcsolódó szakmai kihívások a gyártók, feldolgozók szemszögéből. Az új szabályozás hatása a magyar termékek piaci.
Vállalatgazdaságtani alapfogalmak
Éghajlatváltozásról MSZOSZ Elnökség március 2.
1 A CO 2 KIBOCSÁTÁSI EGYSÉG ÜGYLETEK ELSZÁMOLÁSA - tájékoztató a befektetési szolgáltatók részére október 15.
1 A CO 2 KIBOCSÁTÁSI EGYSÉG ÜGYLETEK ELSZÁMOLÁSA - tájékoztató a befektetési szolgáltatók részére június 12.
Foglalkoztatáspolitika és makrogazdasági stabilitás Herczeg Attila Gazdaságpolitikai főosztály Pénzügyminisztérium szeptember 8.
Agrár- és vidékfejlesztési támogatások 2004 I. félévében 1. SAPARD 2. NFT, Agrár és Vidékfejlesztési Operatív Program Intézkedései.
AZ ÉGHAJLATVÁLTOZÁS VESZÉLYE ÉS A HAZAI KLÍMAPOLITIKA Szabó Imre miniszter Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium február 27.
Export-import szabályozás
Folyósítási feltételek Nyilatkozat: földterület nagysága, termelt növények élőállat fajta, korcsoport, egyedi azonosítók naprakéyz nyilvántartást.
A cukor szabályozása A termelés 98 %-a répacukor1.
Az intervenciós rendszer Piacszabályozási mechanizmus.
Az Európai Unió közös agrárpolitikája (CAP)
Slenker Endre Magyar Energia Hivatal
Projekt adatlaphoz csatolandó dokumentumok 1. célterület Nyilatkozat a Helyi Akciócsoporttal való együttműködésről Nyilatkozat honlapon történő megjelenésről.
Fás szárú energiaültetvények támogatása. Támogatás igénybevételének feltételei:  A termelő mezőgazdasági üzemének mérete meghaladja a 4 EUME-t (induló.
A baromfiágazat szabályozása 8,5 millió tonna hús Ebből 10 % export 5 millió tonna tojás ebből 1,2% export.
Az EU Agrár- és Vidékfejlesztési Politikája Dr. Tóth Sándor irodavezető, Pécsi Helyi Vidékfejlesztési Iroda Területfejlesztők és Polgármesterek Klubja.
A szarvasmarha ágazat versenyhelyzete az Európai Unióban
Az Európai Unió.
A tej- és a húsmarha ágazat, a marhahústermelés
Az EU tejpiaci szabályozása. A tej és tejtermékek közös piaci szervezete n Belső piacszabályozási eszközök: –árrendszer –intervenciós rendszer –magántárolási.
1 Az Európai Unió Agrárpolitikai célkitűzései a kezdetekkor és napjainkban Csordás László.
A sertéstenyésztés közgazdasági szerepe. A világ sertésállományának változása 2002-ben mintegy 1,2 milliárd db 90 millió t vágósertés Legjelentősebb sertéstenyésztő:
Az értékkategóriák.
Gabonafélék, olaj-, fehérje és rost növények piacszabályozása (GOFR)
Szőlészeti és borászati szabályozás. Szabályozás feladatai ► Áruk szabad mozgását és a versenysemlegességet biztosítani (borászati eljárások, jelölés,
A vágómarha-termelés.
Gabonafélék, olaj-, fehérje és rost növények piacszabályozása (GOFR)
Cukor, napraforgó és burgonya
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Közgazdaságtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
A magyar mezőgazdaság szerkezete
1 Az EU kudarca: A hagyományos ketrecek betiltása Glattfelder Béla Európai parlamenti képviselő.
LNG lehetséges import beszerzési forrásai. A világ LNG piaca 2015-ben a globális nemzetközi LNG kereskedelem volumene elérte a 244,8 millió tonnás értéket,
Láncügyletek áfa kezelése szeptember 19.. Láncügylet Definíció: ugyanazon termék több alkalommal történő továbbértékesítése oly módon, hogy a termék.
1002/2010. (I. 07.) VPOP UTASÍTÁS A VÁMRAKTÁROZÁS EGYSÉGES ELJÁRÁSI RENDJÉRŐL.
Európai Uniós ismeretek Közös Agrárpolitika (CAP).
Az általános forgalmi adóról szóló évi CXXVII. törvény változásai től ; től től ; től.
A közbeszerzések helyzete Magyarországon január 6. Berényi Lajos Elnök Közbeszerzések Tanácsa.
Vidékfejlesztési Program Baromfitartó telepek korszerűsítése dr. Mezei Dávid agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár Miniszterelnökség.
A pénzügyi szolgáltatások közvetítőit érintő jogszabályi változások
Szociális foglalkoztatás aktualitásai
A Minőségellenőrzési Eljárási Szabályzat
A magán munka-közvetítők és munkaerő kölcsönzők évi tevékenysége
Nemzeti Élelmiszer Nyomon Követési Platform
BROILER ágazati HELYZETKÉP
Előadás másolata:

A tej és tejtermékek közös piaci szervezete Belső piacszabályozási eszközök: árrendszer intervenciós rendszer magántárolási támogatás belpiaci támogatás termelői tejkvóta és illetékrendszer közvetlen termelői támogatások EU-n kívüli országokkal folytatott kereskedelem szabályozása: import engedélyezés export visszatérítés

Az EU-15 tejágazatának főbb jellemzői 18 %-át adja a mezőgazdaság bruttó termelési értékének. 19 millió szarvasmarha. 121-122 millió tonnás tejtermelés. 6200 kg/év/tehén fajlagos hozam. 300 kg átlagos fejenkénti éves tej- és tejtermék fogyasztás. Egységes piaci szabályozás. Fő termelők: Franciaország, Németország, Hollandia, Egyesült Királyság.

A tejárak alakulása az EU-ban

A kvótarendszer

A kvótarendszer

A kvótarendszer

A kvótarendszer

A kvótarendszer

A kvótarendszer

A kvótarendszer

Az árrendszer céljai piaci árstabilitás biztosítása szezonális ingadozások mérséklése termelők megfelelő szintű jövedelmének a biztosítása

A tej irányára az az ár, amelyet a termelői tej értékesítésekor az Unió piacán és a külpiacokon el kívánnak érni. A tejév július 1-én kezdődik és a következő év június 30-ig tart. A közösségi irányárat a 3,7% zsírtartalmú, feldolgozóhoz beszállított árra határozták meg. Az irányár 2005. június 30-ig 30,98 €/100 kg utána fokozatosan csökken (2008. júniusban 25,72€)

Az intervenciós rendszer Célja a tej és tejtermék piaci árának stabilizálása, a szezonális áringadozások mérséklése. Vajra és sovány tejporra vonatkozik. A felvásárlási ár nem lehet alacsonyabb az intervenciós ár 90%-ánál. A felvásárlásokat az intervenciós ügynökségek pályázati kiírás alapján végzik.

A vaj intervenciós felvásárlása Hetente megállapítják a piaci árakat, és tájékoztatják a Bizottságot. Ha kialakultak a felvásárlás feltételei, az intervenciós ügynökségek kiírják a pályázatokat. Csak előírásoknak megfelelő vajat vásárolnak fel: pasztőrözött tejből, termelési engedéllyel rendelkező üzem, tejzsír tartalom min. 82%, víztartalom max. 16%, meghatározott időszakban gyártott, mennyiség és csomagolás tekintetében megfelel a kiírási feltételeknek.

A vaj intervenció felvásárlása A pályázat tartalmi elemei: ajánlattevő nem és címe igazolás, hogy az árut a pályázati kiírást megelőző 23 napban gyártották minimálisan 10 t felajánlott mennyiség, amit 25 kg-os tömbökbe csomagoltak. a javasolt ár/100 kg a vaj tárolási helye a felajánlás időpontjában 5€/100 kg biztosíték

A vaj intervenciós felvásárlása A pályázatot adott hónap második és negyedik keddjén déli 12 óráig lehet benyújtani. A nyertes ajánlattevő az ajánlattételi határidőtől számított 21 napon belül a vajat a kijelölt raktárhoz szállítja. Az intervenciós hivatal az átvételt követő 45-65 napon belül kifizeti az ajánlattételben jelzett árat.

A vaj intervenciós felvásárlása Az első 30 nap próbatárolás A próbatárolási időszak végén minőségellenőrzés, ha az áru ekkor nem felel meg a követelményeknek, az ajánlattevő köteles visszavenni és a tárolási költségeket kifizetni. A vajat az intervenciós áron adják el, öt tonnánál nagyobb mennyiségekben. A vevő 10€/100 kg biztosítékot fizet.

A magánraktározási támogatás Sovány tejporra A szerződés az tejport tároló ország intervenciós ügynöksége és a magánraktározást végző természetes vagy jogi személy között jön létre. A szerződéskötési kérelmet a betárolást követő 30 napon belül bel kell nyújtani.

A CAP új reformja (Single Farm Payment) és várható hatása az EU tejágazatára A módosított kvóta-rendszer 2014/15-ig fennmarad. Aszimmetrikus árcsökkentés (a vaj intervenciós árát 4 év alatt összesen 25%-kal, a sovány tejpor árát 3 év alatt 15%kal csökkentik. A tejtermeléssel összefüggő kifizetéseket 2008-tól kötelezően kell alkalmazni, de lehetséges a korábbi alkalmazás is. A vaj intervenciós mennyiségét is csökkentik, 4 év alatt 70.000 tonnáról 30.000 tonnára. A tej irányárát megszüntetik. A kompenzáció rögzített: 11,81 euró/t 2004-ben, 23,65 euró/t 2005-ben. 2006-tól 35,5 euró/t. Görögország kvótája megnő 120.000 tonnával.

A CAP új reformja (Single Farm Payment) és várható hatása az EU tejágazatára (egy lehetséges szkenárió) A tejárak csökkenése, mely a termelői árat a termelés átlagos önköltsége alá csökkentené 2010-re, ami a támogatások hiányában számottevően csökkentené a termelés volumenét. A kisebb, kevésbé hatékony gazdaságok kénytelenek lesznek felhagyni a termeléssel, kvótájukat a nagyobb gazdaságok szerzik meg. Ugyanazt a tejmennyiséget kevesebb gazdaság termeli meg. A kvótát megszerző gazdaságok az állománylétszám növelésével növelik termelésüket – a 150 tehénnél többet tartó gazdaságok a kibocsátást szándékozik növelni. A növekvő termelékenység eredményeként az EU termelési szintje nem változik, a belső fogyasztást mintegy 15%-kal továbbra is meghaladja majd. A világpiacon nem csökken az EU feleslegek okozta feszültség.